ماه‌نوشت رویدادهای خرداد ماه دانشگاه تهران

۰۲ تیر ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۵ کد : ۱۷۷۴۰ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۱۷۹۵
روابط‌عمومی دانشگاه تهران: بهار دانشگاه تهران با خردادی پر از دستاورد، رویدادهای خوش و توأم با برنامه‌ریزی برای پیشرفت روزافزون سپری شد. در این ماه‌نوشت، مهراوه تقی زاده، دانشجوی کارشناسی رشته علوم ارتباطات، خرداد ماه دانشگاه تهران را برایتان روایت می‌کند.
ماه‌نوشت رویدادهای خرداد ماه دانشگاه تهران

انوار چراغ عالم افروز خرد** از دانش و آزمایش افزون گردد
«دانشگاه‌های نسل چهارم، به عنوان «موتور محرکه» پیشگام توسعه اجتماعی، اقتصادی و فناوری جامعه محسوب می‌شوند.» در همین راستا در ابتدا به دستاوردهای دانشگاه تهران، پیشگام دانشگاه‌های نسل چهارم کشور، در خردادماه می‌پردازیم:
-برای نخستین بار در کشور، احداث نخستین ساختمان با فناوری چاپ سه‌بعدی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اتفاق افتاد.
-به‌منظور پیاده‌سازی شبکه فناوری، توزیع نوآوری و توسعه کشور؛ مرکز نوآوری رسانه همشهری در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.
-عصاره بره موم مؤثر در تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین درمان و تسکین بیماری‌های تنفسی، دستگاه ونتیلاتور ۱۰۰ درصد بومی و طراحی و تولید روزانه ۶۰ هزار عدد ماسک سه بعدی بومی‌سازی شده با استفاده از هوش مصنوعی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران محقق شد.

امید عافیت آنگه بود موافق عقل**که نبض را به طبیعت‌شناس بنمایی
دانشگاه تهران، مزین به نام دانشگاه سبز است و در راستای مسئولیت اجتماعی و نهاد پیشگام در زمینه توسعه پایدار، تفاهم‌نامه همکاری ایجاد باغ موزه گیاه‌شناسی بین دانشگاه تهران و شهرداری تهران منعقد شد.
همچنین بوستان آسیایی شهر تهران با مشارکت دانشگاه تهران در راستای ارتقای دیپلماسی شهری ایجاد می‌شود.
با هدف همکاری در حفاظت، احیا و مدیریت محیط‌زیست دریایی، ساحلی و تالاب‌های ایران توافق‌نامه همکاری مشترک بین پژوهشکده علوم دریایی دانشگاه تهران و معاونت محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست نیز منعقد شد.


فعالیت‌های بین رشته‌ای، اولویت و سیاست جدی دانشگاه تهران است
در خرداد ماه از برگزیدگان جشنواره حرکت تقدیر شد و رئیس دانشگاه تهران بر پشتیبانی و تقویت فعالیت‌های دانشجویی تأکید کرد. وی با بیان اینکه فعالیت‌های بین رشته‌ای اولویت و سیاست جدی دانشگاه است، اظهار کرد: «توصیه می‌کنم انجمن‌های علمی دانشجویی حوزه فعالیت‌های خود را گسترده‌تر کنند. مراکز نوآوری دانشگاه فضای جدیدی را فراهم کرده‌اند تا شما را به بیرون از دانشگاه متصل کنند، از این‌رو هر چه فعالیت‌های شما اثربخشی بیشتری در جامعه داشته باشد، خلاقیت و اثربخشی شما نیز بیشتر خواهد شد.»
همچنین دومین سمپوزیوم مطالعات میان‌رشته‌ای در پردیس البرز دانشگاه نیز برگزار شد و معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت که دانشگاه‌ها باید در صورت داشتن ظرفیت لازم و مناسب، مجاز به راه‌اندازی رشته‌های میان‌رشته‌ای باشند.

