زندگینامه: دکتر مینا صدری (۱۳۴۸-)

۲۸ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۴:۲۵ کد : ۳۰۶۵۷ دیدگاه / گفتگو گفت‌وگو / گزارش
تعداد بازدید:۹۲۱
روابط عمومی دانشگاه تهران: دکتر مینا صدری دانشیار دانشکده هنرهای تجسمی دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۸ در تهران متولد شد.
زندگینامه: دکتر مینا صدری (۱۳۴۸-)

دکتر مینا صدری، تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان را در تهران گذراند و در سال ۱۳۶۸ در رشته مجسمه‌سازی از هنرستان تجسمی دختران تهران فارغ‌التحصیل شد. او بلافاصله در کنکور هنر پذیرفته و وارد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران شد و دوره کارشناسی را در رشته نقاشی با موفقیت به پایان رساند.

او کارشناسی ارشد خود را نیز در دانشگاه تهران و در رشته پژوهش هنر با موفقیت طی کرد و با کسب رتبه اول وارد دانشگاه شاهد شد و دکترای خود را در سال ۱۳۸۹ در رشته پژوهش هنر از دانشگاه شاهد دریافت کرد.

دکتر صدری که از سال ۱۳۸۸ رسماً در دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد، هم اکنون با رتبه دانشیاری در دانشکده هنرهای تجسمی دانشکدگان دانشگاه تهران به تدریس و تحقیق می‌پردازد.

او دارای تالیفات متعددی در زمینه هنرهای تجسمی است که از جمله این تالیفات می‌توان به عجایب‌نگاری (گونه‌شناسی عجایب المخلوقات طوسی قرن ۶ ه. ق)، خمسه‌نگاری (نظام ترکیب‌بندی در نسخه مصور ۸۴۶ ه. ق)، نگاره‌های پندآموز (انوار سهیلی صادق بیک افشار)، شاهنامه‌نگاری (شاهنامه قوام‌الدین حسن ۷۴۱ ه. ق)، نگاره‌های عرفانی، چاپ اول، انتشارات علمی- فرهنگی و آسیب‌شناسی آموزش هنرهای سنتی در دوران معاصر، چاپ اول، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اشاره کرد.

وی علاوه بر تالیفات یاد شده، عنوان ناظر کیفی کتاب «شناخت پوشاک ایرانی زنان» سیده راضیه یاسینی، پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات را نیز در کارنامه علمی خود دارد.

تالیف و انتشار بیش از ۱۵ مقاله علمی در نشریات معتبر، انجام چند طرح پژوهشی و شرکت در چندین سمینار با ارائه مقاله از دیگر فعالیت این دانشیار دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.

دکتر صدری علاوه بر فعالیت‌های یاد شده، داوری چندین جشنواره، کتاب، آزمون و نمایشگاه را نیز در سوابق علمی خود دارد که از جمله می‌توان به داوری دو دوره کتاب سال (۱۳۹۷ و ۱۳۹۸)، داوری سه دوره آزمون عملی و تخصصی رشته مجسمه‌سازی (۱۳۹۶،‌۱۳۹۷ و ۱۳۹۹)، داوری بخش نگارگری پنجمین جشنواره تجسمی فجر (۱۳۹۱)، داوری هفتمین دوسالانۀ نگارگری (۱۳۸۷)، داوری بخش نگارگری جشنواره ۱۴۰۴، داوری هشتمین دوسالانۀ نگارگری (۱۳۹۰)، داوری نمایشگاه آثار هنرمندان زاهدان (۱۳۸۱)، داوری نمایشگاه پرتو حسن (۱۳۸۷)، داوری اولین جشنوارۀ هنری با موضوع قرآن در دانشگاه جامع علمی کاربردی (۱۳۸۹) و داوری مقالات علمی و پژوهشی فصلنامه نگاره، فصلنامه هنرهای زیبا، هنرهای تجسمی، فصلنامه تربیت اسلامی اشاره کرد.

