ساخت ژنوسنسور تشخیص عفونت گوارشی در مرکز بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به ساخت و طراحی ژنوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سویههای مختلف باکتری «سیدیفیسیل» با حساسیت بالا شدند.
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به ساخت و طراحی ژنوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سویههای مختلف باکتری «سیدیفیسیل» با حساسیت بالا شدند.
بر اساس آخرین بهروزرسانی رتبهبندی نشریات علمی، اعلامی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دو نشریه دانشکدگان هنرهای زیبا و یک نشریه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به رتبه (الف) ارتقا ...
محققان دانشگاه تهران، روند تغییرات مکانی و زمانی مساحت آبی دریاچه ارومیه را تا سال ۲۰۳۰ به تفکیک فصول مختلف پیشبینی و ترسیم کردند.
محققان دانشکده زیستشناسی دانشگاه تهران، توانستند با استفاده از نانوذرات سلنیوم، رشد باکتریها و قارچهای بیماریزا را متوقف کنند.
سند جامع اهداف پژوهش و فناوری گروههای آموزشی دانشگاه تهران، با همکاری جمعی از اعضای هیأت علمی تدوین و منتشر شد.
الگوریتمهای کنترلی که طی پژوهشی ده ساله در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران طراحی و پیادهسازی شدهاند، تابآوری شبکههای انرژی الکتریکی را در برابر مخاطرات سایبری و طبیعی به میزان قابل توجهی افزایش میدهند.
پنج عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در نهمین رویداد سرآمدان علمی کشور در سال ۱۴۰۳ برگزیده شدند.
پژوهشگران دانشکدگان علوم موفق به طراحی و سنتز نسل جدیدی از فوتوکاتالیستهای مبتنی بر چارچوبهای فلز-آلی با ویژگیهای شبهفنتونی و پلاسمونی شدهاند که در زدودن آلایندههای محیط زیست کارایی بسیاری دارد.
معاونت پژوهشی دانشگاه تهران میزبان نشست دانشگاههای کشور با موضوع بهرهبرداری از هیدروژن بود.
با پایان یافتن فرایند داوری بیست و نهمین جشنواره کتاب سال دانشگاهی در دانشگاه تهران، ۱۰ کتاب به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.
محققان دانشگاه تهران، راه تازهای برای مدلسازی خواص الاستیک زیرسطحی دارای قدرت تفکیک بالا، با استفاده از دادههای ژئوفیزیکی و بهرهگیری از روش یادگیری عمیق پیشنهاد دادند که میتواند در اکتشاف منابع زیرسطحی مانند ...
بر اساس گزارش اخیر مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، ۴۵ استاد دانشگاه تهران در فهرست یک درصد دانشمند پراستناد جهان قرار گرفتند.
پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران موفق به ساخت نانودارویی از رمدسیویر شدند که عوارض جانبی کمتری نسبت به فرمولاسیون رایج این دارو دارد.
طبق آخرین رتبهبندی نشریات علمی، اعلامشده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شش نشریه دانشگاه تهران به رتبه (الف) و یک نشریه به رتبه (ب) ارتقا یافت.
نتایج مطالعه عضو هیأت علمی دانشگاه تهران اثبات کرد که افزایش شوری آب اثرات سمی نانوذرات دیاکسید تیتانیوم در صدف (Crassostrea) را بهبود میبخشد.
عضو هیأت علمی دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در پژوهشی مشترک، با بررسی آثار سعدی و «ایوان بونین»، شاعر روسی، به تأثیر «هما» پرنده اساطیری ایران بر فرهنگ و ادبیات روسیه پرداخت.
نتایج پژوهش محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران نشان دادند که مهارتهای فیزیکی و عملکردی بازیکنان فوتبال با ارتباطات شبکههای مغزی در این افراد مرتبط است و در نتیجه انتظار میرود با اصلاح این ارتباطات مغزی، ...
نمایشگاهی از تصاویر مطبوعات دوران قاجار و پهلوی، در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، از یکم تا سیام آبانماه برپاست.
دانشگاه تهران در رتبهبندی تایمز ۲۰۲۵، در رتبه ۵۰۰-۴۰۱ جهانی قرار گرفت.
پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران موفق به ساخت یک سیستم آلیاژی آنتروپی بالا شدند که همزمان از ویژگی استحکام و شکلپذیری برخوردار است.