ماه نوشت رخدادهای اسفند دانشگاه تهران

۲۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۷:۰۷ کد : ۱۵۵۵۳ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۴۲۶
روابط عمومی دانشگاه تهران: اسفند، پایان یک سال و نویدبخش بهار است. در این گزارش، مهراوه تقی زاده، دانشجوی کارشناسی ارتباطات، اسفند دانشگاه تهران که پر از رویداد و اخبار خوش و توأم با پویایی و دستاوردهای علمی بود را برایتان روایت می‌کنیم.
ماه نوشت رخدادهای اسفند دانشگاه تهران

پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
پایگاه خبری-تحلیلی دوزبانه دانشگاه تهران راه‌اندازی شد و از این پس می‌توانید برای آگاهی از آخرین اخبار، گزارش‌ها و رویدادهای دانشگاه تهران به این پایگاه مراجعه فرمائید. افزایش کیفیت و ارتقای فرایند اطلاع‌رسانی، تقویت ایده‌پردازی و گفتمان‌سازی علمی، تحقیقاتی و فناورانه در حوزه‌های مختلف با محوریت دانشگاه تهران از اهداف مهمی است که این پایگاه دنبال می‌کند.
آخرین جلسه سال جاری «شورای دانشگاه» نیز برگزار شد و دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، گفت: «امیدواریم با استفاده از این ظرفیت ایجاد شده در بخش روابط عمومی و اطلاع رسانی، بتوان بیشتر از گذشته دستاوردهای دانشگاه را به سمع و نظر افکار عمومی رساند.»

«از همت بلند، به دولت توان رسید»
دانشگاه تهران، رتبه ۲۶ حوزه مهندسی نفت را در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۱ میلادی کیو اس از آن خود کرد.
در هشتمین کنفرانس آموزش و توسعه سرمایه انسانی، از اقدامات دانشگاه تهران در زمینه ارزیابی عملکرد کارکنان تقدیر شد.
شش انجمن علمی دانشجویی و یک دانشجوی دانشگاه تهران با کسب ۹ عنوان در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت افتخار آفریدند.
سپهر سراجی، دانشجوی دکتری پردیس هنرهای زیبا، برگزیده بخش «موسیقی و رسانه» سی و ششمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر شد.
اشکان غلامی، دانشجوی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی عضو شورای پشتیبانی و نظارت بر انجمن‌ها و اتحادیه‌های علمی دانشجویی وزارت علوم شد و دبیر انجمن علمی دانشجویی کسب و کارهای مدیریت و دبیر انجمن علمی دانشجویی مدیریت بازرگانی از دانشگاه تهران توانستند در شورای مرکزی اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مدیریت انتخاب شوند.
کانون دانشجویی همیاران سلامت روان دانشگاه تهران، رتبه نخست کانون‌های همیاران سلامت روان دانشگاه‌های منطقه یک کشور را بدست آورد.
با حکم رئیس جمهوری، دانشیار دانشگاه تهران به‌عنوان عضو شورای عالی ورزش و تربیت بدنی منصوب شد.
نتایج مسابقات قهرمانی کشوری تیراندازی دانشجویان که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، اعلام شد.

بزرگترین ناحیه نوآوری ایران در دانشگاه تهران
در اسفندماه، دانشگاه تهران، پیشگام دانشگاه‌های نسل چهار، بزرگترین ناحیه نوآوری کشور را راه‌اندازی کرد. یکی از اجزای مهم در زیست‌بوم فناوری «ناحیه نوآوری» است که با همراهی آنها می‌توان به نتایجی همچون توسعه اقتصادی و رفاه پایدار برای جامعه رسید.
بیست و دومین مراسم تقدیر از فرزندان ممتاز خانواده بزرگ دانشگاه تهران و همچنین مراسم تقدیر از بیش از ۵۰ کارمند نمونه سال ۱۳۹۸ دانشگاه تهران برگزار شد.

علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد / دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست
درس «سواد مالی و اقتصاد فردی» از ترم بهمن در دانشگاه تهران ارائه شده است و دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، می‌توانند این درس را به‌عنوان واحد اختیاری انتخاب کنند. معاون آموزشی دانشکده اقتصاد درباره اهمیت یادگیری سواد مالی بیان کرد که افراد بسیاری داریم که در حرفه خود سرآمدند، اما توان مدیریت دخل‌وخرج زندگی خود را ندارند و این امر نشان می‌دهد که ما باید سواد مالی را جزو مهارت‌هایی قرار دهیم که آموزش داده می‌شود.

از ترجمه ۲۰ زبانه نامه سردار سلیمانی رونمایی شد
در دومین روز اسفند، آئین رونمایی از ترجمه ۲۰ زبانه نامه سردار سلیمانی به دخترش فاطمه (تقدیم به دختران و پسران ایران و جهان اسلام) به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد.

