ماه نوشت رخدادهای شهریور ماه دانشگاه تهران

۰۶ مهر ۱۴۰۰ | ۰۸:۲۶ کد : ۲۱۴۲۵ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۱۸۸۱
روابط عمومی دانشگاه تهران: شهریور، نوید مهر و آغازی نو و همراه با امید، نشاط و تلاش برای کسب علم و دانش است. در این ماه نوشت، مهراوه تقی زاده، شهریور پویا و سرشار از رویدادها و اخبار خوش دانشگاه تهران را برایتان روایت می‌کند.
ماه نوشت رخدادهای شهریور ماه دانشگاه تهران

در این ماه، با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سیدمحمد مقیمی، استاد تمام دانشکده مدیریت، به‌عنوان سرپرست دانشگاه تهران منصوب شد. ضمن تبریک به ایشان و آرزوی موفقیت برای سربلندی بیش از پیش دانشگاه تهران با همت و تلاش همه دانشگاه تهرانی‌ها در سایه تلاش و کوشش و توکل به خداوند متعال، ادامه اخبار شهریورماه را پی می‌گیریم:

«هر مرادی را به همت می‌توان تسخیر کرد»
دانشگاه تهران جایگاه نخست ملی و ۳۳۸ جهانی را بر مبنای نظام رتبه‌بندی تایوان ۲۰۲۱ کسب کرد.
همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به نوشتن نرم‌افزاری بومی برای ساخت فلومتر و تجهیز آزمایشگاه کالیبراسیون زیر نظر سازمان استاندارد شد.
با همکاری مشترک پژوهشگران دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف نیز برای نخستین بار در کشور، طراحی و اجرای سامانه اسلاید اسکنر و تله‌پاتولوژی محقق شد.
دانشگاه تهران، عنوان «دانشگاه اثرگذار در برنامه‌ریزی درسی آموزش عالی ایران» را از سوی مقام عالی وزارت عتف کسب کرد.
همچنین محققان دانشگاه تهران و دانشگاه استنفورد موفق به ساخت یک حسگر برای اندازه‌گیری ابعاد نانوذرات شدند.
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هم سیستم پرداخت یار و سرویس‌های مرتبط برای کمک به بزرگ‌تر شدن کسب و کارها را طراحی کرد.
دکتر مهدی داورپناه، استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر نیز به وسیله مؤسسه IEEEشاخه ایران به‌عنوان پژوهشگر جوان برجسته در سال ۲۰۲۰ انتخاب شد.
نخستین استاندارد ملی ارزیابی عملکرد و طبقه‌بندی سطوح فوق آب‌گریز نیز تدوین شد.

پیشگام در مسئولیت اجتماعی: دانشگاه تهران، اولین دانشگاه بدون دخانیات در ایران
در این ماه، نماینده سازمان بهداشت جهانی (WHO) به همراه رئیس ستاد کشوری کنترل دخانیات از دانشگاه تهران بازدید و با ابراز رضایت از طرح دانشگاه بدون دخانیات، از آن به عنوان یک الگو در ایران، منطقه و جهان یاد کرد.
همچنین ایشان در دو نشست جداگانه، با آقای پیروی، رئیس مرکز مشاوره و دبیر کارگروه مشاوره و درمان و دکتر عباس قنبری باغستان، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه و دبیر کارگروه «اطلاع‌رسانی و رسانه» طرح دانشگاه بدون دخانیات دیدار کردند و در جریان آخرین اقدامات دانشگاه تهران در این زمینه قرار گرفتند.
شایان ذکر است، برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار، رویدادها و دستاوردهای دانشگاه بدون دخانیات، خواندن مصاحبه با اساتید و محققان دانشگاه تهران و دریافت بروشور، کتابچه‌ها و ویدیوهایی درباره دخانیات، کافی است به صفحه اختصاصی این طرح در وب‌سایت رسمی دانشگاه تهران مراجعه کنید.

«اگر چند بخشی ز گنج سخن***برافشان که دانش نیاید به بن»
«دانش آموختگان به عنوان یکی از مهمترین خروجی‌های دانشگاه، با دانش و مهارت‌های خود نقش مهمی در توسعه و رفع نیازهای جامعه ایفا و به عنوان حلقه وصل دانشگاه و بخش‌های گوناگون صنعت عمل می‌کنند». مدیر کل روابط-عمومی دانشگاه با بیان این موضوع افزود که با هدف تقویت این ارتباط و استفاده از ظرفیت‌های دانش‌آموختگان و انتقال تجربه آنها به نسل جدید دانشجویی، سلسله نشست‌ها و وبینارهای تخصصی با حضور «دانش آموختگان» دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
از سلسله نشست‌های دانش‌آموختگان دانشگاه تهران، گزارش نشست «ابعاد روان‌شناختی بیماری کووید ۱۹»، گزارش نشست «دخانیات و سلامت جامعه» و گزارش نشست «یادگیری الکترونیکی: چالش‌ها و فرصت‌ها» که به همت «دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان اداره کل روابط عمومی» برگزار شده است را بخوانید. همچنین برای خواندن متن کامل سخنرانی‌ها به وب‌سایت دانش‌آموختگان دانشگاه تهران مراجعه کنید.
لازم به یادآوری است، دانش آموختگان دانشگاه تهران می‌توانند برای ارتباط با «دفتر ارتباط با دانش آموختگان» و طرح هرگونه درخواست، همکاری، مشاوره و یا پیشنهاد شرکت در سلسله نشست‌های تخصصی از طریق alumni.info@ut.ac.ir  و یا تکمیل فرم دعوت به ارائه سخنرانی اقدام کنند.

