زندگینامه: دکتر طیبه مصباحزاده (۱۳۶۰-)
دکتر طیبه مصباحزاده دوران دبیرستان را در مدرسه تیزهوشان فرزانگان تحصیل کرده و به دلیل گذراندن دوران کودکی و نوجوانی در منطقهای خشک که با مخاطرات طوفانهای گرد و غبار و فرسایش بادی مواجه بوده، همواره درباره چگونگی کنترل این طوفانها و بهبود شرایط محیط زیستی، اندیشه کرده است.
طیبه مصباحزاده در اولین سالی که در کنکور سراسری ورود به دانشگاهها شرکت کرده است، در رشته مهندسی علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته میشود و در ادامه تحصیلات دانشگاهی موفق شده است تا با تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت مناطق بیابانی دانشگاه تهران و همچنین مقطع دکتری رشته بیابانزدایی دانشگاه تهران، به عنوان یکی از اولین دانشآموختگان رشته بیابانزدایی در کشور شناخته شود.
مصباحزاده در هر دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری موفق به کسب رتبه اول و درجه عالی در نمره رساله شده است. «ارزیابی تخریب اراضی با استفاده از سیستمهای تصمیمگیری» عنوان رساله دکتر طیبه مصباحزاده است که با اجرای این رساله توانست زنگ خطر تبدیل اراضی تخریبشده دشت بویین زهرا به یکی از کانونهای مولد گرد و غبار را برای اولین بار در کشور به صدا درآورد.
دکتر مصباحزاده بلافاصله پس از دفاع از رساله و دانشآموختگی از مقطع دکتری دانشگاه تهران، در سال ۱۳۹۱ به عنوان عضو هیأت علمی، جذب دانشگاه تهران شد و به این ترتیب ارتباط خود را این بار در کسوت یک معلم دانشگاه با نماد آموزش عالی ادامه داد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران کتابهایی در حوزههای کاربری زمین و منابع خاک، ارزیابی تخریب اراضی، مهندسی پیشرفته محیطهای بادی، اصول و کاربرد تصویر فراطیفی در منابع طبیعی، فرآیند شکلگیری تپههای ماسهای و همچنین ارزیابی پروژههای منابع طبیعی تألیف و ترجمه کرده است.
بیش از ۱۵۰ مقاله انگلیسی و فارسی در مجلات و کنفرانسهای معتبر بینالمللی از دکتر طیبه مصباحزاده ارائه شده است.
عضویت در شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین فعالیت به عنوان عضو وابسته مرکز تحقیقات اتمسفری و شرایط جوی ایتالیا از جمله سوابق این عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران است. او به تازگی به عضویت شورای سیاستگذاری علمی کنوانسیون مقابله با بیابانزایی سازمان ملل متحد نیز درآمده است.
نظر شما :