ماه نوشتی از رخدادهای آذر در دانشگاه تهران
اخبار این ماه با کتاب آغاز شد و پنجمین اثر مشترک انتشارات دانشگاه تهران و اشپرینگر به قلم دکتر هوشنگ نایینی، دانشیار گروه جامعهشناسی دانشکده علوم اجتماعی، با عنوان «آمار پیشرفته برای آزمون روابط علمی مفروض» منتشر شد.
در چهاردهمین کنفرانس و نیز جلسه سالانه هیأت رئیسه اتحادیه دانشگاههای آسیا که به ریاست دانشگاه تهران و میزبانی دانشگاه لیسئوم فیلیپین برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، از نقش مهم اعضای این اتحادیه در رشد ملی و منطقهای و جذب دانشجویان بینالمللی به منطقه آسیا و اقیانوسیه گفت و به تشریح مجموعهای از فعالیتهای اتحادیه در دو سال اخیر پرداخت.
برگزیدگان مسابقه کتابخوانی «زندگی حقیقی انسان» نیز از سوی اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اعلام شد.
فلسفی و خواندنی
به مناسبت روز جهانی فلسفه با مشارکت بنیاد گفتوگو و دوستی ملل و دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، وبینار «مطالعات فلسفه ابنسینا در غرب» برگزار شد و پروفسور گوتاس دیمیتری، استاد مطالعات عربی و اسلامی دانشگاه ییل آمریکا، با موضوع «رویکردهای گوناگون موجود در قرن بیستم به مطالعات ابنسینا» و دکتر نادیا مفتونی، استاد فلسفه اسلامی دانشکده الهیات و معارف اسلامی با موضوع «تأثیر فلسفه ابنسینا بر شکل و محتوای فلسفه سهروردی» سخنرانی کردند که به فلسفهدوستان پیشنهاد میکنم متن سخنرانی را در سایت دانشگاه بخوانید.
فرمانده حوزه مقاومت بسیج کارکنان شهدای دانشگاه تهران ضمن گرامیداشت سالروز تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی (ره) در پنجم آذر، در پیامی «هفته بسیج» را به بسیجیان، مردم و به طور ویژه به اساتید و کارکنان دانشگاهها تبریک گفتند.
ز کوشش به هر چیز خواهی رسی...
۷۶ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در بین ۲ درصد دانشمند برتر جهان قرار گرفتند که در این میان پردیس فنی با ۳۱ عضو، در صدر قرار گرفت. این ارزیابی توسط تیم تحقیقاتی از دانشگاه استنفورد صورت گرفت که نتایج آن در نشریه Plos Biology منتشر شده است.
رئیس مرکز آموزشهای ضمن خدمت دانشگاه تهران، علی بزرگی امیری، در مصاحبه با روابطعمومی دانشگاه بیان کرد که افزایش توانمندیها و شایستگیهای نیروی انسانی سازمانهای کشور از اهداف آتی مرکز آموزشهای ضمن خدمت دانشگاه تهران است و در این راستا قصد داریم از دانش نهفته در دانشگاه تهران که توانایی اساتید و متخصصان دانشگاه است استفادهکنیم.
سیاسی و خواندنی
اندر حکایات و احوالات انتخابات آمریکا دکتر سید حامد موسوی، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی و متخصص در حوزه امریکای شمالی درباره انتخابات آمریکا و حواشی آن و پیروزی بایدن و پیشبینی سیاستهایش درباره ایران با روابط عمومی دانشگاه مصاحبه کرد که باید خواند.
و اما با هدف توسعه همکاری دانشگاه و صنعت، تفاهمنامه همکاری بین پردیس بینالمللی کیش دانشگاه تهران و شرکت نفت ستاره خلیج فارس به امضا رسید.
جنگ را باید از این خانه بدر بردن و کشتن...
رئیس دانشکده مطالعات جهان در دومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه بیان کرد بخش بزرگی از تاریخ جهان، تاریخ منازعات است که این منازعات انرژی زیادی از بشر را صرف خود میکند و بنابراین، پیام اصلی این همایش این است که بتوانیم هر چه سریعتر بر این منازعات فائق شویم و به صلح برسیم.
