در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره اینوماین -۴:
معاون آموزشی، پژوهش و فناوری وزارت صمت: آموزش عالی راهی جزء ریل گذاری مجدد مسیر خود ندارد
دکتر برات قبادیان در آیین افتتاحیه سومین جشنواره اینوماین با تاکید بر اینکه کشورهای بزرگ دنیا پس از گذراندن سه انقلاب صنعتی و دانشگاههای نسل ۲،۱ و ۳ اهدافی را برای توسعه پایدار برای هزاره سوم در نظر گرفتند، افزود: یکی از اهداف در بخش دانشگاه و دیگری در بخش صنعت تعریف شد. در بخش صنعت، صنعت و نوآوری و در بخش دانشگاه، دانشگاه و کیفیت تعریف شد. امروزه دانشگاههای موفق دنیا به سمت نسل ۴ و ۵ رفتهاند، یعنی پس از گذراندن نسل اول که کارمندپروری، نسل دوم آموزش و پژوهش محوری و نسل سوم کارآفرینی به سمت نسل چهارم، یعنی مأموریت خاص و احساس مسئولیت در قبال مردم و جامعه حرکت کردهاند.
وی در ادامه تصریح کرد: «بشر پس از ۲ هزار سال تخریب و آلودهکردن محیط زیست به سمت توسعه پایدار و اجرای امور و تأمین نیازهای خود بدون تخریب محیط زیست و حفظ منابع و معادن برای نسلهای بعد باید حرکت کند».
معاون آموزشی، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، با تاکید بر اینکه امروزه دانشگاهها به سمت دانشگاه مشارکتی، مهارتی رفتهاند، به دانشگاهی در آلمان اشاره کرد که با ۹ هزار کمپانی در دنیا قرارداد دارد و ۳۶۹ هزار دانشجو بینالمللی برای همه دنیا تربیت میکند. دانشگاهی که حتی یک دانشجوی آن بیکار نمیماند.
وی با انتقاد از اینکه دانشگاههای ما خیلی کم وارد نسل سوم دانشگاه شده و همچنان در نسل اول و دوم است، تصریح کرد: «آموزش عالی ما راهی ندارد مگر ریلش را عوض کند، چرا که مسیری که دانشگاههای ما میروند نه به صلاح است و نه شایسته کشور».
دکتر قبادیان در پایان با تاکید بر اهمیت نقش دانش و دانشگاه در توسعه پایدار افزود: «کشوری توسعه یافته پیدا نخواهیم کرد مگر اینکه بر پایه دانش و دانشگاه توسعه پیدا کرده باشد و راهی نداریم مگر اینکه صنعت و معدن ما از دانشگاه کمک بگیرد».
شایان ذکراست سومین جشنواره ایدههای ارزشآفرین معدن و صنایع معدنی (اینوماین ۳) از ۲۶ مهر ۱۴۰۰ به مدت سه روز با با برپایی نمایشگاه و با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، دانشگاه تهران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکتهای معدنی و صنایع معدنی و دیگر دستاندرکاران حوزه معدن و صنایع معدنی و اقتصاد دانشبنیان در حال برگزاری است.
مؤسسه یونیدرو که مؤسسه آموزشی و پژوهشی مشترک دانشگاه تهران و سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران است با مأموریت انجام و توسعه فعالیتهای پژوهشی و آموزشی در حوزه معدن و صنایع معدنی در سال ۱۳۹۵ از سوی شادروان «دکتر سیدشمسالدین وهابی» مطرح شد و با استقبال از این ایده، در آبان ماه همان سال، اساسنامه مؤسسه تدوین و برای آن عنوان «یونیدرو» برگرفته از نام دانشگاه تهران و ایمیدرو انتخاب شد.
انگیزه اصلی تأسیس مؤسسه یونیدرو، تلاش به منظور طراحی و سازماندهی رابطه بین صنعت و دانشگاه برای استفاده از ظرفیت مراکز آموزشی و پژوهشی ملی و بینالملی با تکیه بر امکانات دانشگاه تهران، بر بستر وزارت صنعت، معدن و صنایع معدنی در بخش خصوصی بوده است.
نظر شما :