نقشه راه توسعه هیدروژن در کشور، در دانشگاه تهران بررسی شد

۱۶ آبان ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۳ کد : ۴۴۲۷۸ اخبار اخبار پژوهشی اخبار رویدادها خبر
تعداد بازدید:۴۴۵
معاونت پژوهشی دانشگاه تهران میزبان نشست دانشگاه‌های کشور با موضوع بهره‌برداری از هیدروژن بود.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، نشست هم‌اندیشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با موضوع بهره‌برداری از هیدروژن، فرصت‌ها و چالش‌ها در سالن شهید سلیمانی به میزبانی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

در این نشست دکتر محمدسعید سیف، مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به اهمیت فناوری‌های جدید در صنایع گفت: «برای اینکه با پیشرفت‌های این حوزه همگام شویم، نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری هستیم.»
وی افزود: «هیدروژن و بهره‌برداری از آن نیز از جمله این موضوعات جدید است که کاربردهای مختلف دارد. بنابراین ضروری است هم در حوزه آموزش و پژوهش، هم در صنعت اقداماتی انجام دهیم تا کشور از منافع و مزایای این علوم جدید بهره‌مند شود. با توجه به شتاب پیشرفت در این حوزه‌ها باید برخورد چابکی داشته باشیم و از بضاعت علمی خود به طول حداکثری استفاده کنیم. با این حال این برخورد ما باید هدف‌مند و برنامه‌ریزی‌شده باشد، چرا که شتاب‌زدگی و بی‌برنامگی ثمری نخواهد بخشید.»
دکتر سیف در بخش دیگری از سخنان خود، خاطر نشان کرد: «توسعه علمی الزاماتی دارد که اگر می‌خواهیم در این موضوعات پیشرفت داشته باشیم باید آنها را در نظر داشته باشیم. این الزامات شامل برنامه‌ریزی دقیق و جامع و همچنین سرمایه‌گذاری است. دانش انباشته، تجربه، کمیت و کیفیت نیروی انسانی از دیگر الزامات توسعه علمی است.»
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تقسیم کار و ماموریت‌گرایی دانشگاه‌های کشور تاکید کرد و اظهار داشت: «دانشگاه‌های ما استقلال مالی ندارند و دولت منابع آنها را تأمین می‌کند. از این رو تمام امکانات و سرمایه‌‌گذاری‌ها باید هدفمند باشد. در این راستا باید دانشگاه‌ها علاوه بر انجام مأموریت‌های آموزشی و پژوهشی، یک مأموریت ملی برای حل مسائل کشور برعهده داشته باشند. ظرفیت دانشگاه‌ها باید به صورت هدفمند برای مسائل جامعه مورد استفاده قرار گیرد و تمام امکانات بسیج و هماهنگ شوند تا هم‌افزایی ایجاد شود.»
دکتر سیف در پایان گفت: «بر عهده دانشگاه‌ها است که اطلاعات درست و اقتضائات را به تصمیم‌گیران انتقال دهند تا تصمیمات درست گرفته شود. این اطلاعات و معیارهای درست باید از مسیرهایی همچون نشست‌های هم‌اندیشی به تصمیم‌گیران منتقل شود.»

در ادامه این نشست، دکتر محمد زمانی میاندشتی، مشاور ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، انرژی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گزارشی از سند راهبرد ملی و نقشه راه توسعه هیدروژن در ایران ارائه داد. در این نشست همچنین دستاوردهای علمی دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های فعال در حوزه هیدروژن معرفی شد.

کد تحریریه : ۰۲

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران بهره‌برداری از هیدروژن


( ۲ )

نظر شما :