ماه‌نوشت رخدادهای مهرماه دانشگاه تهران

۰۴ آبان ۱۴۰۰ | ۰۶:۳۰ کد : ۲۲۷۹۴ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۸۴۹
روابط عمومی دانشگاه تهران: ماه مهر، با تلاش و پویایی از راه رسید و فصل نو شدن فرایند تحصیل و آموزش را به ارمغان آورد. در این ماه‌نوشت، مهراوه تقی زاده رویدادها و اخبار خوش مهرماه دانشگاه تهران را برایتان روایت می‌کند.
ماه‌نوشت رخدادهای مهرماه دانشگاه تهران

با حضور رئیس جمهوری
مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برگزار شد

در این مراسم که نوزدهم مهرماه در دانشگاه تهران برگزار شد، رئیس جمهوری بیان کرد که دانشگاه‌ها باید با مسئله‌محوری، نیازهای کشور را شناسایی و برای برون‌رفت از مشکلات راهکار ارائه کنند.
دکتر سیدمحمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران نیز افزود که کشور ما با ابر چالش‌های متعددی روبه‌روست و نیاز به عزم ملی دارد و دانشگاه تهران با رویکرد مبتنی بر جهاد علمی، آمادگی کامل دارد تا پاسخگوی این ابرچالش‌ها باشد.
پخش کلیپ «سخن دانشجویان با رئیس جمهوری» هم یکی از بخش‌های ویژه بود که که از سوی روابط عمومی دانشگاه تهران تهیه و پخش شد.
همچنین در این مراسم، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، یک استاد به نمایندگی از استادان دانشگاه، یک دانشجو به نمایندگی از دانشجویان و نماینده شورای صنفی کارکنان سخنرانی کردند. تقدیر از رتبه‌های برتر کنکور از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

«مباد از جهان جز خرد یار تو»
بر اساس نتایج رتبه‌بندی موضوعی پایگاه استنادی (ISC) در سال ۲۰۲۰، دانشگاه تهران با کسب رتبه اول ملی در جایگاه ۱۶۲ جهانی قرار گرفت.
محققان دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، دستگاه بومی برای تست تجهیزات گران قیمت شبکه برق کشور را ساختند.
دکتر سیامک یاسمی، استاد دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشکدگان علوم نیز، در سال ۲۰۲۱ عضو برجسته کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک) شد.
همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، موفق به طراحی و تولید دستگاه‌های مورد نیاز در صنعت نفت و شرکت‌های تابع نفتی داخل کشور شد.
سیستم کنترل دستگاه پیشرفته استریل‌سازی اتاق‌های تمیز نیز در پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد.

مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه تهران برگزار شد
در این مراسم که یازدهم مهرماه برگزار شد، وزیر عتف اظهار کرد که استادان دانشگاه باید خوراک فکری را برای مدیران اجرایی فراهم کنند و مدیران همیشه باید مجری اندیشه دانشمندان آن کشور باشند.
دکتر مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه آموزش باید با رویکرد کارآفرینانه دنبال شود، افزود که «باشگاه دانشمندان بین‌المللی»، به‌عنوان اتاق فکر پژوهش و «دانشکده حکمرانی» با رویکرد بین رشته‌ای در دانشگاه تهران ایجاد می‌شود.
دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس سابق دانشگاه تهران هم بیان کرد که نظارت بر دانشگاه‌ها باید بر نتیجه و میزان تأثیرگذاری آنها باشد و همه باید برای رسیدن دانشگاه‌ها به شأن و جایگاه واقعی آن تلاش کنیم.
شایان ذکر است، در این مراسم، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس و نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی‌˛ رؤسای دانشگاه‌ها و معاونان و جمعی از مدیران، کارکنان و دانشجویان دانشگاه تهران نیز حضور داشتند.

«به دانش گرای و بدو شو بلند»
در ادامه تولیدات علمی و دستاوردهای دانشگاه تهران، تیمی تحقیقاتی در آزمایشگاه نانو الکتریک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی، روشی نوین در لایه روبی در فاز مایع مواد دو بعدی را ابداع و معرفی کردند.
همچنین محققان دانشگاه تهران در مقاله مشترک پژوهشی، تخصیص منابع به‌صورت توزیع‌شده در شبکه‌های سلول کوچک با قابلیت ارتباط تمام دوطرفه و بک‌هالینگ خودی را بررسی کردند.