عاشقان را سر شوریده به پیکر عجب است....
هفتم آذر بود که با ترور شهید محسن فخریزاده، دانشمند هستهای و محقق برجسته کشور، جانها به غم نشست. در پی ترور ایشان، رئیس دانشگاه تهران، حوزه مقاومت بسیج کارکنان شهدای دانشگاه و سازمان بسیج اساتید دانشگاه تهران در پیامهای جداگانهای شهادتشان را تبریک و تسلیت گفتند.
دانشگاه تهران در کنار مردم و برای مردم
رئیس دانشگاه تهران در نشستی که با دکتر علی اکبر لبافی، مشاور وزیر و دبیر سازمان نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی، برگزار شد به سابقه طولانی دانشگاه تهران در کمک و اجرای پروژههای ملی و محلی در کشور، جهت محرومیتزدایی و نیز توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اجتماعهای مختلف مانند کارگروه ملی سیلابها اشاره کرد. دکتر لبافی نیز از نقش دانشگاه تهران بهعنوان مجری الگوی مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی و مدل مسئولیت اجتماعی شرکتها در خواف خراسان و قلعهگنج کرمان قدردانی کرد.
دکتر قربانی مجری این طرح نیز که با مشارکت دانشگاه تهران و همکاری بنیاد مستضعفان به اجرا درآمد در مصاحبهای بیان کرد که برای نخستین بار در کشور الگوی جامع کسب و کار اجتماعی از قلعهگنج در کرمان تا خواف در خراسان اجرا شد و گفت که ما جویای شغل نیستیم، ما خالق شغلیم و رویکرد معین اقتصادی در شهرستان خواف «کار با مردم و برای مردم» است.
جوانان در زیر چتر حمایت دانشگاه تهران
اختتامیه چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان نیز برگزار شد و تیمهای برتر شرکتکننده از اعتبار ویژه تبدیل ایده به کسب و کار بهرهمند شدند. رئیس دانشگاه تهران در این جشنواره بیان کرد ایدههای خلاق باید در اکوسیستمهای علمی حمایت شوند و رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه نیز گفت که باید از جوانان به شکل مطلوب حمایت کرد تا بتوانند به اهداف خود دست یابند و این وظیفه مهم بر عهده همه ماست.
در دنیای اقتصاد، با سه استاد دانشگاه تهران
در این ماه روابط عمومی دانشگاه با سه استاد دانشکده اقتصاد مصاحبه کرد.
دکتر عباسینژاد در زمینه علم اقتصاد و سیاستهای اقتصادی به گفتگو نشستند و گفتند مشکل اصلی اقتصاد نداشتن تفکر توسعهای است و سیاستهای اقتصادی، قشر متوسط را فقیر کرده است.
دکتر رحمانی نیز درباره کرونا، فقر و علم اقتصاد صحبت و تصریح کرد: «در ایران برای آنکه امکان افزایش رفاه فراهم شود، باید از سیاستهای بیثبات کننده اقتصاد کلان و از ایجاد تورم بالا جلوگیری شود.»
دکتر محسن مهرآرا هم گفت بهترین عملکرد را ما در بخش سلامت پس از انقلاب اسلامی و در کشورهای منطقه داشتهایم و خاطرنشان کرد: «تصمیمات سخت نیاز به دوراندیشی مردم و سیاستمداران قوی دارد.»
تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه تهران و دانشگاه خاورشناسی تاشکند، با حضور سفیر ایران در ازبکستان منعقد شد.
خبر خوش دیگر اینکه بردیا ویسی، دانشجوی دانشگاه تهران، نایب قهرمان مسابقات انتخابی تیم ملی شطرنج دانشجویان کشور شد و به عضویت تیم ملی شطرنج دانشجویان کشور در آمد.
اندر دل ما غمی است از رفتن دوست...
