زندگینامه: دکتر فاطمه راضی آستارایی (۱۳۴۷-)
این چهره دانشگاهی، دوره دبیرستان را در یک مدرسه نمونه مردمی به پایان رسانده و پس از کسب رتبه سه رقمی در کنکور سراسری، به دلیل علاقه زیاد به رشته فیزیک، تحصیلات دانشگاهی خود را در این رشته در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد.
در سال ۱۳۸۹ در مقطع دکتری رشته فیزیک کاربردی از دانشگاه صنعتی شریف دانشآموخته شد و به عنوان پژوهشگر پسادکترا در آزمایشگاه تحقیقاتی لایههای نازک در دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و زیر نظر دکتر اعظم ایرجیزاد، بانوی نانوفناوری ایران، فعالیت کرد.
دکتر فاطمه راضی آستارایی از سال ۱۳۹۱ به عضویت هیأت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران درآمد و به دلیل علاقه به انجام تحقیقات میانرشتهای، به گروه انرژیهای نو و محیط زیست پیوست.
این دانشیار دانشگاه تهران از سال ۱۳۹۸ مدیریت گروه انرژیهای نو و محیط زیست دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران را برعهده دارد و برنامه جامع تحقیقاتی وی، کاربرد نانوفناوری در بخش انرژی و محیط زیست است.
موضوعات مورد علاقه این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران شامل این موارد است:
- ساخت سلولهای خورشیدی هیبریدی بر پایه سیلیکون و نانوساختارها (دارای یک ثبت اختراع در این موضوع)
- برداشت مستقیم انرژی از منابع اتلاف حرارت مانند اتلاف حرارتی در نیروگاهها با بهرهگیری از فناوریهای نوین (دارای یک ثبت اختراع در این موضوع)
- ساخت آند باتری لیتیوم یون، ذخیرهسازی انرژی الکتریکی با کمک نانوساختارها و ساخت شیشههای هوشمند (شیشههای فوقجاذب در ناحیه مرئی و شیشههای شفاف رسانا که هردو کاربردهای متعدد در زمینه انرژی دارند)
نظر شما :