در سی و دومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور

رئیس دانشگاه تهران: امید زیادی برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات وجود دارد / کاندیداهای ریاست جمهوری از تجارب خوشه‌های فکری دانشگاه‌ها استفاده کنند / سمینار بین دانشگاهی برای تبادل تجربیات در مواجهه با کرونا در دستور کار قرار دارد

۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۲ کد : ۱۷۲۴۹ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۱۴۰
روابط عمومی دانشگاه تهران: دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور هستیم، گفت: «این موضوع رخداد بسیار مهم و بزرگی است و باید گفت یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران برگزاری انتخابات است. برای توسعه و ساخت آینده کشور مردم باید مشارکت حداکثری در انتخاب مسئولان خود داشته باشند، در گذشته هم این موضوع کم و بیش اتفاق افتاده و کمک کرده تا کشور بر مدار صحیح‌تری اداره شود».

در سی و دومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که (بیستم خرداد) به میزبانی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر مشارکت مردمی در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری کشور خاطرنشان کرد: «گر چه امروز بخش زیادی از مردم از شیوه بررسی صلاحیت‌ها ناراضی هستند، اما این موضوع باعث نمی‌شود که مشارکت آنها در این زمینه کم و آینده کشور دچار مشکل شود. البته شیوه مناظره‌ای هم که صدا و سیما پیش گرفت مردم را راضی نکرد، پرسش‌ها می‌توانست خیلی جدی‌تر، روشن‌تر، کلان‌تر و با بدنه کارشناسی بهتری مطرح شود».
وی با اشاره به فعالیت‌ها و دستاوردهای خوشه‌های فکری با مشارکت دانشگاه‌های بزرگ کشور تصریح کرد: «سیزده دانشگاه بزرگ کشور تجربه و دستاوردهای خیلی خوبی در تشکیل خوشه‌های فکری داشته‌اند. نخستین دستاورد آن بوده که همکاران در حوزه‌های مختلف این فرصت را داشته‌اند که کنار یکدیگر ضمن بررسی مسائل روز کشور، به دستگاه‌های اجرایی، نهادهای تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار هم در زمینه‌های مختلف کمک کنند. این دانشگاه‌ها با تشکیل خوشه‌های متفاوت، ارائه انتشارات قابل توجه و برگزاری جلسات متعدد با مسئولان کشور در حوزه‌ها و رده‌های مختلف توانسته‌اند اقدام‌های مثمری را انجام دهند».
رئیس دانشگاه تهران افزود: «امیدوارم این خوشه‌ها با مشارکت یکدیگر بتوانند نشستی را با همه کاندیداهای ریاست جمهوری برگزار کنند. به دلیل اینکه در این خوشه‌ها استادان و متخصصان عالی رتبه کشور حضور دارند، لذا بدون سوگیری خاص می‌توانند به مردم برای انتخاب بهتر کمک کنند. بنابراین، خوشه‌های فکری می‌توانند در این زمینه نیز نقش مهمی را ایفا کنند. امیدوارم که هماهنگی برای برگزاری این نشست‌ها انجام شود و دانشگاه‌ها یک‌بار دیگر نقش خود را در کمک به توسعه و حل مشکلات کشور نشان دهند».
دکتر نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: «برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور همواره برای ما ارزشمند بوده است و توانستیم در سایه این نشست‌ها دستاوردهای خوبی را ارائه دهیم. در این جلسه، موضوع شیوه افزایش حضور دانشجویان در مهرماه سال جاری مورد بررسی قرار خواهد گرفت که امیدواریم با طرح واکسیناسیون شاهد افزایش حضور دانشجویان در دانشگاه‌‌ها باشیم».
