ماه نوشت رویدادهای اردیبهشت دانشگاه تهران

۰۲ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۷ کد : ۱۶۷۵۱ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۱۹۱۶
روابط عمومی دانشگاه تهران: ارتباطات سنگ‌بنای جامعه بشری است و با شیوع کرونا، روابط عمومی‌ها نقش پررنگ‌تری را ایفا و ارتباط متقابل و تعامل سازنده دانشجویان و دانشگاه را حفظ و تقویت کردند. «ما نمی‌توانیم ارتباط برقرار نکنیم». به رسم ارتباطات، در ماه نوشت این ماه، مهراوه تقی‌زاده، دانشجوی کارشناسی رشته ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی، اردیبهشت دانشگاه تهران در بهاری پویا و توأمان با اخبار، رویدادهای خوش را برایتان روایت می‌کند.
ماه نوشت رویدادهای اردیبهشت دانشگاه تهران

طرح «دانشگاه بدون دخانیات» در دانشگاه تهران وارد مرحله اجرایی شد
دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشگاه در ایران است که طرح «دانشگاه بدون دخانیات» را به صورت مدون تصویب کرده و در حال اجرای آن است. با توجه به اهمیت مقوله «مسئولیت اجتماعی» دانشگاه‌ها و پیشگامی دانشگاه تهران در این حوزه به عنوان یک دانشگاه نسل چهارمی، انتظار می‌رود این طرح به عنوان یک الگوی ملی مورد توجه قرار گرفته و گامی مؤثر در فرهنگ سازی در زمینه کاهش و کنترل مصرف دخانیات داشته باشد.
 

اگر در جهان نَبود آموزگار**شود تیره از بی‌خرد روزگار
«آموزش همچنان مهمترین و باارزش‌ترین فعالیت دانشگاه‌ها محسوب می‌شود»
هشتمین جشنواره آموزش دانشگاه تهران برگزار شد و رئیس دانشگاه تهران گفت: «مسأله‌ای که دانشگاه را از سایر نهادها متمایز می‌کند،همین حوزه آموزش است.» معاون آموزشی دانشگاه نیز اعلام کرد که ۸۰ درصدی دانشجویان از کیفیت آموزش در دانشگاه تهران رضایت دارند.
این جشنواره با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
 

«ما برای وصل کردن آمدیم»
#خواندنی‌هایی به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی
«روابط عمومی خاستگاه اصلی تحولات سازمانی و بسترساز پویایی، ارتباطات دوسویه، تفاهم و تعامل هدفمند است. نشست مدیران روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ۲۶ اردیبهشت ماه برگزار شد. در این نشست، دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد تمام گروه آموزشی ارتباطات اجتماعی دانشگاه و دکتر عباس قنبری باغستان، مدیرکل روابط عمومی و عضو هیأت علمی گروه آموزشی ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران به صحبت در حوزه روابط‌عمومی پرداختند.
دکتر مهدی منتظر قائم، عضو هیأت علمی گروه ارتباطات و دکتر داتیس خواجه‌ئیان عضو هیئت علمی دانشکدۀ مدیریت دانشگاه تهران نیز به مناسبت این روز به گفتگو نشسته‌اند.
همچنین مدیرکل روابط عمومی دانشگاه تهران در دومین کارگاه از سلسله کارگاه‌های آموزشی وزارت عتف بیان کرد که فعالیت روابط عمومی بیشترین تأثیر را بر «رؤیت‌پذیری» و افزایش «ضریب تأثیر» فعالیت‌های دانشگاهی دارد.

این گزارش‌ها و مصاحبه‌ها را در پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه بخوانید.

«ز دانش شود کار گیتی به ساز»

- برای اولین بار در کشور؛ دانشگاه تهران، دانشگاه نسل چهارم و پیشگام در حوزه مسئولیت اجتماعی، دوره‌های مووک را در قالب «آموزش‌های آزاد» برگزار می‌کند. علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاعات بیشتر به سایت مووک دانشگاه تهران مراجعه کنند.

