با حضور مسئولان دانشگاه و صاحبان بخش صنعت

همایش دهمین سال تأسیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه برگزار شد/ رونمایی از ۸۵ طرح و دستاورد پژوهشی

۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۴۵ کد : ۱۷۲۵۲ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۸۹۸
روابط‌عمومی دانشگاه تهران: همایش دهمین سال تأسیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه با هدف معرفی دستاوردهای ده‌ساله این دانشکده و ارائه توانمندی‌های آن برگزار شد.

در این همایش که ۱۸ خرداد و با حضور رئیس دانشگاه تهران، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری کشور، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس محترم مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رؤسای پردیس‌ها و دانشکده‌های دانشگاه تهران، مسئولان و استادان دانشکده علوم فنون نوین و جمعی از نمایندگان صنایع برگزار شد، دستاوردهای ده‌ساله این دانشکده و توانمندی‌های آن معرفی شد.
در آغاز این همایش دکتر علی‌حسین رضائیان در سخنرانی افتتاحیه با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این دانشکده در ده‌سال فعالیت آن به نقاط قوت، فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی دانشکده اشاره و با ارائه آماری از تولیدات علمی این دانشکده در طول ده سال فعالیت، تولیدات علمی این دانشکده با ۶/۶ درصد را آماری قابل قبول عنوان کرد. وی همچنین بر لزوم توجه به رشته‌های بین‌رشته‌ای برای حل مسائل صنعت تاکید کرد.
در ادامه این همایش دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در سخنانی با بیان اینکه مأموریت اصلی دانشکده، فعالیت بین‌رشته‌ای برای حل مسائل جامعه و صنعت است بر اهمیت تدوین بین‌رشته‌ای‌ها بر اساس نیاز جامعه، بر اکوسیستمی و فرایندی بودن بین‌رشته‌ای‌ها تاکید و اظهار امیدواری کرد همه اعضای دانشگاه به این اکوسیستم و فرایند کمک کنند تا بتوانیم با توان و ظرفیتی که در دانشگاه تهران وجود دارد مسائل جامعه را حل کنیم. وی همچنین بر اتصال تولیدات علمی دانشگاه به تقاضا تاکید کرد و این موضوع را در راستای نقش دانشگاه‌ها در تولید ثروت در جامعه عنوان کرد.
این همایش با سخنرانی دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه «دانش یکپارچه، پیشرفت همه‌جانبه و الزامات همکاری‌های بین‌رشته‌ای» ادامه یافت، وی با تاکید بر نقش بین‌رشته‌ای‌ها در توسعه گفت: «دانش بین‌رشته‌ای توان سازگاری با همه علوم را دارد؛ دانش بین‌رشته‌ای به همه علوم احترام می‌گذارد و از یک منش دوستانه به رویکردهای مختلف علم برخوردار است».
دیگر سخنران برنامه صبح این همایش، دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری کشور بود که درباره «سیاست‌ها و دستاوردهای زیست‌فناوری در ایران» سخنرانی کرد. همچنین دکتر برات قبادیان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنرانی خود به آینده علم و فناوری پرداخت.
در ادامه برنامه صبح این همایش، رئیس دانشگاه تهران و هیأت همراه از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشکده علوم و فنون نوین که در آن بیش از ۸۵ طرح پژوهشی و دستاورد به نمایش درآمده بود، بازدید کردند.
دکتر نیلی احمدآبادی در این بازدید با استادان و دانشجویانی که در نمایشگاه شرکت داشتند درباره دستاوردهای ارائه شده و مسائل مرتبط با پژوهش گفت و گو کرده و از نزدیک در جریان فعالیت‌های پژوهشی انجام شده، مسائل و مشکلات مرتبط قرار گرفت.
برنامه عصر این همایش یک روزه با ارائه سخنرانی‌ها و برنامه‌های مختلف ادامه یافت و در آن، دکتر محمد حسین بهشتی، رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهندس بیوک علیمراد‌لو، مدیر عامل گروه صنعتی بهمن سخنرانی کردند.
همچنین دکتر یونس نوربخش، دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، در ادامه این سخنرانی‌ها به «فرصت‌ها و چالش‌های میان‌رشتگی در دانشگاه‌ها» پرداخت و بر نقش علوم نوین در حل مسائل جامعه تاکید کرد.
سخنران پایانی این همایش نیز دکتر علی‌اکبر موسوی موحدی، استاد ممتاز مرکز بیوشیمی، بیوفیزیک دانشگاه تهران بود که سخنرانی با عنوان «زیست الگو؛ حکمت‌های طبیعت برای پیشرفت علم و نوآوری» ارائه کرد.
همچنین همزمان با برگزاری جلسات سخنرانی، نشست‌هایی نیز با عنوان «رو در روی دانشگاه با صنعت» با حضور نمایندگان و مدیران عامل بیش از ده شرکت با حضور اعضای هیأت علمی برگزار شد و نمایندگان صنایع و شرکت‌ها با اعضای هیأت علمی درباره ارتباط دانشگاه و صنعت و مسائل مرتبط با این حوزه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۴

کلید واژه ها: دانشکده علوم و فنون نوین دستاوردهای علمی


( ۱ )

نظر شما :