ماه‌نوشت رخدادهای تیر ماه دانشگاه تهران

۰۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۶:۲۳ کد : ۱۸۷۱۲ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۸۷۸
روابط عمومی دانشگاه تهران: دانشگاه تهران نخستین ماه تابستان را با گرمای تلاش، تکاپو، کوشش و امید و خنکای رویدادها، اخبار خوش و دستاوردهای ارزنده پشت سر گذاشت. در ماه‌نوشت تیرماه، مهراوه تقی زاده اخبار و رویدادهای این ماه را برایتان روایت می‌کند.
ماه‌نوشت رخدادهای تیر ماه دانشگاه تهران

اول از همه با مهمترین اخبار مربوط به دستاوردها آغاز می‌کنیم:
 

«شهپر پرواز غیر از همت والا مجو»
-از طرح توسعه قوای محرکه الکتریکی اتوبوس برقی که در دانشگاه تهران در حال اجراست، رونمایی شد و رئیس جمهوری در این مراسم گفت که توسعه و پیشرفت کشور در آینده از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان است».
-سه طرح برگزیده پردیس دانشکده‌های فنی در حوزه سنجش از راه دور نیز با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری رونمایی شد.
-همچنین رویداد استارت‌آپ ویکند مجازی کشاورزی و سلامت هوشمند با حضور ۱۵ تیم از صاحبان ایده در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد.
-موزه زمین‌شناسی پردیس علوم دانشگاه تهران نیز در فهرست کمیته بین‌المللی موزه‌ها و مجموعه‌های دانشگاهی UMAC قرار گرفت.
-مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم ایستگاه لرزه‌نگاری دائمی باند پهن «ایلپا ۶» را در استان مرکزی احیا و راه‌اندازی کرد.
-سامانه‌های پهن پیکر مبتنی بر هوش مصنوعی در گمرکات سراسر کشور پیاده‌سازی شد و دکتر مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی نامه‌ای خطاب به دکتر نیلی احمدآبادی از نقش و تلاش پژوهشگران جوان دانشگاه تهران در طراحی و اجرای این پروژه قدردانی کرد.
 

«با تجربه و علم چو مقرون گردد *** نیروی خرد کامل و موزون گردد»
اما در پس این طرح‌ها، تلاش و تفکر نهفته است. به همین جهت روابط‌عمومی دانشگاه تهران علاوه بر خروجی فرایندها، بر حلقه‌های اولیه این فرایندها، یعنی سطوح ایده‌پردازی و تمامی مسیرهایی که این ایده‌ها در دانشگاه تبدیل به خروجی می‌شوند نیز، توجه کرده است.
در گفتگوهای تیرماه، به مناسبت راه‌اندازی باغ موزه گیاه‌شناسی دانشگاه، مصاحبه با دکتر حسین آخانی، استاد پردیس علوم و محقق محیط زیست؛ به بهانه رونمایی از سه طرح دانش بنیان دانشگاه تهران، گفتگو با دکتر مهدی حسنلو، دانشیار دانشکده مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی و مجری طرح و همچنین مصاحبه با دکتر وحید اصفهانیان، استاد دانشکده مهندسی مکانیک، رئیس پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست و مجری پروژه طراحی و ساخت اتوبوس برقی شهری را در سایت دانشگاه بخوانید.
 

تفاهم‌نامه کنسرسیوم ۵ دانشگاه برتر ایران امضا شد
-این تفاهم‌نامه بین دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و دانشگاه علوم پزشکی ایران منعقد شد. رئیس دانشگاه تهران در این مراسم به تجربه موفق هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب اشاره کرد و افزود که در ارتباط با مسأله کووید ۱۹ دانشگاه‌ها باید با هم همکاری کنند و در قالب کمیته‌های مختلف و در ابعاد گوناگون، راهکارهای عملیاتی برای حل مشکلات ارائه دهند.
 