- به دنبال اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی شهرستان خواف؛ ائمه جمعه و مدیر حوزه علمیه احناف شهرستان خواف از دانشگاه تهران تقدیر کردند. در همین زمینه، دکتر مهدی قربانی مجری طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی شهرستان خواب گفت: سند جامع آبادانی و پیشرفت شهرستان خواف تصویب شد و طرح توسعه پایدار منظومه‌های روستایی شهرستان خواف، به عنوان پایلوت کشوری، آماده اجرا است.
 

- برای نخستین بار در کشور، محققان دانشگاه تهران موفق به استفاده از روش اندازه‌گیری نویز الکتروشیمیایی برای پایش و کنترل خوردگی خطوط لوله‌های انتقال نفت و گاز شدند.
 

 - «پوشش نانوکامپوزیتی برای آنتن انعکاسی و روش ساخت آن»، اختراع دکتر رهام رفیعی، دانشیار دانشکده علوم و فنون نوین و مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی کامپوزیت نیز در مرکز ثبت اختراعات ایالات متحده آمریکا، ثبت شد.
 

- همچنین دکتر حسین حجت، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، با دانشگاه‌های کرنل و ییل و شرکت اینفوسیس در طراحی و پیاده‌سازی یک سیستم سنتز برای شبکه‌های مبتنی بر نرم‌افزار همکاری می‌کند.
 

- ایستگاه لرزه‌نگاری دائمی باند پهن کشیتوئیه در استان کرمان نیز راه‌اندازی شد.
 

«خرد رهنمای و خرد دلگشای»
در گفتگوهای فروردین، مصاحبه با دکتر علیرضا امامی، استادیار گروه ادبیات و علوم انسانی را به مناسبت بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی؛ گفتگو با دکتر احسان چیت‌ساز، استادیار دانشکده کارآفرینی؛ دکتر نادیا مفتونی، دانشیار گروه فلسفه و کلام اسلامی؛ دکتر ولی‌اله محمدی، مشاور بین‌الملل پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و عضو هیأت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران و معرفی پایان‌نامه «قطبی‌شدگی سیاسی در توئیتر فارسی» نوشته محمدحسین قطبی، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد جامعه شناسی را بخوانید.

همچنین، یکی از مهمترین مأموریت‌های محوله به دانشگاه تهران، مأموریت تشکیل هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌های ۹۸-۹۷ است که پس از حدود یک سال فعالیت، با ارائه سه گزارش کلان، ۱۵ گزارش کارگروه‌ها و بیش از ۷۰ گزارش موضوعی به کار خود پایان داد. در مصاحبه‌های این ماه گفتگو با دکتر وحید ماجد، دبیر کارگروه اقتصاد و بودجه؛ دکتر هومن معتمد، دبیر کارگروه مدیریت ریسک و بیمه؛ دکتر مهدی هداوند، دبیر کارگروه حقوقی هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها را در سایت دانشگاه مطالعه کنید.
 

موزه‌ها، زبانی جدید برای گفتمان سازی در جامعه هستند
اولین همایش علمی و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور با حضور شهردار تهران در دانشگاه تهران برگزار شد. در این همایش دکتر نیلی احمدآبادی گفت که «موزه‌های دانشگاهی بخشی از فرایند آموزش و پژوهش محسوب می‌شوند و از موزه‌ها باید به‌عنوان یک زبان جدید جهت گفتمان سازی در جامعه استفاده کرد
 

چند خبر کوتاه از دانشگاه تهران

- اولین جلسه شورای دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۰ برگزار شد.
 

- دومین سمپوزیوم مطالعات میان رشته‌ای، دوره آموزشی بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) ، سخنرانی «استفاده از رمزهای یکتا جهت ایجاد دارایی‌های دیجیتال منحصر بفرد»، دومین دوره مسابقات کتابخوانی هشت بهشت، دوره آموزشی «بیایید درباره دخانیات صحبت کنیم» و سخنرانی مروری بر اثر مولکول‌های فعال عصاره‌های گیاهی و هدفمند کردن آنها با حامل‌های نانو روی سلول‌های سرطانی برگزار شد.
 

