بر اساس رتبه‌بندی موضوعی پایگاه استنادی(ISC)؛

دانشگاه تهران در سه حوزه صدرنشین دانشگاه‌های کشور است / دانشگاه تهران، تنها دانشگاه ایرانی حاضر در رتبه بندی جهانی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی

۲۶ مهر ۱۴۰۰ | ۱۲:۲۳ کد : ۲۲۵۰۶ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۱۷۴۷
روابط عمومی دانشگاه تهران: بر اساس نتایج رتبه‌بندی موضوعی پایگاه استنادی (ISC) در سال ۲۰۲۰، دانشگاه تهران در حوزه‌های «علوم طبیعی»، «مهندسی و فناوری» و «علوم کشاورزی» صدرنشین دانشگاه‌های کشور است.

بنا بر این گزارش، در رتبه‌بندی موضوعی 2020-ISC از ایران ۳۹ دانشگاه حضور دارند که در حوزه‌های مختلف موضوعی حائز رتبه شده‌اند. در حوزه علوم طبیعی، دانشگاه‌های برتر کشور در شش رشته از هفت رشته حوزه علوم طبیعی، شامل ریاضیات، علوم کامپیوتر و اطلاعات، علوم فیزیکی و نجوم، علوم شیمی، زمین و علوم محیطی مرتبط و علوم‌زیستی در جمع برترین دانشگاه‌های دنیا قرار گرفتند که دانشگاه تهران توانست رتبه اول ملی و ۴۵۰-۴۰۱ جهانی را به دست آورد.
در حوزه مهندسی و فناوری در یازده رشته رتبه‌بندی صورت پذیرفته است و دانشگاه‌های ایران در هر یازده رشته حضور داشته‌اند که در این حوزه، دانشگاه تهران با کسب رتبه اول ملی در جایگاه ۱۶۲ جهانی قرار گرفته است. همچنین در حوزه علوم کشاورزی دانشگاه تهران رتبه اول ملی و ۸۳ جهانی را کسب کرده است.
لازم به ذکر است، در حوزه‌های علوم اجتماعی و علوم انسانی فقط دانشگاه تهران از ایران حضور دارد که موفق به کسب رتبه‌های ۵۰۰-۴۵۱ در حوزه علوم اجتماعی و ۶۰۰-۵۰۱ در حوزه علوم انسانی شده است.
بر اساس رشته‌های مختلف نیز در حوزه علوم طبیعی، دانشگاه تهران در «ریاضیات» به‌صورت مشترک رتبه دوم ملی و ۴۵۰-۴۰۱ جهانی، «علوم کامپیوتر و اطلاعات» رتبه اول ملی و ۲۱۰ جهانی، «علوم فیزیکی و نجوم» به‌صورت مشترک رتبه اول ملی ۵۰۰-۴۵۱ جهانی، «علوم شیمی» رتبه اول ملی و ۱۷۳ جهانی، «زمین و علوم محیطی» رتبه اول ملی و ۱۸۵ جهانی و «علوم زیستی» به‌صورت مشترک رتبه اول ملی و ۶۰۰-۵۰۱ جهانی را کسب کرده است.
در رشته‌های مربوط به حوزه مهندسی و فناوری، دانشگاه تهران در «مهندسی عمران» رتبه اول ملی و ۵۸ جهانی، «مهندسی برق و الکترونیک» رتبه اول ملی و ۲۲۰ جهانی، «مهندسی مکانیک» رتبه اول ملی و ۲۷ جهانی، «مهندسی شیمی» رتبه اول ملی و ۷۳ جهانی، «مهندسی مواد» رتبه اول ملی و ۱۸۶ جهانی، «مهندسی پزشکی» رتبه سوم ملی و ۱۹۹ جهانی، «مهندسی محیط زیست» رتبه اول ملی و ۶۶ جهانی، «مهندسی بیوتکنولوژی محیطی» رتبه دوم ملی و ۱۹۰ جهانی و «مهندسی فناوری نانو» رتبه اول ملی و ۳۰۰-۲۵۱ جهانی را از آن خود کرده است.
در سایر رشته‌های مهندسی و فناوری، شامل مهندسی چند رشته‌ای، مهندسی صنایع، مهندسی تولید، علوم و فنون غذایی، ابزار دقیق (INSTRUMENTS & INSTRUMENTATION)، ذره‌بینی (MICROSCOPY)، علوم تصویربرداری و فناوری عکاسی، طیف‌سنجی دانشگاه تهران رتبه اول ملی و ۱۱۸ جهانی را به دست آورده است.
همچنین در رشته‌های حوزه علوم کشاورزی، دانشگاه تهران در «کشاورزی، جنگلداری و شیلات» رتبه اول ملی و ۷۵ جهانی را کسب کرده است. در رشته «علوم دامپزشکی» نیز دانشگاه تهران موفق به کسب رتبه ۹۸ جهانی شد که تنها دانشگاه کشور در این رشته است. در سایر رشته‌های علوم کشاورزی، شامل مهندسی کشاورزی، اقتصاد و سیاست‌گذاری کشاورزی، علوم و فنون غذایی، دانشگاه تهران با کسب رتبه ۸۸ جهانی در جایگاه اول ملی قرار گرفته است.
در حوزه علوم اجتماعی در رشته «اقتصاد و تجارت» دانشگاه تهران رتبه ۳۰۰ -۲۵۱ جهانی را به دست آورد که تنها دانشگاه کشور در این رشته است. در رشته «جغرافیای اجتماعی و اقتصادی» نیز تنها دانشگاه تهران، موفق به کسب رتبه ۳۰۰ -۲۵۱ شده است.
گفتنی است؛ گروه رتبه‌بندی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) پس از قریب به یک دهه انجام موفق رتبه‌بندی ملی دانشگاه و پژوهشگاه‌های کشور و نیز رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان و دانشگاه‌های جهان اسلام، با توجه به تجارب ارزنده در این زمینه و شناخته شدن به‌عنوان تنها مرجع رتبه‌بندی در کشور، در سال ۹۹ برای اولین بار رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان را بر اساس حوزه‌های موضوعی به انجام رسانده است. اولین نسخه این رتبه‌بندی، با نام ISC World University Rankings by Subject برای دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۱۹ منتشر شده است و امسال برای دومین سال پیاپی این رتبه‌بندی را با تغییراتی جزئی در روش‌شناسی انجام داده است.

برای مشاهده گزارش کامل به وب‌گاه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مراجعه شود.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲


( ۱۲ )

نظر شما :