«علم بالست مرغ جانت را *** بر سپهر او برد روانت را»
-از منتخبان دانشگاه تهران در دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی تقدیر شد و دکتر سپیده خوئی و دکتر ملیحه عباسعلی پورکبیره، استادان دانشگاه تهران به‌عنوان برگزیده چهارمین جشنواره «زن و علم» معرفی شدند.
-در جشنواره تجلیل از کارآفرینان جوان استان البرز نیز سیدمهران جوادی‌نیا، دانشجوی پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران، به عنوان کارآفرین برتر انتخاب شد.
-دکتر رسول جعفریان، استاد دانشگاه تهران به عضویت در شورای سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
-مقاله توسعه چارچوب دانشگاه سبز در دانشگاه تهران در مجله بین‌المللی مهندسی ساختمان منتشر شد.
-همچنین مقاله مشترک دانش‌آموخته دانشگاه تهران با عنوان «افت انسان‌محور آبخوان‌های ایران» در نشریه «آکادمی علوم آمریکا» منتشر شد و در نشریه «نیچر» بازتاب یافت.
-دکتر مهدی خان‌سفید، استادیار رشته مهندسی فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی هم به عضویت کارگروه تخصصی مسابقات دانشجویی کمیته آموزش و امور دانشگاهی فدراسیون بین‌المللی معماران منظر (IFLA) درآمد.
-حسین آزرم‌دل، دومین دانشجوی دکترای مشترک دانشگاه‌های تهران و والنسیا هم از رساله خود با موضوع «طراحی، ساخت و ارزیابی سیستم هوشمند برخط برش سر و تمیزکن شکم ماهی قزل‌آلا» دفاع کرد.
-کتاب دکتر امید بزرگ حداد، عضو هیأت دانشگاه تهران، تحت عنوان «ابزارهای ضروری برای تحلیل، برنامه‌ریزی و مدیریت منابع آب» توسط انتشارات اشپرینگر منتشر شد.
-کتاب «نوآوری اجتماعی در مدیریت شهری»، تألیف استاد دانشگاه تهران و همکاران عنوان برتر چهارمین جشنواره ملی شهرپژوهی را کسب کرد.
-بر اساس آخرین رتبه‌بندی Web of Science در سال ۲۰۲۰، نشریه International Journal of Environmental Research دانشگاه تهران به ضریب تأثیر ۲.۴۷۹ ارتقا یافت.
 

پنجمین دوره برنامه «روزی با دانشگاه تهران» برگزار می‌شود
این برنامه چهارم مرداد با شعار «دانشگاه تهران؛ دانشگاه نخبگان» و در سامانه باشگاه دانش‌آموزی برگزار می‌شود. دکتر فرشته امین، مدیر باشگاه دانش‌آموزی دانشگاه تهران، در مصاحبه‌ای به توضیحات این طرح پرداخته است.
 

و اما چند خبر از حوزه بین‌الملل
-اولین نشست کمیته «ارتباطات» اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه (AUAP) برگزار و دکتر عباس قنبری باغستان از ایران به عنوان هماهنگ کننده (Coordinator) این کمیته انتخاب شد.
-نخستین مدرسه تابستانی دیزاین لهستان در دانشگاه تهران برگزار شد.
-پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران با دانشگاه “UPN VETERAN Yogyakarta” اندونزی و دانشگاه ”bbw” آلمان تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا کرد.
-نخستین مدرسه تابستانی کویرهای ایران به همت مؤسسه جغرافیای دانشگاه تهران به‌صورت مجازی و به زبان انگلیسی برگزار می‌شود.
-چکیده مقالات اولین کنفرانس بین‌المللی زبان عربی و تمدن اسلامی منتشر شد.
-نشست «مطالعه تطبیقی حق بر غذا و توزیع عادلانه آن در جهان»، وبینار ظرفیت‌های تجاری میان چین و امریکای لاتین، کارگاه آموزشی بین‌المللی «نگاه تطبیقی به فساد اداری از دیدگاه حقوقی، جرم‌شناختی و جامعه‌شناختی» و دوازدهمین سلسله نشست‌های ژاپن‌شناسی با عنوان «تأثیر فاجعه اتمی فوکوشیما بر بخش انرژی ژاپن و اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر در امنیت انرژی» برگزار شد.
-شماره تابستان و پاییز ۲۰۲۱ مجله علمی "Journal of Contemporary Islamic Studies - JCIS" پردیس فارابی دانشگاه تهران منتشر شد.
۲۲۸ نفر از دانشجویان بورسیه خارجی دانشگاه تهران تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار گرفتند.
-پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم زیستی کشور چک نیز قرارداد اراسموس پلاس را امضا کردند.
 