- حوزه مقاومت بسیج کارکنان شهدای دانشگاه تهران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در تجاوز اخیر به نوار غزه بیانیه‌ای صادر کرد.
 

- تفاهم‌نام همکاری میان دانشکده مطالعات جهان و مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، بین دانشگاه تهران و دانشگاه جامع علمی کاربردی، تفاهم‌نامه راه‌اندازی و توسعۀ مرکز جامع مطالعات راهبردی زیست‌شناسی سامانه‌ای میان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تفاهم نامه بین کرسی یونسکو در تحقیقات بین رشته‌ای در دیابت مرکز آی. بی. بی (IBB) و دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تفاهم‌نامه همکاری میان کتابخانه مرکزی و سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منعقد شد.
 

- هیأت رئیسه دانشگاه تهران در پیامی از فعالیت‌های روابط‌عمومی دانشگاه تقدیر کردند.
 

- اطلاعیه نحوه پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی (Ph.D) و دستیاری دامپزشکی دانشگاه تهران منتشر شد.
 

- سامانه امضا و تأیید الکترونیکی صورت جلسات دفاع از پروپوزال، پایان نامه و رساله‌های دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.
 

- رئیس دانشگاه تهران به مناسبت روز معلم پیام تبریکی صادر کرد.
 

- وبینار معرفی خدمات مالی و اعتباری صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، Pivot در کسب و کار، ایده و محصول، موفقیت در تغییر، وبینار «ایده‌هات رو روانه بازار کن»، سخنرانی علمی قطب علمی مواد در فناوری‌های کم مصرف انرژی، وبینار تخصصی «تاریخ اورارتور به نقل از شاهان اورارتویی»، خردگرایی ایرانی در برابر سنت گرایی عربی در اوایل دوره خلافت عباسی، وبینار تفاسیر ادبی در گذر زمان، سخنرانی «استفاده از رمزهای یکتا جهت ایجاد دارایی‌های دیجیتال منحصر بفرد» و جلسه سوم نشست ابعاد فنی بخش پایین دستی صنعت نفت و نقش آن در مناسبات حقوق انرژی در این ماه برگزار شد.
 

-مهلت ارسال آثار اولین دوره مسابقات سخنرانی‌های چالشی علمی در حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست تا ۱۸ خرداد و همچنین زمان ثبت درخواست وام‌های دانشجویی تمدید شد.

کرونا، دانشگاه و تجربیات بین‌المللی
نخستین وبینار علمی مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه تومسک روسیه برگزار شد

- همچنین نشست مدیریت کووید ۱۹ در کره جنوبی و نشست بازاندیشی کارکرد دولت‌ها در عصر کرونا و پساکرونا از سوی دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

اخبار کوتاه در حوزه بین‌الملل
- سفیر پاکستان با رئیس دانشگاه تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.

- نخستین کنفرانس بین‌المللی بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی فناوری، وبینار مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه هاروارد پیرامون فلسفه مشاء، یازدهمین سلسله‌نشست‌های ژاپن‌شناسی: جایگاه نظام اداری ژاپن در توسعه اقتصادی، دوره آموزشی «نگاه تطبیقی به فساد اداری از دیدگاه جرم شناختی، حقوقی و جامعه شناختی» با حضور صاحبنظران آلمانی، نقد و بررسی کتاب «مطالعات منطقه‌ای خلیج فارس»، وبینار بین‌المللی «اپلیکیشن‌های موبایلی ارتباطی و پیش بینی بازار» برگزار شد.

«نقطه ملک جهان‌ها همت است»
- رئیس و شش عضو هیأت علمی دانشگاه تهران به عنوان عضو کمیته‌های تخصصی اتحادیه بین‌المللی دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه (AUAP) منصوب شدند.

-مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی در پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.

- دکتر سید کاظم علوی پناه، عضو هیأت علمی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران در ۵۸ امین نشست کوپوس خواستار توجه بیشتر جامعه جهانی به پژوهش‌های حرارتی، به ویژه سنجش از دور مادون قرمز حرارتی شد.

- پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران هفت استاد وابسته خارجی را جذب کرد.

- امکان مطالعه آنلاین در کتابخانه دیجیتال دانشگاه تهران فراهم شد.

- وقایع نگاری ۸۷ مین سال دانشگاه تهران به زبان انگلیسی، اولین شماره ماهنامه خبری انگلیسی زبان دانشگاه تهران به انضمام اینفوگرافی عملکرد دانشگاه تهران در سال گذشته، ۱۷ نشریه دانشجویی در فروردین ماه، نشریه علمی دانشجویی آبخوان، صفر و یک، فراسوی مواد، دیده‌بان و بوم کره در اردیبهشت ماه منتشر شدند.

اولین جشنواره ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی برگزار شد
- این جشنواره با با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد و دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت‌های ملی برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا بیان کرد که مسئولیت‌پذیری اجتماعی بخش مهمی از اکوسیستم آموزش، پژوهش، کارآفرینی، نوآوری و فناوری در دانشگاه تهران است.

«از شمار دو چشم یک تن کم**وز شمار خرد هزاران بیش»
- در این ماه دانشگاه تهران در سوگ استاد محمدرضا باطنی، زبان‌شناس برجسته و استاد پیشکسوت دانشکده ادبیات و علوم انسانی؛ استاد علی شیخ‌الاسلامی، از مشاهیر دانشگاه تهران و استاد پیشکسوت دانشکده ادبیات و علوم انسانی؛ دکتر قوام‌الدین زاهدی امیری، استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دکتر شهریار بایگان، استاد تمام دانشکده فیزیک پردیس علوم دانشگاه تهران نشست. روح این عزیزان قرین رحمت پروردگار باد.

«چو غنچه گرچه فروبستگی است کار جهان**تو همچو باد بهاری گره‌گشا می‌باش»
- بنابر اعلام بنیاد حامیان دانشگاه تهران، صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری مبلغی بالغ بر ۲ میلیارد و ۴۴۴ میلیون تومان در حمایت از ۱۰۳۶ دانشجوی برتر، آموزش از راه دور، بهداشت و درمان و تجهیز واحدهای دانشگاه تهران در طی دو سال گذشته اختصاص داده است.

- بزرگ‌ترین طرح خیریه دانشجویی ماه رمضان برای دومین بار توسط کانون نیکوکاری والعصر باشگاه دانشجویان در دانشگاه تهران اجرا شد.

- جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان از ایده پردازان برتر علوم پایه حمایت ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی کرد.

- شرکت باربد مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان به پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران کمک مالی اهدا کرد.

غیر از هنر که تاج سر آفرینش است**دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست
- گالری آثار اهدایی استاد حسین محجوبی، مشهور به نقاش بهشت با حضور رئیس دانشگاه تهران، اهالی فرهنگ و هنر و خانواده این استاد فرهیخته در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.

- همچنین به مناسبت بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی، زندگی‌نامه مشاهیر دانشگاه تهران در حوزه زبان و ادبیات فارسی را از سایت دانشگاه بخوانید.

- دانشگاه تهران در این یک ماه، همچون گذشته رویدادهای زیادی را شاهد بود. برخی از آنها هم برای آینده برنامه‌ریزی شده‌اند که امیدوارم فرصت حضور در آنها را از دست ندهید. مهمترین آنها:

در تو پایان نیست، آغازی دگر باید تو را
اردیبهشت برای دانشگاه تهران پر از نشاط علمی و توأم با برنامه‌ریزی برای پیشرفت روزافزون سپری شد. خانواده دانشگاه تهران همچنان پر از اراده و امید به راه خود ادامه می‌دهد. منتظر اخبار دانشگاه در خرداد ماه باشید و به پایگاه خبری-تحلیلی و شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران سر بزنید.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۶


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: ماه نوشت دانشگاه تهران فروردین


نظر شما :