دوازدهم آذر بود که دکتر محمد ملکی، نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دیار معشوق پیوست. ایشان از اعضای هیأت علمی پیشکسوت دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و از صاحبنظران حوزه بهداشت و صنایع غذایی بودند.
همچنین در این روز دکتر برات زنجانی، استاد پیشکسوت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به عالم ملکوت پر کشیدند که روح این عزیزان قرین رحمت پروردگار باد.
صدا..دوربین…حرکت....
دانشگاه تهران اکنون میزبان ۳۲۱ دانشجوی دارای معلولیت است. به مناسبت روز جهانی معلولان در سوم دسامبر، هفتمین همایش عصای سفید در دانشگاه برگزار شد و معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: «در فضای آموزش مجازی مسئولان و اعضای هیأت علمی باید شرایط عزیزانی که محدودیت دارند را در نظر بگیرند تا ایشان بتوانند در کلاس شرکت کنند.».
گفتنی است آموزش مجازی مشکلاتی را هم برای دانشجویان دارای معلولیت ایجاد کرده است؛ اینترنت ضعیف، نداشتن لپ تاپ، تبلت و گوشی هوشمند و … بنیادها، حامیان و دانشگاهیان را فرا میخواند...
از تاریخ علم، کلانداده، جامعهشناسی سینما و سیاستگذاری اجتماعی بخوانیم...
در این ماه، روابط عمومی دانشگاه مصاحبههایی خواندنی با اساتید رشتههای مختلف دانشگاه داشت که میتوان از آنها چیزهای زیادی آموخت.
در حوزه تاریخ علم، دکتر حنیف قلندری و دکتر امیرمحمد گمینی، عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران به معرفی رشته تاریخ علم و دلگفتههای خود در این موضوع پرداختند.
همچنین دکتر مسعود اسدپور، رئیس آزمایشگاه شبکههای اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر پردیس دانشکدههای فنی درباره مفهوم «کلانداده» و نقش آن در آینده تحولات جوامع به خصوص در عرصه حکمرانی صحبت کردند.
دکتر راودراد نیز در حوزه جامعهشناسی سینما، مخاطبان سینما و سلبریتیها مصاحبه مفصلی داشتند.
دکتر رضا امیدی هم درباره سیاستگذاری اجتماعی و سیاستگذاری در دانشگاه و کشور به گفتگو نشستند.
و اما با هدف تقویت ارتباط با صنعت، تفاهمنامه همکاری بین پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و شرکت توسعه دامپروری و کشاورزی امداد منعقد شد.
«روز دانشجو: یادآور حماسهسازی دانش و آگاهی»
رئیس دانشگاه تهران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۱۶ آذر و همه شهدای دانشجو در عرصه انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس در پیامی این روز را به دانشجویان تبریک گفتند. در بخشی از این پیام آمده است: «جوانان بویژه دانشجویان، پیشگامان توسعه جامعه هستند که باید صدای آنان شنیده شود؛ امکانات لازم برای تعلیم و تربیت آنان فراهم گردد و مسئولان کشور همواره وجود و حضور آنان را در جامعه و دانشگاه به عنوان یک فرصت گرانبها در برنامهریزیهای خود مد نظر داشته باشند.
اخبار خوش در روز دانشجو برای دانشجویان
به مناسبت این روز، معاون دانشجویی و رئیس سازمان دانشجویان دانشگاه تهران با چند خبر خوب کام دانشجویان را شیرین کرد:
بهرهبرداری خوابگاه جدید دانشگاه تهران با ظرفیت ۳۰۰ نفر در ۲۲ بهمنماه سال جاری، ساخت خوابگاهی جدید با ظرفیت ۱۶۷ نفر برای دانشجویان ممتاز تا تیر سال آینده، ایجاد فضایی با متراژ هزار و ۱۰۰ متر در خوابگاه قدس شامل نمازخانه، سالن مطالعه، فضای سرو غذای گرم و سالن ورزشی، در دستور کار قرار گرفتن ارائه بنکارت ارزاق یک میلیون تومانی برای دانشجویان متأهل خوابگاه، مشاوره و خدمات بهداشت روانی آنلاین
همچنین دو برنامه همزمان برای گرامیداشت روز ۱۶ آذر، که امسال با محدودیتهای شرایط ناشی از کرونا مواجه بود از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برگزار شد و در مراسمی که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در تالار دانشکده ادبیات و علوم انسانی بهصورت مجازی برگزار شد، از فرزندان شهید محسن فخریزاده و دیگر شهدای هستهای تقدیر کردند.
