در مراسم افتتاح پنج طرح ملی دانش‌بنیان؛

رئیس جمهور: توسعه و پیشرفت کشور در آینده از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان است

۰۷ تیر ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۸ کد : ۱۷۹۲۴ اخبار خبر
تعداد بازدید:۱۷۰۱
روابط عمومی دانشگاه تهران: در مراسمی با حضور رئیس جمهوری، از پنج طرح فناورانه ملی، از جمله طرح توسعه قوای محرکه الکتریکی اتوبوس برقی شهری که توسط محققان دانشگاه تهران به سرانجام رسیده، رونمایی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور در هفتاد و ششمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید و افتتاح طرح‌های ملی دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که امروز (هفتم تیر) به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در ابتدای سخنان خود با یادآوری سالروز انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ و گرامیداشت یاد شهید بهشتی و یاران شهیدش گفت: «دشمنان فکر می‌کردند این انفجار پایان نظام جمهوری اسلامی را رقم می‌زند و بعد از آن ساماندهی این نظام بسیار سخت و مشکل خواهد بود، اما دیدیم که خون این عزیزان مثل همه شهیدان تاریخ، چگونه توانست تحرک جدیدی را در جامعه به وجود آورد».

وی با بیان اینکه امروز هفتاد و ششمین افتتاح هفتگی را داشتیم که بسیار ارزشمند بود، تصریح کرد: «البته همه طرح‌هایی که امروز افتتاح شد، ارزشمند بود. کارخانه نوآوری که در کرمانشاه مشاهده کردیم که الحمدالله استان‌های ما یکی بعد از دیگری در این مسیر قرار می‌گیرند و یک مرکزی برای همه شرکت‌های دانش‌بنیان، شتاب‌دهنده‌های ما در هر استانی با کارخانه نوآوری فراهم می‌شود و امروز هم در کرمانشاه این کارخانه نوآوری افتتاح شد».
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: «خانه‌های خلاق که هم از لحاظ حفظ آثار تاریخی و خانه‌های سنتی گذشته و هم به‌عنوان مرکزی که اندیشمندان صاحب‌نظر ما بتوانند از آن مرکز استفاده و بهره‌برداری کنند، برای ما بسیار ارزشمند است و هم مسأله خودروی برقی و اتوبوس برقی که برای آینده حمل و نقل بسیار اهمیت دارد و به‌ویژه رصدخانه ملی که این مسأله بسیار حائز اهمیت بود. کشور ما از دیرباز کشور علم و دانش در زمینه‌های مختلف از جمله در زمینه نجوم بوده و در تاریخ رصدخانه مراغه زبانزد است که به‌عنوان مرکزی برای نجوم استفاده و بهره‌برداری می‌شد و در این مسیر لازم بود یک حرکت نویی در این مقطع تاریخی در کشور ایجاد شود».

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، سازمان برنامه و بودجه همه دست به دست هم دادند و این مسیری که از بیست سال پیش آغاز شده بود در دولت دوازدهم به پایان و به ثمر رسید و البته ۷۰ درصد این طرح و پروژه در دولت دوازدهم انجام گرفت. این رصدخانه جزو رصدخانه‌های مهم در منطقه است و می‌تواند مطالعات را در زمینه جهان بزرگ تسهیل کند».

وی با اظهار اینکه خشنودم در این سال‌هایی که سال‌های جنگ اقتصادی بود، توانستیم مسیر علم و دانش را ادامه دهیم و متوقف نشویم، گفت: «از معاونت علمی و فناوری تشکر می‌کنم برای اینکه در این هشت سال زحمات بسیار زیادی کشیده شد و کشور ما در مسیر علم و فناوری شاهد یک جهش بزرگ بود. اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان از ۵۵ شرکت به ۵۸۰۰ شرکت دانش‌بنیان رسید، نشان می‌دهد که در این هشت سال چه کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است».

دکتر روحانی در پایان سخنان خود تأکید کرد: «توسعه و پیشرفت کشور در آینده از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان است که می‌تواند کشور را به حرکت در بیاورد و از این طریق می‌توانیم فاصله‌مان را با کشورهای پیشرفته کم کنیم و ان‌شاءالله در این زمینه بتوانیم شاهد تحولات بسیار بزرگی باشیم».

در این مراسم که با حضور مدیران و مسئولان دانشگاهی و صنعت و شهردار تهران برگزار شد، فرمان افتتاح رسمی پنج طرح فناورانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شامل: رصدخانه ملی کاشان، خانه‌های خلاق در کاشان و تهران، نمایشگاه دائمی محصولات دانش‌بنیان صادراتی ایران ساخت، طرح توسعه قوای محرکه الکتریکی اتوبوس برقی شهری و کارخانه‌های نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه که با هزینه‌ای بالغ بر ۳۸۴ میلیارد تومان اجرا شده توسط رئیس جمهور صادر شد.
در ابتدای مراسم دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، نیز گزارشی را در خصوص طرح‌ها و پروژه‌های افتتاح شده، ارائه داد. همچنین تفاهم‌نامه خرید اتوبوس برقی شهری توسط شهرداری، بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور، شهرداری تهران، شرکت دانشگاهی مدیریت انرژی نوآور افق (مانا) و صنایع شهید شاهمرادی (صنایع زرین خودرو) منعقد شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلید واژه ها: پردیس دانشکده‌های فنی پروژه طراحی و توسعه قوای محرکه اتوبوس برقی شهری


( ۳ )

نظر شما :