در رساله دکتری سهیلا شعبانی، دانشجوی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران هم، روش محاسباتی مبتنی بر سیستم‌های توصیه‌گر برای پیش‌بینی عوارض جانبی داروها بررسی شد.
تیمی تحقیقاتی در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی نیز در طرحی پژوهشی الگویی جهت تجمیع امن دادگان مصرف برق را ارائه کردند.
در پایان‌نامه زهرا معینی، دانشجوی ارشد بیوشیمی دانشگاه تهران هم «اثرات مولکولی سینمالدهید، فنیل اتیل و تترا متیل اتیلن دی‌آمین (در فرم رایحه) بر روی تجمعات پروتئین تاو» بررسی شد.
همچنین در پایان‌نامه حمیدرضا حجت، دانشجوی ارشد بیوشیمی دانشگاه تهران، «تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال خرگوشی ضد کاسپاز ۳ و ۷ و تعیین ویژگی‌های آنها» بررسی شد.


«عقل و رأی و عزم و همت، گنج توست / بهترین گنجور، رنج و سعی توست»
آئین استقبال از نو دانشجویان دانشگاه تهران دهم مهرماه برگزار شد. در این مراسم، دکتر سید محمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران بیان کرد: «نودانشجویان خواه ناخواه رهبری بخشی مهمی از جامعه را بر عهده دارند و باید به فرصت‌ها از لحاظ علمی، اخلاقی و مهارت‌های اجتماعی برای ساختن آینده کشور در جایگاه خود اهمیت دهند».
در این مراسم که با هدف آشنایی نودانشجویان با ظرفیت‌های علمی و فرهنگی دانشگاه برگزار شد، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، معاونان دانشگاه، رؤسای دانشکده‌ها و دانشکدگان و تعداد محدودی از نودانشجویان و خانواده آنان نیز حضور داشتند و از رتبه‌های برتر کنکور نیز تقدیر شد.
همچنین سرپرست دانشگاه تهران پیامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی صادر کرد.
راهنمای جامع اطلاعات دانشگاه تهران ویژه نودانشجویان نیز طبق روال سال‌های اخیر منتشر شد.


مروری بر اخبار کوتاه و مهم دانشگاه تهران
به مناسبت گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس، همایش «ما مقتدریم» در دانشگاه تهران برگزار شد.
ششمین شماره ماهنامه خبری انگلیسی زبان دانشگاه تهران منتشر شد.
اولین شمارۀ ماهنامۀ دانش‌آموختگان (شهریور ۱۴۰۰) منتشر شد.
دکتر سید محمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران، در همایش «خانه و دانشگاه» از فعال‌سازی نظام پیشنهادها در آینده نزدیک برای دریافت نظرات و پیشنهادات خانواده‌های دانشجویان خبر داد.
با انتصابات صورت گرفته، دکتر فرامرز خدائیان چگنی، مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست؛ دکتر سید محمد مرندی، معاون بین‌الملل؛ دکتر احمد نوحه‌گر، معاون اداری و مالی دانشگاه و سرپرست معاونت طرح و برنامه؛ دکتر سید مهدی شریفی، مشاور رسانه‌ای؛ دکتر علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی و دکتر رضا شکوهی‌زاده، مدیر کل امور حقوقی و دکتر جهانگیر یدالهی فارسی، رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران شد.
همچنین دکتر سید محمد مقیمی، در مراسم تکریم و معارفه مسئولان دانشگاه تهران انتصابات را با توجه به رویکرد جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین همراه با مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانست.
از سایت جدید پایگاه اطلاعات علمی نابینایان دانشگاه تهران رونمایی شد.
کتاب «آئین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌های جامع آموزشی دوره‌های تحصیلی دانشگاه تهران» منتشر شد.
به مناسبت هفته جهانی نابینایان، سرپرست دانشگاه تهران با کارکنان روشندل دانشگاه دیدار کرد.
جایزه دکتر پریچهر احمدیان و زنده یاد دکتر محمدجواد مراداسحاقی به دانشجویان برگزیده گروه‌های زراعت و اصلاح نباتات و گروه گیاهپزشکی اهدا شد.
آئین تکریم و معارفه رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد.
سرپرست دانشگاه تهران، از دکتر حسن فاضلی نشلی˛، جانباز دفاع مقدس و عضو هیأت علمی دانشگاه، عیادت کرد.
مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در شهریور ۷۷۰ زمین‌لرزه را ثبت کرد.
سرپرست دانشگاه تهران از دانشکده کارآفرینی بازدید کرد.
اسامی برگزیدگان مسابقه کتابخوانی «فتح خون» اعلام شد.
دانشجویان فعال در تشکل‌های اسلامی با سرپرست دانشگاه تهران گفتگو کردند.


اخبار بین‌الملل دانشگاه تهران
نشست «قانون مدنی جدید چین (ظرفیت‌ها و مخاطرات یک قانون مدنی نوین)» و نشست «تأسیس نظام ورشکستگی فراملی (چالش‌ها و راهکارها)» برگزار شد.
طرح پیشنهادی دکتر سلیمان حسین‌پور از گروه مهندسی مکانیک ماشین‌ها در فراخوان مشترک وزارت علوم ایران و ترکیه موسوم به TUBITAK پذیرفته شد.
سمپوزیوم بین‌المللی سلامت روان جوان به مناسبت روز جهانی سلامت روان برگزار شد.


