توسط پارک علم و فناوری محقق شد؛

کسب دانش فنی تولید فلومتر و نوشتن نرم‌افزار بومی

تعداد بازدید:۱۳۱۱
روابط عمومی دانشگاه تهران: شرکت ابزار کنترل ارشیا مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به نوشتن نرم‌افزاری بومی برای ساخت فلومتر و همچنین تجهیز آزمایشگاه کالیبراسیون زیر نظر سازمان استاندارد شد.

بنا بر گزارش پارک علم و فناوری دانشگاه،‌ مهندس غلامرضا فتحی، مدیرعامل شرکت ابزار کنترل ارشیا ضمن تبیین فعالیت‌های این شرکت گفت: «این شرکت در شاخه ابزار دقیق به فعالیت مشغول است که این حوزه بسیار گسترده است. اساس کار تولیدات ما، اندازه‌گیری فلو جریانات سیالات خطوط تولید صنایع مختلف از جمله مراکز تحقیقاتی دانشگاه تا مراکز صنعتی که فرآیند تولید دارند و باید میزان سیال درحال عبور را از داخل خطوط تولید خود بررسی کنند را شامل می‌شود».
وی در ادامه به توضیح شاخه فلو پرداخت و خاطرنشان کرد: «شاخه فلو نیز گستردگی‌های بسیار و زیرشاخه‌های متعدد دارد. شرکت ما بر روی تولید فلومترهای روتامتری و فلومترهایی که مبنا و طراحیشان براساس اختلاف فشار است  مانند آنوبار، اریفیس و…تمرکز دارد».
مهندس فتحی با اشاره به اینکه از سال ۹۱ در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر هستند، یادآور شد: « تاکنون تولیدات زیادی را  به صنایع ارائه داده‌ایم. ما در تولید محصولات خود نیاز و تقاضای بازار را در نظر می‌گیریم. برای مثال در صنعت نفت ما به تولید فلومترهایی مانند رومتامتر که در مسیر utility استفاده می‌شوند و همچنین فلومترهای اختلاف فشار که در مسیرهای اصلی خطوط نصب می‌شوند می‌پردازیم. درحقیقت بخشی از قراردادهای کلان بر روی همین فلومترهای اختلاف فشار است».
مدیر عامل شرکت ابزار کنترل ارشیا با بیان اینکه صنایع نفت، فولاد، صنایع معدنی و دانشگاه‌ها از مخاطبان کسب وکار آنها محسوب می‌شوند، اظهار کرد:‌ «مخاطب اصلی این شرکت واحدهای مهندسی هستند و ما با دو نوع ثبت درخواست مواجه‌ایم. برخی از مشتریان، خط تولید و تجهیزات دارند اما با گذشت زمان، تصمیم به جایگزین کردن آن محصول و تجهیز از رده خارج شده می‌گیرند. در اصل تعمیرات یک بخش عمده از فروش را تشکیل می‌دهد. بخش دیگر نیز توسعه است، شرکت‌هایی که به تعریف پروژه می‌پردازند، برای اجرای پروژه به شرکت‌های پیمانکار رجوع می‌کنند. ما جزو پیمانکارهای زیرگروه محسوب می‌شویم و می‌توانیم قطعات را تامین کنیم».
وی ضمن اشاره به قدمت و فعالیت و تکنولوژی‌های به‌روز صنایع بزرگ ابزار دقیق در دنیا تصریح کرد: «ما مهندسی معکوس انجام می‌دهیم، اما این به‌منظور کپی کاری نیست، بلکه در اصل مهندسی معکوس ما این است که دانش فنی آن را نیز کسب کرده‌ایم. برای مثال در طراحی یک فلومتر، نرم‌افزاری نوشته‌ایم و در حقیقت می‌توانم بگویم که یک نرم‌افزار بومی داریم».