وی ادامه داد: «البته در این جلسه فقط این مسأله مورد بررسی قرار نخواهد گرفت با توجه به تجربه‌هایی که در زمینه آموزش مجازی و e-learning داشته‌ایم و همچنین مصوبات وزارت عتف، طبیعتاً شیوه آموزش و برنامه‌های آموزشی دچار تغییراتی خواهد شد. بدین معنا که ما باید بتوانیم با استفاده از امکانات تکنولوژی و تجربه‌های موفقی که دانشگاه‌ها داشته‌اند از این ظرفیت‌ها برای ارتقای آموزش و دسترسی بیشتر مردم به بهره‌‌مندی از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کنیم».
رئیس دانشگاه تهران با اظهار اینکه موضوع پسا کرونا و استفاده از ظرفیت‌ها بحث مهمی است، گفت: «واقعیت آن است که در دوران کرونا کسی خیلی نتوانسته پیش‌بینی دقیقی از رخدادها ارائه دهد. در آغاز تفکر بر این بود که فضای مجازی باعث می‌شود که دورکاری در دنیا به شدت افزایش پیدا کند. بر این اساس بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسات به سمت این شیوه رفتن، ولی امروزه دوباره به رویه تلفیقی و حضوری بازگشته‌اند، چون فکر می‌کنند فرهنگ سازمانی با دورکاری محقق نمی‌شود. بنابراین، بحث چگونگی بهره‌برداری از این ظرفیت‌های جدید، فرهنگ سازمانی، مکتب دانشگاه‌ها و فضای نشاطی که در دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود و همچنین مسائل دیگراز موضوع‌هایی است که باید در دستور کار قرار داده شود».
دکتر نیلی احمدآبادی در پایان سخنان خود افزود‌: «البته اغلب دانشگاه‌ها به این مسائل فکر می‌کنند، شاید برگزاری یک سمینار بین این دانشگاه‌ها برای به اشتراک گذاشتن نتایج بررسی‌ها خیلی ضروری باشد و اگر بتوانیم تا شهریور ماه این کار را انجام دهیم یقیناً بسیار مثمر خواهد بود. در شورای نوآوری و پژوهشی در آموزش دانشگاه تهران این مسأله را پیش‌بینی کرده‌ایم و قرار شده تا با همه دانشگاه‌ها در این زمینه هماهنگ شویم».
لازم به یادآوری است در ابتدای این نشست دکتر جمال موسوی، دبیر اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز ضمن اشاره به فعالیت‌های اخیر صورت گرفته در ارتباط با اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها گفت: «از فاصله برگزاری اجلاس پیشین تاکنون یک نشست فوق‌العاده مجازی در خصوص بحث همسان‌سازی برگزار شده است. همچنین طی ارسال نامه‌هایی از رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در رابطه با تلاش‌ها و زحماتی که در زمینه موضوع همسان‌سازی داشته‌اند، تقدیر و تشکر به عمل آمد».
وی افزود: «هماهنگی‌های لازم در خصوص نشست رؤسای پارک‌ها و مراکز رشد و نوآوری صورت گرفته که اولین نشست در رابطه با قانون جهش تولید در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. تفاهم‌نامه مربوط به یادگیری و محتوای الکترونیکی که قرار است به امضای سیزده دانشگاه بزرگ کشور رسانده شود نیز به زودی اجرایی خواهد شد. همچنین با حضور نماینده‌ای سیزده دانشگاه در کمیسیون مربوط به نهایی کردن سیاست علم و فناوری در برنامه هفتم، پیش‌نویسی که قبلاً تهیه شده بود در این کمیسیون بررسی و نهایی شد».
در سی و دومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که با حضور رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور به‌صورت حضوری و مجازی برگزار شد، موضوع‌هایی همچون نحوه حضور دانشجویان در مهرماه ۱۴۰۰، طرح تعاون، آسیب‌شناسی بخشنامه اخیر خزانه‌داری کل و چگونگی نظارت بر حسن اجرای تمام وقتی ویژه در مرحله دوم همسان‌سازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کلید واژه ها: دانشگاه تهران اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور انتخابات خوشه‌های فکری آموزش مجازی پساکرونا مراکز رشد و نوآوری اجلاس


( ۳ )

نظر شما :