دکتر صدری که با درجه یک هنری (دکترای حرفه‌ای) در دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران فعالیت دارد، جوایز و افتخارات متعددی را در جشنواره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و نمایشگاه‌های مختلف از آن خود کرده است که برگزیده بخش نگارگری موضوع ویژه (بیداری اسلامی) چهارمین جشنواره فجر ۱۳۹۰، برگزیده جشنواره بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه (۱۳۹۰)، تقدیر در دومین دوسالانۀ نگارگری (۱۳۷۴)، برگزیدۀ سومین دوسالانۀ نگارگری (۱۳۷۶)، برگزیدۀ ششمین دوسالانۀ نگارگری (۱۳۸۵) و برگزیدۀ دهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم (۱۳۷۸) از جمله این افتخارات است.

این بانوی هنرمند علاوه بر فعالیت‌های علمی و تحقیقی، در زمینه ارائه آثار هنری نیز کارنامه پرباری دارد و با ارائه ده‌ها اثر هنری در نمایشگاه‌ها و رویدادهای مهم هنری شرکت داشته است که می‌توان به شرکت در نمایشگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بین‌المللی قرآن با اثر «قربانی کردن اسماعیل»، هشتمین دوسالانه ملی نگارگری (بخش مدعوین) با اثر «بحر لطف»، چهارمین جشنواره تجسمی فجر (بخش مدعوین) با اثر «مقبره الشهدا» و «پیامبر (ص)»، جشنواره هنری ایران ۱۴۰۴( بخش مدعوین) با اثر «حکمت حکیمان»، ‌جشنواره جهانی هنر مقاومت (بخش مدعوین) با اثر «حق خواهد آمد» و چهارمین جشنواره تجسمی فجر (بخش بیداری اسلامی) با اثر «بیداری» اشاره کرد.

ساخت سردیس برنزی سردار شهید قاسم سلیمانی، خلق اثر برای همایش شاهنامه و چاپ آن در شاهنامۀ فرهنگستان هنر و خلق تعدادی مجسمه‌های برنزی با استفاده از ویژگی‌های نگارگری از دیگر آثار هنری ثبت‌شده در کارنامه ایشان است.

این دانشیار دانشکده هنرهای تجسمی دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران همچنین با برگزاری ده‌ها نمایشگاه انفرادی در داخل و خارج کشور توانایی‌های علمی و هنری بانوان هیات علمی دانشگاه تهران را به رخ کشیده است که نمایشگاه انفرادی میراث فرهنگی (۱۳۹۸)، حوزه هنری (۱۳۹۸)، خانه هنرمندان (۱۳۹۸) و نمایشگاه انفرادی در کشورهای ایتالیا (۱۳۹۲)، چک (۱۳۸۵)، بوسنی (۱۳۸۴) و نمایشگاه انفرادی در دوحه قطر (۱۳۸۲) از جمله آنهاست.

مدیر گروه نقاشی و مجسمه‌سازی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، عضویت در شورای ارزشیابی هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی (نگارگری؛ تذهیب، گل و مرغ)، عضویت در کمیته طراحی و تدوین رشته دانشگاه هنرهای اسلامی – ایرانی استاد فرشچیان، عضویت در شورای سیاست‌گذاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر، عضویت در شورای سیاست‌گذاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر، ناظر برگزاری آزمون عملی و تخصصی رشته مجسمه‌سازی، عضویت در هیأت اجرایی بررسی پرونده تبدیل وضعیت دانشگاه الزهرا (س) و پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات و دبیر بخش نگارگری سومین جشنواره هنری بین‌المللی مقاومت نیز از جمله مسئولیت‌های اجرایی دکتر مینا صدری است.

این دانشیار دانشگاه تهران علاوه بر تدریس در دانشگاه تهران، سابقه همکاری و تدریس در دانشگاه‌های الزهرا (س)، تربیت مدرس، سوره و دانشگاه شاهد را هم در کارنامه خود دارد.

کلیدواژه‌ها: زندگینامه مجله زنان دانشمند دانشگاه تهران دانشگاه تهران


( ۱ )

نظر شما :