علم، کشتی کُنَد بر آبِ روان
یکی از مهمترین مأموریت‌های محوله به دانشگاه تهران، مأموریت تشکیل هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌های ۹۸-۹۷ است که پس از حدود یک سال فعالیت، با ارائه سه گزارش کلان، ۱۵ گزارش کارگروه‌ها و بیش از ۷۰ گزارش موضوعی به کار خود پایان داد. با توجه به ابتکار شکل‌گیری این هیأت از سوی رئیس جمهوری و واگذاری مسئولیت آن به دانشگاه تهران و نیز اهمیت گزارش‌های تحلیلی کارگروه‌ها، روابط عمومی دانشگاه از اسفند ما در قالب سلسله مصاحبه‌هایی شروع به بازخوانی این گزارش‌ها کرده است.
در مصاحبه‌های اسفندماه روابط عمومی دانشگاه تهران، یادداشت دکتر محمد رحیمیان (قائم مقام این هیأت) و گفتگوی دکتر سارا نظیف، رئیس دبیرخانه هیأت؛ دکتر رضا مکنون، رئیس کارگروه محیط زیست؛ دکتر محمدمهدی عزیزی، رئیس کارگروه شهرسازی، معماری و میراث فرهنگی؛ دکتر سیده فاطمه مقیمی، رئیس کارگروه کسب و کار؛ دکتر عباس استاد تقی‌زاده، دبیر کارگروه امداد، نجات و بهداشت؛ دکتر علی‌اکبر آقا‌کوچک، رئیس کارگروه زیرساخت؛ و دکتر مریم رسولیان، رئیس کمیته بهداشت و سلامت روان کارگروه اجتماعی، فرهنگی و رسانه هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها را می‌توانید از سایت دانشگاه بخوانید.

چند خبر کوتاه از اسفندماه
سه توافق‌نامه همکاری بین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) و دانشگاه تهران به امضا رسید.
مراسم گرامی‌داشت علامه دهخدا با حضور جمعی از مؤلفان لغت‌نامه دهخدا و استاد شفیعی کدکنی و شهرام ناظری برگزار شد.
گواهی‌نامه ارزیابی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی به دانشجویان فعال فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اعطا می‌شود.
برای نخستین بار در دانشگاه تهران، دفتر دادوری در پردیس دانشکده‌های فنی آغاز به کار کرد.
دکتر سید مهدی قمصری به‌عنوان رئیس دانشکده دامپزشکی معارفه و از زحمات دکتر مهدی وجگانی در زمان تصدی این سمت تقدیر شد.
سومین نشست تخصصی هوش مصنوعی، دوره آموزشی پیشرفت‌های جدید در صنایع بالادستی و پایین دستی نفت و گاز و دومین رویداد DemoDay مرکز نوآوری نکسترا برگزار شدند.
پردیس البرز دانشگاه تهران و معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
نخستین دانشجویان دوره جدید بین‌الملل پردیس البرز دانشگاه تهران هم دانش‌آموخته شدند.
جلسه انتخاب هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر محمدرضا شرفی جم، استاد دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، دعوت حق را لبیک گفت. روحشان قرین رحمت پروردگار باد.
مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ایستگاه لرزه‌نگاری باند پهن نهاوند را در استان همدان راه‌اندازی کرد.

این باغ گردد از اثر پشتکار، سبز
در سی‌وهشتمین دوره جایزه «کتاب سال» جمهوری اسلامی ایران و بیست‌وهشتمین دوره «جایزه جهانی کتاب سال» نیز برگزیدگان و شایستگان تقدیر دانشگاه تهران معرفی شدند.
انتشارات بین‌المللی روتلج (Routledge) کتاب «روابط منطقه‌ای (خاورمیانه) ایران: از عصر باستان تا جمهوری اسلامی» به قلم دکتر سید محمد هوشی‌سادات، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی را منتشر کرد.
همچنین به مناسبت روز جهانی مددکاری اجتماعی، از کتاب «مددکاری اجتماعی دانشگاه با تمرکز بر مراکز مشاوره دانشجویی» رونمایی شد.
نشست معرفی، نقد و بررسی کتاب «سیاست خارجی جهانی و منطقه‌ای چین در قرن بیست و یکم» نیز برگزار شد.
در رساله دکتری نجمه جویان، دانشجوی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، اثرات مخرب غیرمستقیم امواج رادیویی منتشر شده از تلفن‌های همراه بررسی شد.
با هدف قدردانی از دانشجویان فعال فرهنگی و اجتماعی، بنیاد حامیان دانشگاه تهران با حمایت بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی بن خرید کتاب اهدا می‌کند.