به قدر سعی، از مقصود، هر کس بهره‌ای دارد
خردادماه نیز دانشگاه تهران در رتبه بندی‌ها و جشنواره‌ها و رده بندی‌ها درخشید و موفقیت‌ها و دستاوردهای ذیل، فقط بخشی از مهمترین آنها بود که در پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه انعکاس یافت:
-بر اساس نظام رتبه‌بندی جهانی کیو اس ۲۰۲۲، جایگاه دانشگاه تهران از رتبه ۶۰۰-۵۹۱ در سال ۲۰۲۱ به ۵۳۰-۵۲۱ ارتقا یافت.
-در سیزدهمین دوره مراسم موزه برتر باغ موزه نگارستان و خانه موزه مقدم به‌عنوان موزه برتر معرفی شدند.
-مرکز مشاوره دانشگاه تهران مرکز «ممتاز» و رئیس مرکز مشاوره «حامی ممتاز» کشوری معرفی شد.
-بر اساس نظام رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۱، چهار رشته مهندسی دانشگاه تهران رتبه زیر صد جهانی را کسب کردند و در رشته اکولوژی دانشگاه تهران به‌عنوان تنها دانشگاه از ایران با رتبه (۵۰۰-۴۰۱) در جمع ۵۰۰ دانشگاه‌های برتر این حوزه قرار گرفت.
-در چهارمین نشست سرآمدان علمی کشور، بنا بر اعلام فدراسیون سرآمدان علمی ایران، ۹ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در فهرست سرآمدان علمی کشور قرار گرفتند.
- ۸ دانشجوی دانشکده‌های پردیس فنی، منتخب ۲۵ امین المپیاد دانشجویی شدند.
-طرح پژوهشی استاد دانشگاه تهران در میان طرح‌های منتخب مشترک پژوهشگران ایرانی و ترکیه‌ای قرار گرفت.
-جایزه ملی «جوان نوآور ماندگار» به امیرحسین راحمی، دانشجوی رشته فقه و حقوق دانشکده الهیات دانشگاه تهران اعطا شد.
-موزه انگل‌شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به جمع موزه‌های دانشگاهی جهان UMAC پیوست.
-از سوی انجمن مهندسان مکانیک ایران، پایان‌نامه دانش آموخته دانشگاه تهران با عنوان «طراحی و ساخت دستگاه کمک‌تنفسی اورژانسی» به عنوان پایان‌نامه برتر سال ۱۳۹۹ انتخاب شد.
-کانون نیکوکاری والعصر باشگاه دانشجویان، کانون همیاران سلامت روان دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و میلاد بذرافشان، دانشجوی این پردیس و امیرحسین راحمی، دانشجوی دانشکده الهیات و معارف اسلامی در جشنواره ملی رویش صاحب مقام شدند.
-کتاب «راهنمایی بر روش‌های تصمیم‌‏گیری چند معیاره (MADM)» از سوی انتشارات وایلی منتشر و از مجموعه کتاب‌های جریان‌شناسی فکری فرهنگی در ایران معاصر با حضور وزیر ارشاد رونمایی شد.

همایش دهمین سال تأسیس دانشکده علوم و فنون نوین برگزار شد
دانشکده علوم و فنون نوین در این ماه، دهمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. در این همایش از ۸۵ طرح و دستاورد پژوهشی رونمایی و نمایشگاه دستاوردهای این دانشکده در ده سال گذشته نیز برگزار شد. در این همایش، رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه باید فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه تقاضا محور باشد، گفت: «باید از ظرفیت ۹ هزار دانشجوی دکتری دانشگاه تهران برای حل مشکلات جامعه استفاده کرد.»

دانشگاه تهران، دانشگاه بدون دخانیات
همزمان با هفته ملی بدون دخانیات و در آستانه روز جهانی «بدون دخانیات» نشست تخصصی دانشگاه بدون دخانیات و دومین دوره آموزشی «پیشگیری اولیه از اعتیاد» کشورهای اکو برگزار شد و معاون دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه تلاش در حوزه ارتقا سلامت آحاد جامعه از مسئولیت‌های اجتماعی دانشگاه تهران است، گفت: «رویکرد پیشگیری از مسلط‌ترین رویکردها در حوزه رویارویی با مسأله اجتماعی اعتیاد است و شایسته است چنین رویکردی از جمله دیدگاه‌هایی باشد که توسط برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران در هر کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد.»
همچنین گفتگو با دکتر رضا رستمی، استاد دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی و رئیس پژوهشکده فناوری‌های همگرا و دکتر علی‌اکبر موسوی موحدی، رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک و استاد ممتاز دانشگاه، از سلسله مصاحبه‌های دانشگاه بدون دخانیات را در پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه تهران بخوانید.