مروری بر اخبار کوتاه و مهم دانشگاه تهران
-نخستین جلسه شورای راهبری سلامت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) دانشگاه برگزار شد.
-جلسه نشست عمومی دانشجویان با هیأت رئیسه دانشگاه برگزار و به سوالات دانشجویان پاسخ داده شد.
-ترم تابستانی دوره‌های مووک دانشگاه تهران آغاز شد.
-پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از ایده‌های نوآورانه و فناورانه در قالب برنامه‌های رویش، شکوفایی و جهش حمایت می‌کند.
-نام و سردیس مرحومه دکتر بدرالزمان قریب، استاد شهیر دانشگاه تهران، زینت بخش خیابانی در منطقه ۹ تهران شد.
-اسامی دعوت‌شدگان به مرحله دوم (مصاحبه) دوره‌های دکترای تخصصی، دکترای تخصصی بین‌الملل و کارشناسی‌ارشد مجازی بین‌الملل پردیس بین‌المللی کیش را اعلام شد.
-دکتر سیدعباس احمدی، مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی؛ دکتر ناصر مهردادی، رئیس دانشکده محیط زیست؛ دکتر محمد سعادت سرشت، رئیس دانشکده مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی دانشکده‌های فنی و دکتر نجمه نیسانی سامانی؛ رئیس مؤسسه پژوهشی توسعه علوم، فناوری و کاربردهای فضایی شد.
-تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه بین معاونت فرهنگی و اجتماعی، جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و بنیاد حامیان دانشگاه تهران منعقد شد.
-پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با همکاری مرکز نوآوری اینترنت اشیا (آیوتیک)، دوره آموزشی اینترنت اشیا (ویژه تابستان ۱۴۰۰) را برگزار می‌کند.
-موتورخانه‌های گرمایشی دانشگاه تهران هوشمند شد.
-سالنامه ۱۳۹۹ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران منتشر شد.
-مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران در جهت مسئولیت اجتماعی خود و به مناسبت روز بهزیستی، ۲۰ درصد درآمد فروش اینترنتی خود در دو روز را به سازمان بهزیستی اهدا کرد.
-بستر لازم جهت ایجاد وب‌سایت اختصاصی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی راه‌اندازی شد.
-دانشگاه تهران خواستار حل مساله مالکیت زمین‌های پردیس ابوریحان براساس تفاهم‌نامه‌های قبلی شد.
-کارگاه تابستانی آیلتس توسط دانشکده الهیات و معارف اسلامی برگزار می‌شود.
-فراخوان عضویت در انجمن «خانواده و دانشگاه» دانشگاه تهران منتشر شد.
-سمپوزیوم خودمراقبتی به مناسبت «روز بین‌المللی خودمراقبتی»، چهارمین وبینار از سلسله وبینارهای آموزشی «از ایده تا عمل»، چهل‌ودومین نشست کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی و مراسم نکوداشت اساتید پیشکسوت دانشکده جغرافیا برگزار شد.
-سایت شاخص‌های عملکردی دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.
-نشریه علمی-پژوهشی تفکر طراحی به صاحب امتیازی پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران منتشر شد.
-مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در خرداد‌ماه ۱۴۰۰ بیش از ۸۰۰ زمین‌لرزه را ثبت کرد.
-فرصت ثبت‌نام در سی و ششمین دوره مسابقات قرآن و عترت (علیهم‌السلام) دانشجویان تا ۱۵ مرداد تمدید شد.
-متن پایان‌نامه‌های مقاطع ارشد و دکتری به کتابخانه دیجیتال دانشکده مدیریت افزوده شد.
-تور مجازی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران نیز اصلاح و بروزرسانی شد.
۱۶ نشریه علمی دانشجویی در خرداد ماه منتشر و ۸۱ برنامه توسط انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در خرداد برگزار شد.
 

