از سوی رئیس کل گمرک اعلام شد؛

طراحی و پیاده‌سازی سامانه‌های پهن پیکر مبتنی بر هوش مصنوعی در گمرکات سراسر کشور / تقدیر از نقش پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران در توسعه سامانه‌های بومی در گمرک کشور

۲۶ تیر ۱۴۰۰ | ۰۷:۴۰ کد : ۱۸۴۶۸ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۱۴۴۴
روابط عمومی دانشگاه تهران: دکتر مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی نامه‌ای خطاب به دکتر نیلی احمدآبادی از نقش و تلاش پژوهشگران جوان دانشگاه تهران در طراحی و پیاده‌سازی سامانه‌های پهن پیکر مبتنی بر هوش مصنوعی در گمرکات سراسر کشور قدردانی کرد.
طراحی و پیاده‌سازی سامانه‌های پهن پیکر مبتنی بر هوش مصنوعی در گمرکات سراسر کشور / تقدیر از نقش پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران در توسعه سامانه‌های بومی در گمرک کشور

در بخشی از نامه قدردانی دکتر میراشرفی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران خطاب به دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران آمده است:

«همکاری مؤثر دانشگاه تهران با گمرگ جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب جهاد اقتصادی اکنون قریب به یک دهه سابقه دارد. مطالعات و پژوهش‌های مؤثر دانشگاه تهران برخلاف دیگر پژوهش‌هایی که در کتابخانه‌ها بایگانی می‌شود منجر به طراحی و پیاده‌سازی سامانه‌های پهن پیکر مبتنی بر هوش مصنوعی گردیده و اکنون در گمرکات سراسر کشور اجرایی شده است. این تحقیقات از آنجا دارای اهمیت دو چندان است که سامانه‌های بومی کشور که توسط پژوهشگران و اساتید جوان آن دانشگاه توسعه یافته است اکنون جایگزین روش‌های سنتی و سامانه ASYCUDA، که پیش از این در رویه واردات و صادرات برخی گمرکات کشور اجرایی شده بود، گردیده است، سیستمی که توسط UNCTAD با هدف یکپارچگی کشورهای در حال توسعه با اقتصاد جهانی توسعه یافته است. نگاهی به برخی از سوابق نشان می‌دهد تضمین امنیت اطلاعات و عدم دسترسی بیگانگان خصوصاٌ دول متخاصم به اطلاعات حساس تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران یکی از مخاطرات جدی بوده که هم‌اکنون با استقرار سامانه‌های بومی رفع گردیده است.
استفاده بهینه از توان علمی آن دانشگاه و تجهیز مرزبانان اقتصادی به فناوری‌های روز از طریق تحقیقات صورت گرفته با توسعه و استقرار سامانه جامع و پنجره واحد تجارت فرامرزی و زیر سامانه‌های مختلف یکپارچه در همه رویه‌ها، همکاری جهت به‌کارگیری تجهیزات پیشرفته کنترلی و تعامل با کلیه ذی‌نفعان و سازمان‌های همجوار در خصوص اخذ الکترونیکی اطلاعات مربوط به حوزه تجارت فرامرزی، زمینه ایجاد بزرگترین بانک اطلاعات تجارت خارجی کشور را ایجاد و در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از تبادل اطلاعات اقتصادی در حوزه تجارت، توسط گمرک صورت می‌پذیرد. از این‌رو، زمینه مقابله مؤثر با تحریم‌ها و پدیده شوم قاچاق کالا را فراهم کرده است.
از طرفی هزینه‌های مترتب بر توسعه سامانه جامع امور گمرکی در قراردادهای همکاری کمرگ با دانشگاه تهران تاکنون رقمی در حدود ۳۰۰ میلیارد ریال بوده است، در حالی‌که برآوردهای کارشناسی مشاوران گمرک، توسعه سیستم‌های گمرک در چهارچوبی به مراتب محدود‌تر را مبلغ ۱۱۷۷.۵ میلیارد ریال به علاوه ۱۲.۴ میلیون یورو برآورد نموده بود.
ضمن قدردانی از پژوهش‌های انجام شده و همکاری‌های ارزشمند، صمیمانه از رئیس محترم دانشگاه تهران، معاون محترم پژوهشی، مدیر کل محترم پژوهش‌های کاربردی و خصوصاً اساتید و پژوهشگران جوان، جهادی و شجاع آن دانشگاه که با تلاش شبانه‌روزی و دلسوزانه خود علی‌رغم هجمه‌های ناجوانمردانه گوناگونی که در این خصوص به انحاء مختلف و توسط افراد بی اطلاع و یا بعضاً مغرض، گمرک را در دستیابی به این اهداف گرانقدر یاری می‌نمایند، تشکر نموده و تقاضا می‌نمایم محکم‌تر از گذشته برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکای جنایتکار، حمایت از مردم عزیز کشور و عمل به منویات مقام معظم رهبری، با همتی راسخ و با وجود کمبود منابع مالی گمرک، در این جنگ اقتصادی یاریگر مرزبانان اقتصادی کشور باشند».

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلیدواژه‌ها: گمرک پژوهش‌های کاربردی


( ۲ )

نظر شما :