مهندس فتحی در تکمیل سخنان خود در ارتباط با نرم‌افزار بومی طراحی فلومتر تصریح کرد: «برای صحه‌گذاری فعالیت خود نیز آزمایشگاهی تجهیز کرده‌ایم. این آزمایشگاه کالیبراسیون زیر نظر سازمان استاندارد است. ما همچنین  به خدمات ارائه گواهی کالیبراسیون  برای محصولات شرکت‌های دیگر نیز می‌پردازیم و به بررسی دقت محصولات دیگر شرکت‌ها که در صنایع و در خطوط تولید نصب است، نیز مشغول هستیم».
مدیر عامل شرکت ابزار کنترل ارشیا با اشاره به دانش و تجربه قبلی در هنگام شروع فعالیت‌های شرکت زیر نظر حمایت‌های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: «در ابتدا و در سال ۹۱، تحریم‌ها به این شدت نبود، مراودات ارزی نیز وجود داشت، قیمت ارز بالا نبود، محصولات رقبای خارجی نیز در بازار وجود داشت و ما بازار محدودی را در اختیار داشتیم. در سال‌های اخیر با تغییر سیاست‌ها و اقتصاد، دلار جهش زیادی پیدا کرد و مراودات بسیار سخت شد. در چنین شرایطی توجه به تولیدات داخلی بیشتر شد و شرکت‌ها توانستند خودشان را به صنایع دیگر بشناسانند. خوشبختانه قیمت تمام شده محصولات ما به‌گونه‌ای است که با  کشور چین هم می‌توانیم رقابت کنیم».
وی خدمات پس از فروش شرکت را مزیت نسبی دانست و افزود: «برخی از مشتریان خاموش هستند و این اثر منفی بر کسب وکار دارد. به همین منظور ما به محض متوجه شدن مشکلی در محصولاتمان با مشتری تماس گرفته و پیگیر موضوع می‌شویم. درحال حاضر به علت شرایط کرونا، بازدید از سایت شرکت‌ها نداریم، اما مشتریان ما می‌توانند فلومترهای خود را مرجوع کرده، ایراد آن توسط مجموعه رفع شده و مجدد برایشان ارسال می‌کنیم».
مهندس فتحی ضمن تاکید بر حضور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: «اگر من یک شرکت خارج از پارک بودم با چالش‌های بسیار بیشتری روبه‌رو می‌شدم. با عنوان یک شرکت صاحب ایده وارد پارک شدم و توانستم ایده خود را رشد دهم. پارک نیز با برگزاری نمایشگاه‌ها، معرفی ما به صنایع، تنفسی که به شرکت‌های رشدی می‌دهد، معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های مستقر، ارائه تضامین و ضمانت‌های لازم برای ارائه به مشتری هنگام شروع یک قرارداد، دریافت وام‌های حمایتی پارک از مسیر صندوق پژوهش و فناوری بسیاری از چالش‌های مسیر کسب وکاری ما را حذف کرد».
مدیر عامل شرکت ابزار کنترل ارشیا در ادامه، نوسانات قیمت، نداشتن برآورد و پیش‌بینی دقیق از قیمت‌ها و دشواری برنامه‌ریزی برای موضوع، عدم ارتباط میان آزمایشگاه‌های کشور را  به‌عنوان چالش‌های کسب و کاری برشمرد.
وی در پایان سخنان خود درباره چشم‌انداز و اهداف این شرکت تصریح کرد: «گستره ابزار دقیق فیلد بزرگی است، هدف نهایی شرکت تولید تمام این گستره است. در نظر داریم تا در شاخه فلو بتوانیم کل تجهیزات مورد نیاز تکنولوژی روز دنیا را تامین و در اختیار شرکت‌ها قرار دهیم. علاقه‌مندیم بتوانیم شاخه فلو را کامل کرده و در کنار آن آزمایشگاهی را نیز تجهیز و آماده کنیم».

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: پارک علم و فناوری فلومتر


( ۳ )

نظر شما :