نخستین جشنواره «دانشگاه تهران دیجیتال» برگزار شد
این جشنواره از دوم تا سیزدهم شهریور ماه برگزار و از سامانه ارتباط تعاملی دانشگاه تهران (ساتا) رونمایی و بهره‌برداری شد. دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس وقت دانشگاه تهران، بیان کرد: «برگزاری جشنواره دانشگاه دیجیتال نشان‌دهنده نقش پیشرو دانشگاه تهران در حوزه فناوری‌های دیجیتال است». همچنین وی با اشاره به مباحث و زمینه‌های تحریم در عرصه‌های مختلف گفت که تحریمی که آگاه‌نبودن از تحولات روز دنیا را به همراه داشته باشد، بدترین نوع تحریم است و دانشگاه به‌عنوان یک نهاد پیشرو در این زمینه باید اقدام‌های مؤثر را انجام دهد.
روابط‌عمومی دانشگاه تهران نیز سلسله گفتگوهایی را با مضمون «دانشگاه دیجیتال» منتشر کرده است. از سری گفتگوهای دانشگاه تهران دیجیتال مصاحبه با دکتر مصطفی صالحی، معاون سامانه‌های اطلاعاتی مرکز فناوری‌های دیجیتالی دانشگاه و دانشیار دانشکده علوم و فنون نوین و دکتر حسن ابراهیمی، مدیر کل برنامه‌ریزی و نظارت آموزشی و دانشیار دانشکده الهیات دانشگاه تهران را مطالعه کنید. همچنین از نشست تخصصی «دانشگاه دیجیتال و روابط عمومی دیجیتال»، صحبت‌های دکتر عباس قنبری باغستان، مدیرکل روابط عمومی و هیأت علمی گروه ارتباطات؛ دکتر مهدی منتظرقائم، هیأت علمی گروه ارتباطات و دکتر هادی خانیکی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و از نشست تخصصی «آینده یادگیری مهارت‌های حرفه‌ای و تخصصی در دانشگاه دیجیتال»، صحبت‌های دکتر احسان چیت‌ساز، عضو هیأت علمی دانشکده کارآفرینی را بخوانید. همچنین گزارش روزانه جشنواره را در سایت مرکز فناوری‌های دیجیتال دنبال کنید.

اخبار بین‌الملل دانشگاه تهران
اولین جلسه مشترک کمیته‌های تخصصی اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه برگزار شد.
نشست توسعه همکاری‌های مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه برن نیز برگزار شد.
سفیر نیکاراگوئه با مدیران کل معاونت بین‌الملل دانشگاه تهران دیدار کرد.
سفیر بولیوی با رئیس دانشکده مطالعات جهان دیدار کرد.
اولین وبینار «گذشته و چشم‌انداز آموزش زبان چینی و چین‌شناسی در ایران» برگزار شد.
همچنین تفاهم‌نامه همکاری میان مؤسسه حقوق تطبیقی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دانشکده حقوق دانشگاه پونتی فیسیا کومیاس اسپانیا به امضا رسید.
وبینار بین‌المللی بزرگداشت پروفسور طوبی کرمانی، وبینار «فلسفه تحلیلی: نظریه زبان و علوم‌شناختی» با حضور دکتر نوآم چامسکی و وبینار «مناظر کشاورزی واحه‌ای»، مجموعه نشست‌های «علم در خدمت مهاجران افغانستان» برگزار شد.