اخبار بین‌الملل دانشگاه تهران
-رؤسای دانشگاه تهران و دانشگاه سنت‌پترزبورگ روسیه تفاهم‌نامه راه‌اندازی نمایندگی مجازی دانشگاه سنت‌پترزبورگ در دانشگاه تهران را امضا و بر تدوین دانشنامه «ایرانیستیکا» با حمایت دو دانشگاه تأکید کردند.
-نشست «استفاده از رمزهای یکتا جهت ایجاد دارایی‌های دیجیتال منحصر به فرد» نیز برگزار شد.
-نخستین دوره وبینارهای ایران‌شناسی ویژه اسپانیایی زبان‌ها با همکاری مرکز پژوهشی مطالعات کشورهای اسپانیایی زبان دانشگاه تهران و دانشگاه اونان نیکاراگوئه برگزار شد.
-سفیر اسلواکی با رئیس دانشگاه تهران و رایزن فرهنگی سفارت چین با معاون بین‌الملل دانشگاه تهران دیدار کردند.
-مؤسسه حقوق تطبیقی، وبینار «فروش کشتی به دستور دادگاه با تأکید بر سند پیش‌نویس آنسیترال» و وبینار «تحولات اخیر کپی رایت در اتحادیه اروپا- دستورالعمل ۷۹۰/۲۰۱۹» را برگزار کرد.
- نشست توسعه اقتصادی امریکای لاتین، نشست تجربه آموزش از راه دور در پنج دانشگاه برتر آمریکا: ظهور ادبیات نوپدید پساکرونایی و وبینار سومین کافه ExporTechبا محور «بررسی فرصت‌های بازار روسیه برای شرکت‌های دانش بنیان» برگزار شد.
-سفیر جمهوری سنگال، رایزن فرهنگی سفارت عراق، رایزن فرهنگی سفارت ساحل عاج و دبیر سوم سفارت افغانستان و مسئول امور دانشجویان این سفارت، در دیدارهای جداگانه از دانشکده مهندسی مکانیک پردیس فنی بازدید کردند.
 

و اما چند خبر کوتاه دیگر از دانشگاه تهران
-اولین نشست «شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران» با میزبانی و مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.
-مسابقات شطرنج آنلاین همگانی دانشگاه‌های کشور به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد.
-همچنین سی و دومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور به میزبانی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد.
-دومین شماره ماهنامه خبری انگلیسی زبان دانشگاه تهران منتشر شد.
-سامانه شناسایی و ارزیابی تأمین‌کنندگان دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.
-رئیس دانشگاه تهران و هیأت همراه از پروژه‌های در حال ساخت کوی دانشگاه تهران و شرکت پاکشوما بازدید کردند.
-تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه تهران و وزارت دادگستری؛ دانشکده کارآفرینی و بانک رفاه کارگران؛ معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و نشر صاد منعقد شد.
-وبینار «انرژی؛ از فرصت‌ها و چالش‌ها تا آینده شغلی و ایجاد کسب و کار»، وبینار «معرفی انرژی زمین گرمایی و مزایای آن»، اولین دورهمی استارتاپی و نوآوری پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه، وبینار «بررسی علل و عوامل جامعه شناختی و روانشناختی افزایش خشونت‌های خانگی»، وبینار تصمیم‌گیری در عصر دیجیتال، مسابقه سیزده ویژه دانشجویان سراسر کشور، مراسم افتتاحیه مسابقه «خودنویس ۳»، وبینار «ورای فلسفه دانشگاهی»، وبینار «تجربه توسعه حرفه‌ای در آموزش پزشکی و کاربرد آن در آموزش عالی با تأکید بر آموزش مهندسی» و ۹۲ فعالیت توسط تشکل‌های اسلامی دانشگاه تهران در ایام انتخابات برگزار شد.
-پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با همکاری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اولین رویداد میتاپ را با نام «میتاپارک» و اولین رویداد برنامه «همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور» را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار کرد.
-نتایج بررسی اولیه پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دوره دکتری (Ph.D) سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ اعلام شد.
-دومین جلسه «شورای دانشگاه» تهران در سال ۱۴۰۰ برگزار و عنوان «دانشکدگان» برای پردیس‌های غیرخودگردان دانشگاه تهران تصویب شد.
-معاون دانشجویی دانشگاه تهران اعلام کرد که خوابگاه‌ها آمادگی اسکان دانشجویان برای گذراندن دروس عملی را دارند.
بسیج کارکنان شهدای دانشگاه تهران با راه‌اندازی پویشی مردمی، خواستار مشارکت آحاد جامعه برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری شد.
-انجام نظرسنجی انتخاباتی منتسب به دانشگاه تهران تکذیب شد.
-مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، ۹۵۰ زمین‌لرزه را ثبت کرد.


