در نخستین وبینار علمی مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه تومسک -۴

مشاور رئیس دانشگاه و دبیر اجلاس دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه: جامعه جهانی در برخورد با همه‌گیری کووید ۱۹ همیاری لازم را نداشت/ بیشترین تأثیر ویروس کرونا در حوزه آموزش بوده است

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۸:۴۸ کد : ۱۶۱۳۴ اخبار
تعداد بازدید:۷۹۸
روابط عمومی دانشگاه تهران: مشاور رئیس دانشگاه در امور بین‌الملل و دبیر اجلاس دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه با اشاره به تغییراتی که ویروس کووید ۱۹ در نظم و شیوه زندگی اجتماعی جامعه جهانی داشته است، گفت: «حوزه آموزش بشدت تحت تأثیر ویروس کرونا تغییر کرده است که با پایان پاندمی نیز این تغییرات باقی خواهد ماند».
مشاور رئیس دانشگاه و دبیر اجلاس دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه: جامعه جهانی در برخورد با همه‌گیری کووید ۱۹ همیاری لازم را نداشت/ بیشترین تأثیر ویروس کرونا در حوزه آموزش بوده است

دکتر مهدی سنایی که در نخستین وبینار مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه تومسک در ارتباط با «کرونا و نظم بین‌الملل» سخن می‌گفت، افزود: «بعد از ظهور ویروس کرونا این پرسش پیش آمد که آیا نظم جهانی تغییر خواهد کرد یا نه؟ و محققان روابط بین‌الملل دو دیدگاه متفاوت در این زمینه داشتند، اما در این میان دو حقیقت وجود داشت، اینکه تحت تأثیر این همه‌گیری، همه کشورها شوکه شده بودند و کشورها و جامعه جهانی آن همیاری را که لازم بود در مبارزه با این ویروس داشته باشند، نداشتند؛ نکته دوم اینکه این ویروس نشان داد که اصلاً مرز نمی‌شناسد و مرز در این مساله معنا ندارد».
وی افزود: «تحت تأثیر این دو حقیقت موجود بود که دو جریان رئالیستی و ایده‌آلیستی دیدگاه‌های خود را ارائه دادند و رئالیست‌ها بر دیدگاه همیشگی خود مبنی بر بازیگری دولت در عرصه بین‌الملل و نقش آن تاکید کردند و معتقد بودند که مهمترین نهاد و ابزاری که می‌تواند کمک کننده باشد، دولت‌ها هستند و دولت است که می‌تواند یاریگر باشد و مهمترین چیزی که باید داشته باشیم، داشتن یک حاکمیت قدرتمند است که بتواند مساله را مدیریت کند، اما ایده‌آلیست‌ها با توجه به این حقیقت که ویروس مرز نمی‌شناسد، معتقد بودند دولت‌های محلی در این مساله تأثیرگذار نیستند، بلکه باید سازمان‌های بین‌المللی تشکیل بشوند تا بتوانند این بحران را حل کنند».
استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به مؤلفه‌های تأثیرگذار در نظم جهانی گفت: «اگر امنیت و اقتصاد را دو عامل مهم نظم جهانی بدانیم، باید بگویم آیا نگرش و رویکردی که به امینت در جهان وجود داشته است، در نتیجه این پاندمی تغییر خواهد کرد یا نه؟ و متأسفانه باید گفت با وجود همه سخنانی که ایده‌آلیست‌ها داشتند، بازهم این فاکتورها (اقتصاد و امنیت) تغییری نکرده است و می‌بینیم در سال ۲۰۲۰ نه تنها جنگ و مناقشات کاهش پیدا نکردند بلکه در مناطقی مثل سوریه، یمن، شرق اوکراین، قره‌باغ و حتی خاورمیانه شاهد وخیم‌تر شدن اوضاع بودیم».
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر تأثیرات ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی اشاره کرد و افزود: «با این همه‌گیری فاکتور اقتصاد با تغییرات شدیدی مواجه شد و بخش‌هایی مثل صنعت گردشگری تحت تأثیر شدید این ویروس آسیب دید به گونه‌ای که بیشتر کشورها ۷۵ درصد از درآمدی که از محل صنعت توریسم داشتند از دست دادند، اما با وجود این تأثیرات بخش‌های هم از اقتصاد جهانی با رشد قابل ملاحظه‌ای روبرو شدند که تجارت اینترنتی از جمله این بخش‌ها بود».
دکتر سنایی با اشاره به تغییراتی که این همه‌گیری در سیستم آموزشی ایجاد کرده است تصریح کرد: «اینکه آیا نظم جهانی تغییر خواهد کرد یا نه؟ هنوز محل سوال است، اما آنچه که واقعیت است، اینکه نظم زندگی و شیوه‌های زندگی اجتماعی و اقتصادی عوض شده است و از جمله آموزش تحت تأثیر این ویروس بشدت تغییر کرده است به گونه‌ای که حتی اگر پاندمی هم پایان یابد، تغییراتی که بوجود آمده است باقی خواهد ماند».
وی در پایان گفت: «کسانی که معتقدند نظم جهانی پس از دوره پاندمی تغییر خواهد کرد بر این عقیده‌اند که این تغییر نه از طریق مؤلفه‌های اقتصاد و امنیت- که همیشه باور داشتیم- بلکه از طریق شیوه‌های زندگی، نظم جهانی خواهد بود و در نهایت سیاست هم با تغییر شیوه‌ها و رویکردها، تسلیم خواهد شد».

گفتنی است دکتر سنایی در ابتدای سخنان خود با ابراز خرسندی از برگزاری این وبینار خاطرنشان ساخت که برگزاری این سمینار و قرارداد همکاری دو دانشگاه که به زودی امضا خواهد شد، در آینده نزدیک موجب تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های دو طرف در حوزه‌های مختلف خواهد شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۴

کلید واژه ها: وبینار علمی ایران و روسیه دانشگاه تومسک کرونا رئالیستی یده‌آلیستی امنیت


( ۲ )

نظر شما :