سومین جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی موسوم به اینوماین برگزار شد
این جشنواره با عنوان «اینوماین ۳» با تأکید بر فناوری‌های نوین در حوزه معدن و صنایع معدنی در پردیس مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: «بنگاه‌های اقتصادی مزیت رقابتی خود را در نوآوری‌های برخاسته از تحقیقات جستجو کنند».
همچنین دکتر وجیه‌الله جعفری، رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بر اهمیت نقش نیروی انسانی در اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد.
معاون آموزشی، پژوهش و فناوری وزارت صمت نیز اظهار داشت: «آموزش عالی چاره‌ای جز تغییر مسیر آموزش و ریل گذاری مجدد آن ندارد».
دکتر امید اصغری، رئیس مؤسسه یونیدرو هم، این مؤسسه را نمونه‌ای از همگرایی صنعت و دانشگاه در بخش معدن و صنایع معدنی معرفی کرد.


«باغ حکمت خزان نخواهد دید / هر زمان جلوه‌ایش تازه‌تر است»
از سلسله برنامه‌های «با مفاخر دانشگاه تهران، گفتگو با دکتر منصور فلامکی، چهره ماندگار عرصه معماری و همچنین گفتگو با دکتر علی‌اکبر موسوی موحدی، چهره ماندگار عرصه بیوشیمی و بیوفیزیک را ببینید.
همچنین با توجه به اهمیت ظهور نوآوری و فناوری‌های نوین و پیامدهای آن برای کسب و کارها، مصاحبه با دکتر سعید روحانی، دانشیار دانشکده مدیریت و از نشست «علوم اجتماعی و نهضت حسینی»، گزارش سخنرانی دکتر یونس نوربخش، دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه تهران را بخوانید.
از سلسله نشست‌های دانش‌آموختگان دانشگاه تهران نیز، گزارش نشست «دانشگاه و جهاد علمی»، گزارش نشست «رسانه‌های دیجیتال و آینده دانش و دین» و گزارش نشست «نگاه به گذشته، حرکت به آینده آب کشور» را در پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه تهران مطالعه کنید.


«که نیکی است اندر جهان یادگار»
در پویش «حمایت از دانش‌آموزان مستعد مناطق کم برخوردار» که با همراهی باشگاه دانش‌آموزی دانشگاه تهران و کمک مالی دانشجویان، هزار و ۱۰۰ بسته لوازم‌التحریر، کوله‌پشتی، کتب کمک آموزشی و تبلت برای دانش‌آموزان تهیه شد. دکتر سید محمد مقیمی در حاشیه بازدید از این طرح، تاکید کرد: «هرگونه هزینه برای بازماندگان از تحصیل، پیشگیری از هزینه‌های سنگین‌تر آینده و کاهش آسیب‌های اجتماعی است».
همچنین وی از فعالیت‌های داوطلبانه دانشجویان کانون خیریه والعصر دانشگاه تهران نیز بازدید کرد. در این طرح ۲۰۰ بسته لوازم‌التحریر به مناسبت آغاز سال تحصیلی با کمک مالی دانشجویان تهیه شد که به حاشیه شهر کرمان ارسال شد.

در این ماه همچنین دکتر آذرتاش آذرنوش، استاد پیشکسوت دانشکده الهیات و معارف اسلامی و چهره ماندگار رشته زبان و ادبیات عرب؛ دکتر نصرالله تابنده، استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی مکانیک؛ دکتر اصغر کفشچیان مقدم، استاد دانشکده هنرهای تجسمی و دکتر صفی‌الدین صفوی نائینی، دانش‌آموخته و استاد پیشکسوت و وابسته برق و مخابرات دانشکدگان فنی دانشگاه تهران از میان ما رفتند. روحشان قرین رحمت پروردگار باد. همچنین سرپرست دانشگاه تهران در پی درگذشت دکتر آذرتاش آذرنوش پیام تسلیت صادر کرد.

«ثابت نباشد آن قدم اندر طریق عشق / کو می‌کند ز خار مغیلان کرانه‌ه‌ای»
ماه مهر برای دانشگاه تهران با نشاط علمی و توأم با برنامه‌ریزی برای پیشرفت روزافزون سپری شد. همچنین در این ماه، دانشجویان جدید به خانواده دانشگاه تهرانی‌ها پیوستند که به آن‌ها خوش‌آمد می‌گوئیم. منتظر اخبار دانشگاه در آبان ماه باشید و به پایگاه خبری-تحلیلی و شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران سر بزنید.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۶

کلید واژه ها: ماه نوشت دانشگاه تهران مهر


نظر شما :