به گیتی نماند به جز گفتنی
به بهانه کسب دو مقام ممتاز کشوری، مصاحبه با آقای حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران؛ به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی، مصاحبه با دکتر حمید عبداللهیان استاد تمام گروه آموزشی ارتباطات اجتماعی و همچنین گزارش سخنرانی دکتر عباس قنبری باغستان، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه تهران در نشست «تجربه روابط عمومی‌های دانشگاهی در مواجهه با کرونا» را در سایت دانشگاه بخوانید.
افزون بر آن، مصاحبه با جمعی از اساتید برگزیده هشتمین جشنواره آموزش، دکتر محمدجلال عباسی شوازی ، استاد تمام گروه آموزشی جمعیت شناسی؛ دکتر امین خراسانی، استادیار دانشکده جغرافیا؛ دکتر الیاس سلطانی، دانشیار گروه آموزشی علوم زراعی و اصلاح نباتات و دکتر هاجر ابراهیم نجف‌آبادی، استادیار دانشکده فیزیک و همچنین گفتگو با دکتر مجید سلیمانی دامنه، استاد دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر و پژوهشگر برجسته ۲۹ امین جشنواره پژوهش دانشگاه را از دست ندهید.

پیروزی ما بسته به دور اندیشی است
#۱۷۰ سال با نماد آموزش عالی ایران: از دارالفنون تا دانشگاه تهران
«مروری بر حافظه تاریخی این سرزمین، نمایانگر نقش بی‌بدیل دانشگاه تهران در توسعه و آبادانی ایران عزیز و به خصوص گذر از بزنگاه‌های مهمی تاریخی در یک سده اخیر است.» از این‌رو، اداره‌کل روابط‌عمومی دانشگاه تهران اقدام به انتشار سلسله یادداشت‌ها، مصاحبه‌ها و گفتارهایی کرده است که در ارتباط با «تاریخ شفاهی» دانشگاه با عنوان «۱۷۰ سال با نماد آموزش عالی کشور: از دارالفنون تا دانشگاه تهران» منتشر خواهد شد. یادداشت دکتر عباس قنبری باغستان، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه که سرآغازی بر این گزارش‌هاست را در پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه بخوانید و از این پس منتظر این سلسله گزارش‌ها از طریق وب‌سایت دانشگاه تهران و دیگر کانال‌های اطلاع رسانی وابسته به آن باشید.

دانشگاه تهران در این یک ماه، همچون گذشته رویدادهای زیادی را شاهد بود. برخی از آنها هم برای آینده برنامه‌ریزی شده‌اند که امیدوارم فرصت حضور در آنها را از دست ندهید. مهمترین آنها:
پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان
• چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدار
• سومین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران
• دومین همایش دوسالانه مطالعات ایران معاصر
• دومین همایش بین‌المللی علوم و فناوری نانو

در این ماه همچنین دکتر ایرج گلدوزیان، استاد پیشکسوت دانشکده حقوق و علوم سیاسی؛ دکتر محمود منصور، چهره ماندگار و استاد برجسته دانشکده روانشناسی و بهراد فرخنده، دانشجوی مهندسی مکانیک پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران دعوت حق را لبیک گفتند. روحشان قرین رحمت پروردگار باد.

ما را چو تابستان ببر؛ دلگرم تا بستان ما
خانواده دانشگاه تهران همچنان پر از اراده و امید به راه خود ادامه می‌دهد. منتظر اخبار دانشگاه در تابستان باشید و به پایگاه خبری-تحلیلی و شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران سر بزنید.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۶

کلید واژه ها: ماه نوشت خرداد دانشگاه تهران


( ۱ )

نظر شما :