سری به حوزه بین‌الملل بزنیم
دانشکده فیزیک پردیس علوم با پروژه مهم PANDA در آلمان همکاری می‌کند.
در دیدار سفیر پرتغال در ایران با رئیس دانشگاه تهران، دو طرف درباره گسترش همکاری‌های علمی، بین‌المللی و دانشگاهی گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند.
وبینار گسترش زبان فارسی و ایران‌پژوهی در کشورهای حوزه اسکاندیناوی و بالتیک برگزار شد.
رایزن فرهنگی سفارت فرانسه با معاون بین‌الملل دانشگاه تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.
دانشکده مطالعات جهان با مرکز ایران و فرانسه تفاهم‌نامه همکاری دو ساله امضا کردند.
وبینار «روابط ایران و ترکیه از همسایگی تا روابط راهبردی: چشم‌انداز پیش‌رو» برگزار شد.
در دیدار هیأت عالی‌رتبه دانشگاه دمشق با معاون پژوهشی دانشگاه، دو طرف بر گسترش همکاری‌های دانشگاهی تأکید کردند.
همچنین کاردار سفارت لیبی در تهران با رئیس دانشکده مطالعات جهان دیدار و گفتگو کرد.

«بیاموز و بشنو ز هر دانشی / بیابی ز هر دانشی رامشی»
به مناسبت روز مهندس مصاحبه با دکتر مهرداد رئیسی دهکردی، دکتر حسین معماریان و دکتر محمدعلی ابراهیم‌زاده موسوی؛ به مناسب یک سالگی کرونا در دانشگاه تهران، مصاحبه با معاون دانشجویی و به مناسبت روز جهانی انسان شناسی، یادداشت دکتر مهرداد عربستانی و علاوه بر آن گفتگو با دکتر فرشید چینی، پژوهشگر نمونه جوان ۲۹ امین جشنواره پژوهش را در سایت دانشگاه مطالعه کنید.
افزون بر آن، مصاحبه با دکتر حسن فاضلی نشلی، مؤلف برگزیده جشنواره سالانه بین‌الملل، یاسر رحیمی دانشجوی برگزیده و یونس عظیم‌زاده فارغ‌التحصیل برگزیده این جشنواره و همچنین گفتگو با ادریس نوری عبدالله، فارغ‌التحصیل بین‌المللی روان‌شناسی کودکان استثنایی را نیز از دست ندهید.

کرونا و دانشگاه تهران
کنفرانس بین‌المللی مجازی بیوفیزیک حیات روی زمین و پاندمی کووید -۱۹، به مناسبت «هفته جهانی بیوفیزیک ۲۰۲۱» به همت مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران برگزار شد.
دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان، از ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۰، سلسله نشست‌های مجازی «همه‌گیری کرونا و تحولات جهانی در عصر کرونا و پساکرونا» را دانشکده برگزار می‌کند.

«درخت تو گر بار دانش بگیرد / به زیر آوری چرخ نیلوفری را»
دانشگاه تهران، مزین به نام دانشگاه سبز است و در راستای مسئولیت اجتماعی و نهاد پیشگام در زمینه توسعه پایدار، مراسم روز درختکاری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و با حضور مسئولان و مقامات دانشگاهی در دانشکده علوم اجتماعی، کوی دانشگاه در دانشگاه تهران برگزار شد. همچنین ۱۲ اصله نهال به یاد جان‌باختگان کرونا در محوطه سازمان مرکزی دانشگاه تهران، کاشته شد.

گردش گیتی به کام باد
در سال ۹۹ عزیزان زیادی را به دلایل مختلف، از جمله اپیدمی کرونا، از دست دادیم و به همین خاطر نیز در آخرین پنج شنبه سال، روابط عمومی دانشگاه به پاس گرامیداشت یاد و خاطره این عزیزان، یادنامه‌ای منتشر کرد.
در آخرین روزهای سال، روزشمار تاریخی دانشگاه ویژه سال ۱۴۰۰، به عنوان یک اثر فاخر، از سوی روابط عمومی دانشگاه منتشر شد و نسخه الکترونیکی آن نیز بر روی وب‌سایت خبری دانشگاه بارگذاری شد.
همچنین «نوروزنامه» دانشگاه تهران که حاوی «اخبار توسعه» دانشگاه در سال ۱۳۹۹ می‌باشد را بر روی سایت دانشگاه حتماً ببینید.
اسفند دانشگاه تهران به پایان رسید و دانشگاه تهران سالی پر از دستاورد و پویایی را پشت سر گذاشت. خانواده دانشگاه تهران، همچنان، محکم، استوار و پرتلاش به راه خود ادامه می‌دهد و با اراده و امید، سال ۱۴۰۰ را آغاز می‌کند. بهارتان فرخنده و فروردین بخیر.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۶


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: ماه نوشت اسفند دانشگاه تهران


( ۱ )

نظر شما :