قابلیت استعلام مشخصات هویتی و مشخصات سوابق تحصیلی نودانشجویان در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در سامانه جامع آموزش دانشگاه تهران نیز راهاندازی شد.
سلسله نشستهایی حقوقی با حضور صاحبنظران بینالمللی از جمله پروفسور جاپ زونبرگن، استاد حقوق اراضی و نظامهای ثبت و مدیریت املاک دانشگاه توئنته هلند، دکتر زهرا تخشید، مدرس دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد و عضو کانون وکلای ایالت نیویورک برگزار شد.
به هر کاری که همت بسته گردد، اگر خاری بود گل دسته گردد
طرح مشترک عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و دانشجوی مقطع دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با ارائه طرح « کاهش تلفات آب و فسفر و فرسایش خاک با ایجاد مانع (micro-dams) در آبیاری جویچهای»، جایزه بینالمللی صرفهجویی آب کشاورزی در بخش کارشناسان جوان را کسب کرد را کسب کردند.
و اما همزمان با هفتاد ساله شدن اتحادیه بینالمللی دانشگاهها، یادداشت سه عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با عنوان «مسئولیت اجتماعی دانشگاه در زمان پاندمی کرونا: زمانی برای تغییر نگرش و مأموریت جدید آموزش عالی» در نشریه این اتحادیه بینالمللی منتشر شد.
دکتر معصومه ملک به عنوان مدیرکل جدید اداره اعضای هیأت علمی و دانشجویان بینالملل با حضور معاون بینالملل دانشگاه معرفی و از تلاشهای دکتر افشین آخوندزاده در دوره مدیریت اداره کل اعضای هیأت علمی و دانشجویان بینالملل قدردانی شد.
همچنین با هدف توسعه همکاریهای مشترک، نشستی بین دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دانشگاه اونان نیکاراگوئه با حضور سفرای دو کشور برگزار شد.
هفته پژوهش و دانشگاه تهران
بیست و نهمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه ۲۴ آذرماه با حضور رئیس دانشگاه تهران برگزار شد و معاون پژوهشی دانشگاه اظهار داشت: «قدرت و استقلال واقعی در جهان امروز و تحقق آرمان پیشرفت و توسعه متوازن و پایدار در هر کشور بر پایه نظامی داناییمحور استقرار دارد که امر پژوهش و خلق فناوری از اساسیترین الزامات آن به شمار میرود.» دکتر نیلی نیز گفت که لازمه پیشگامی در حوادث آیندهپژوهی و استفاده از خرد جمعی است.
دکتر مریم رضائیان، فارغالتحصیل رشته زیست شناسی گرایش فیزیولوژی گیاهی، از منتخبان این جشنواره در بخش رساله است که مصاحبهشان درباره یافتهها روی گیاه کلزا را میتوانید در سایت دانشگاه بخوانید.
در بیست و یکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور، دکتر محمد عبدالاحد، دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکدههای فنی، بهعنوان پژوهشگر برتر کشور، دکتر مهدی داورپناه، استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، بهعنوان فناور برتر کشور و دکتر آرین قلیپور، استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران بهعنوان برگزیده همکاری جامعه و صنعت معرفی و تقدیر شدند.
با حکم رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی، محمد ابراهیمزاده، کارشناس ارشد اداره کل تربیت بدنی دانشگاه تهران، به سمت سرپرست تیمهای ملی شطرنج دانشجویان ایران منصوب شد.