مروری بر اخبار کوتاه و مهم دانشگاه
وزیر عتف طی نامه‌ای از زحمات و تلاش‌های دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس سابق دانشگاه تهران در مدت تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.
دومین سمپوزیوم بین‌المللی پیشگیری و مداخله در خودکشی برگزار شد.
اولین کارت «دانش آموختگی» ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران صادر شد.
دکتر سیدمحمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران، از واحدهای اداری و ستادی دانشگاه بازدید کرد.
چهارمین جلسه هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت عتف استان تهران با حضور رئیس وقت دانشگاه تهران برگزار شد.
سی‌و‌سومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور با حضور رئیس وقت دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، دکتر حسن بخشنده امنیه، شهردار کاشان و دکتر غلامحسین حسینی‌نیا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور شد. همه این بزرگواران دانشگاه تهرانی هستند و برایشان در پُست و مسئولیت جدید آرزوی موفقیت داریم.
از برگزیدگان جایزه البرز دانشگاه تهران تقدیر شدند
پنجمین شماره ماهنامه خبری انگلیسی زبان دانشگاه تهران منتشر شد.
سرپرست دانشگاه تهران، به مناسبت هفته دفاع مقدس پیامی منتشر کرد.
دومین شماره دوماهنامه مدت در سال ۱۴۰۰ منتشر شد.
آخرین مهلت ثبت‌نام دریافت دوز اول واکسن کرونا برای اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه، غیر از ورودی‌های جدید، هفتم مهرماه است.
پنجمین جلسه شورای دانشگاه در سال ۱۴۰۰ برگزار شد.
رئیس وقت دانشگاه تهران و معاون اداری مالی دانشگاه روز کارمند را تبریک گفتند.
برنامه کاربردی تلفن همراه «فرهنگ متوسط دهخدا» و کتاب «آئین‌نامه‌های هیأت علمی دانشگاه تهران» منتشر شد.
مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در مرداد‌ماه بیش از ۶۰۰ زمین‌لرزه را ثبت کرد.
به مناسبت چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس، تمثال شهدای گرانقدر در ساختمان سازمان مرکزی دانشگاه تهران نصب شد.
در مراسم تکریم و معارفه معاون آموزشی دانشگاه، رئیس وقت دانشگاه تهران گفت که آموزش محور همه فعالیت‌های دانشگاه است و راه‌اندازی و اجرای فعالیت‌های بین رشته‌ای از مهمترین نوآوری‌های حوزه آموزش بوده است.
بیش از ۶۰۰ کتاب متعلق به استاد علی محمد هنر و ۳۰۰۰ کتاب متعلق به دکتر طهمورث ساجدی صبا به دانشگاه تهران اهدا شد.
فراخوان همکاری باشگاه دانش‌آموزی دانشگاه تهران برای ارائه خدمات به دانش‌آموزان کم برخوردار در سراسر کشور منتشر شد.

«بنی آدم گر از یک جوهرند، ما را یکی‌تر باشد آن گوهر»
دکتر محمدحسین صراف‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه با دانشجویان افغان، احساس هموطن بودن داریم، ضمن اشاره به افزایش تقاضاهای تحصیلی از کشور افغانستان، توضیحاتی را در خصوص شرایط تحصیلی دانشجویان افغان و تسهیلات در نظر گرفته شده برای آنان ارائه کرده است که می‌توانید در پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه بخوانید.

«به دانش، سخن گوهرآگین شود»
از سلسله برنامه‌های «با مفاخر دانشگاه تهران»، گفتگو با دکتر بهرام عکاشه، پدر علم زلزله‌شناسی ایران را ببینید. از سری گفتگوهای دانشگاه بدون دخانیات، گفتگو با دکتر اعظم نوفرستی، عضو هیأت علمی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی و دکتر ابوعلی ودادهیر، دانشیار گروه آموزشی انسان‌شناسی و عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی کشور؛ با توجه به اهمیت موضوع سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، مصاحبه با دکتر محمدجعفر جوادی ارجمند، دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی و سخنرانی دکتر عباس قنبری باغستان، مدیر کل روابط عمومی دانشگاه تهران، در مجموعه نشست‌های «علم، فرهنگ و ارتباطات در خدمت مهاجران افغانستان» را در پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه تهران دنبال کنید و بخوانید.
همچنین درباره نقش و اهمیت فرونشست بر آینده جهان، گفتگو با مهندس مهدی باقری، دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد مهندسی منابع آب دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی و به بهانه اختراع دستگاه خواص‌سنجی و بررسی رفتاری مواد هوشمند در شرایط محیطی و دمایی، مصاحبه با الیاس سلیمان، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک و مخترع را از دست ندهید.

دانشگاه تهران در این یک ماه، همچون گذشته رویدادهای زیادی را شاهد بود. برخی از آنها هم برای آینده برنامه‌ریزی شده‌اند که امیدوارم فرصت حضور در آنها را از دست ندهید. مهمترین آنها:

در این ماه همچنین دکتر ابومحمد عسگرخانی، استاد پیشکسوت دانشکده حقوق و علوم سیاسی و آقای صادق صفایی، عضو هیأت‌علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران از میان ما رفتند. روحشان قرین رحمت پروردگار باد.
وزیر عتف نیز، در پیامی به رئیس دانشگاه تهران، درگذشت دکتر ابومحمد عسگرخانی را تسلیت گفت. همچنین در پی درگذشت دکتر کردوانی، دلنوشته دکتر سید کاظم علوی پناه، استاد سنجش از دور دانشگاه را بخوانید.
یادنامه کارمندان و پرسنل درگذشته دانشگاه تهران، (در دو سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰) نیز به وسیله روابط‌عمومی دانشگاه منتشر شد.

«میاسای ز آموختن یک زمان»
خانواده دانشگاه تهران شهریوری پرکار و پرتلاش را پشت سر گذاشت و با اراده‌ای استوار به پاییز قدم گذاشت… منتظر اخبار دانشگاه در مهرماه باشید و به پایگاه خبری-تحلیلی و شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران سر بزنید.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۶


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: دانشگاه تهران ماه نوشت شهریور


نظر شما :