دانشگاه، در قبال مسائل جامعه مسئولیت اجتماعی دارد
سومین جلسه شورای دانشگاه در سال ۱۴۰۰ برگزار شد. در این جلسه دکتر نیلی احمدآبادی بیان کرد: «من از تمامی واحدها و گروه‌های آموزشی می‌خواهم در راستای مسئولیت اجتماعی، مسائل مبتلابه جامعه را در سطح دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی به بحث و بررسی بگذارند و نتایج و خروجی آنها در قالب گزارش‌های تخصصی به صورت رایگان در اختیار مسئولان و افکار عمومی قرار دهند».
 

«سخن ماند از ما همی یادگار»
از سلسله گفتگوهای دانشگاه بدون دخانیات، گفتگو با دکتر حسن محسنی، مدیر کل امور حقوقی دانشگاه تهران و دانشیار حقوق خصوصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی؛ مصاحبه با جمعی از اساتید برگزیده هشتمین جشنواره آموزش، دکتر غلامرضا عبدالله‌پور، استاد دانشکده دامپزشکی؛ دکتر اصغر طارمیان، دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و دکتر مسعود غلامعلی لواسانی، دانشیار دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی؛ گفتگو با دکتر جواد فیض، استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر؛ دکتر علی عبادی، استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و دکتر حمید سلطانیان‌زاده، استاد پردیس دانشکده‌های فنی درباره حوزه تخصصی‌شان و همچنین گفتگو با میران رستم رحیم، دانشجوی بین‌الملل دانشگاه تهران و گفتگو با دکتر حامد پوررستمی، درباره تکنیک مهارت‌های ارتباطی با دانشجویان را از دست ندهید.
 

«جان نباشد جز خبر در آزمون*** هر که را افزون خبر جانش فزون»
«دانشگاه تهران به دلیل جامعیت و گستردگی فعالیت‌ها، برنامه‌ها و رویدادها در حوزه‌های مختلف اکوسیستم دانشگاهی، برای پوشش خبری و انعکاس آنها در سطوح مختلف از طیف متنوعی از رسانه‌ها بهره می‌برد».
در این ماه، اولین شماره دو ماهنامه مدت در سال ۱۴۰۰، سومین شماره ماهنامه خبری انگلیسی زبان دانشگاه تهران، گزارش عملکرد دانشگاه تهران با عنوان «تجربه دانشگاه تهران در مواجهه با اپیدمی کرونا» به زبان انگلیسی و همچنین هفته‌نامه‌های تیر و بولتن روزانه انعکاس رسانه‌ای دانشگاه را در پایگاه خبری-تحلیلی بخوانید.
 

دانشگاه تهران در این یک ماه، همچون گذشته رویدادهای زیادی را شاهد بود. برخی از آنها هم برای آینده برنامه‌ریزی شده‌اند که امیدوارم فرصت حضور در آنها را از دست ندهید. مهمترین آنها:


در این ماه همچنین دکتر تیمور توکلی هشجین، استاد پیشکسوت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی؛ دکتر اکبر فرزانگان، استاد دانشکده مهندسی معدن پردیس دانشکده‌ای فنی؛ دکتر سعید افشارنیا، استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده‌های فنی و از میان ما رفتند.
همچنین روابط عمومی دانشگاه تهران، فوت روزنامه‌نگاران پرتلاش، مرحومه مهشاد کریمی و مرحومه ریحانه یاسینی (فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی دانشگاه تهران) را تسلیت گفت. روحشان قرین رحمت پروردگار باد.
 

«هستم اگر می‌روم؛ گر نروم، نیستم…»
تیرماه دانشگاه تهران پر از دستاورد، رویداد و اخبار خوش سپری شد. خانواده دانشگاه تهران همچنان پر از اراده و امید به راه خود ادامه می‌دهد. منتظر اخبار دانشگاه در مرداد باشید و به پایگاه خبری-تحلیلی و شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران سر بزنید.
 

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۶


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: ماه نوشت دانشگاه تهران تیر


( ۲ )

نظر شما :