همچنین مجوز انتشار ۲۵ نشریه دانشجویی دانشگاه تهران صادر شد.
در دیدار سفیر ایتالیا با رئیس دانشگاه تهران، سفیر ایتالیا علاقه و تمایل کشورش را در شکوفاتر کردن و گستردهتر کردن همکاریهای علمی بینالمللی با ایران و بهویژه دانشگاه تهران اعلام کرد. دبیر اول سفارت ایتالیا و رئیس بخش فرهنگی و مطبوعاتی سفارت، نیز پیشنهاد برگزاری سمینارهای علمی، برنامههای تبادل استاد و دانشجو را بین دانشگاههای دو کشور مطرح کرد.
در سومین همایش ملی دانشگاه اخلاقمدار هم دکتر محمود نیلی احمدآبادی تأکید کرد: «موضوع اخلاق در دانشگاه فراتر از سازمانها و نهادهای دیگر مورد توجه است، زیرا پایه حرکت دانشگاه، علم است و علم به دنبال حقیقت است و در ذات حقیقت امر غیر اخلاقی وجود ندارد.»
تفاهمنامه همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و پژوهشگاه قوه قضائیه در ۲۶ آذرماه به امضا رسید.
امان از فراق...
دکتر مجید صادقآذر، استاد برجسته و پیشکسوت دانشکده مهندسی عمران پردیس دانشکدههای فنی که از صاحبنظران حوزه مهندسی راه و ساختمان و سازه بودند و دکتر ابراهیم قاسمینژاد رائینی، استاد دانشکده زمینشناسی پردیس علوم دانشگاه تهران که ریاست دانشکده زمینشناسی، سردبیری مجلات علمی پژوهشی، عضویت کارگروه علوم پایه کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین عنوان زمینشناس نمونه کشوری در سال ۱۳۹۴ را در کارنامه پربار و پربرکت خود داشتند از میان ما رفتند و رخ در نقاب خاک کشیدند.
در جلسه هماندیشی استادان مشاوره فرهنگی و علمی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیان کرد: «دوره کارهای شعاری به سر رسیده است و از ابتدای مسئولیت به دنبال آن بودم که در حوزههای فرهنگی و اجتماعی کارهای زیربنایی و زیرساختی انجام شود.»
سید محمدباقر جعفری، استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس فارابی، در ارتباط با دولت الکترونیکی گفت: «دولت همراه»، «دولت اجتماعی» و «دولت هوشمند» شاخصههای اصلی توسعه دولت الکترونیکی هستند و مشارکت الکترونیکی باعث دیده شدن بیشتر نظرات مردم در سیاستگذاری میشود.
وبینار فلسفه سینما با حضور پروفسور دادلی اندرو، چهره سرشناس و استاد فیلم و ادبیات تطبیقی دانشگاه ییل آمریکا، دکتر نادیا مفتونی، استاد فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران و دکتر محمود نوری، فیلمساز و دانشآموخته کارگردانی سینما و تاریخ هنر دانشگاه هنر برگزار شد.
یلدای دانشگاه تهران: یلدای نیکی و قدردانی
بزرگترین جشن یلدای نیکی دانشجویی، در صفحات مجازی کانون نیکوکاری والعصر باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران بهصورت برخط برگزار و به مناسبت سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، از خانواده شهدای مدافع حرم و سلامت تقدیر شد. و تعدادی از دانشجویان عضو این کانون در بیمارستان آیت الله کاشانی تهران حضور یافتند و بستههای اهدایی را تقدیم کادر درمان کردند.
حکایت همچنان باقیست...
آذر پرکار و پرتلاش سال ۱۳۹۹ دانشگاه تهران نیز به پایان رسید، اما حکایت همچنان باقیست...
منتظر اخبار دانشگاه در دی ماه باشید و به سایت دانشگاه سر بزنید.
زمستان خوش....
مهراوه تقیزاده، دانشجوی کارشناسی ارتباطات دانشگاه تهران
نظر شما :