شیوهنامه شرکت در آیتم «روزنه» تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران
تلاش برای تحقق شعار دانشگاه تهران مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی»، لزوم ارتباط نهاد دانشگاه و بهخصوص دانشگاه تهران با جامعه و برداشتن مرز بین ملت-دانشگاه یکی از محورهای مورد توجه شبکه تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران است. نشاندادن این موضوع که دانشگاهیان درباره شرایط فعلی چگونه فکر میکنند، چه ایدههایی دارند، نظر شخصی و روایتهای آنها از وقایع چیست، حضور در دانشگاه چه تغییر یا دستاوردی برای آنها داشته و … نیاز به فضایی دارد تا تمامی بازیگران حاضر در نهاد دانشگاه، به زبان ساده با جامعه هدف که همه شهروندان هستند، گفتگو کرده و راوی اولشخص روایتهای خود باشند. در واقع بر آن هستیم تا آنها با نگاهی ترویجی، مردم را با زبان علم، فرهنگ، هنر، فن، زیست و اخلاق دانشگاهی و… آشنا کنند.
به بیانی دیگر ما در «روزنه» با سرلوحه قرار دادن شعار دانشگاه، به دنبال باز کردن دریچهای نو در نگاه و فکر مخاطب به مسائل مختلف، توسعه دانش و آگاهی عمومی نسبت به مسائل علمی و کاربردی و همینطور علاقهمند کردن مردم به علم، دانشجو و دانشگاه به عنوان مامن و مسیری به سوی توسعه پایدار هستیم...
سری سخنرانیهای «روزنه»، مجموعه سخنرانیهایی ترویجی با نگاه فوق است که در ظرف زمانی حداکثر ۱۲ دقیقهای (به سبک تد) از طریق تلویزیون اینترنتی دانشگاه پخش میگردد.
محورهای سخنرانی
- محورهای تخصصی شامل کلیه رشتهها و شاخهها شامل علوم تجربی، علوم پایه، علوم انسانی، علوم فنی-مهندسی، هنر و علوم بینرشتهای.
- محورهای عمومی: این سخنرانیها موضوع آزاد دارند که توسط ارائهدهنده انتخاب میگردد؛ اما باید توجه داشت موضوع و محتوا بهگونهای باشد که بتواند روزنهای نو پیش چشم و ذهن مخاطب باز نماید.
ویژگیها و شرایط عمومی سخنرانی
- ارتباط ترویجی: سخنرانیها، در کنار بعد علمی خود باید دارای المانها و توضیحات قابلفهم برای عموم جامعه باشند و ویژگی کاربردی بودن و ترویجی بودن برای مخاطب عمومی در آنها رعایت شده باشد.
- اصالت و هویت محتوای سخنرانی: محتوای هر سخنرانی باید حاصل گردآوری خود فرد ارائهدهنده یا سایر همکاران وی (در صورت فعالیت گروهی) باشد. لازم به ذکر است که مسئولیت حقوقی محتوای هر سخنرانی، بر عهده فرد ارائهدهنده است.
- کیفیت ارائه: علاوه بر مستند و علمی بودن محتوای ارائهشده، تسلط سخنران بر محتوای سخنرانی و رعایت فنون سخنوری توسط او در بالا بردن کیفیت نهایی کار حائز اهمیت چشمگیری است. طبیعتاً ارائه پاورپوینت یا هر فایل مصور به عنوان مکمل بصری، الزامی است.
* تبصره: برای نیل به حداکثر کیفیت ارائه و کمک به تسلط سخنران به نحوه اجرا، جلسهای توجیهی پیش از برنامه اصلی برای سخنرانان در نظر گرفته شده است. - زمان ارائه: زمان ارائه هر سخنرانی حداکثر ۱۲ دقیقه خواهد بود.
شرکتکنندگان
- اعضای هیئتعلمی دانشگاه تهران
- دانشجویان دانشگاه تهران
- دانشجویان بینالمللی دانشگاه تهران (دانشجویان غیرایرانی)
- دانشآموختگان دانشگاه تهران در هر یک از مدارج تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری)
مراحل برگزاری
فرآیند برگزاری این سخنرانیها به ترتیب و توضیح زیر به انجام میرسد.
- دریافت اطلاعات و پیام صوتی (مرحله اول): علاقهمندان به شرکت در این سخنرانیها باید تمامی اطلاعات موردنیاز را در قالب یک پیام صوتی ۳ دقیقهای همراه با اطلاعات به آدرس رایانامهی rowzane@tv.ut.ac.ir ارسال نمایند. اطلاعات موردنیاز شامل موارد زیر است؛
الف) اطلاعات موردنیاز برای ارسال همراه فایل صوتی: به ترتیب شامل عنوان سخنرانی، نام و نامخانوادگی سخنران، وضعیت تحصیلی (دانشجو، دانشآموخته، هیئتعلمی) یا شغلی، رشته، مقطع و محل تحصیل، تلفن همراه، ایمیل.
ب) پیام صوتی: شامل ۳ دقیقه توضیح پیرامون موضوع مدنظر جهت سخنرانی و بیان ارزش ترویجی آن، ضمن ذکر دقیق عنوان سخنرانی در ابتدای پیام صوتی. پس از ارسال این فایل و در صورت کامل و صحیح بودن اطلاعات، پیام تأیید دریافت اطلاعات از سوی دبیرخانه ارسال خواهد شد. از پذیرش آثاری که خارج از شیوه بالا، با اطلاعات ناقص یا پیام صوتی بیشتر از ۳ دقیقه ارسال شوند، معذوریم.
* تبصره: هر موضوع سخنرانی چه بهصورت فردی و چه بهصورت گروهی تهیه شده باشد، باید یک فرد بهعنوان ارائهدهنده داشته باشد که انجام سخنرانی و همچنین ارسال و پیگیری اطلاعات مربوط به آن توسط فرد ارائهدهنده صورت گیرد.
- پایش آثار ارسالی: دبیرخانه روزنه به پایش اولیه پیامهای صوتی میپردازد و در صورت نیاز، با ارائهدهنده ارتباط برقرار میشود. عناوین پذیرفتهشده در مرحله نخست، همچون سایر اخبار و اطلاعیهها، از طریق روابط عمومی دانشگاه اعلام خواهد شد. سخنرانهای منتخب در این مرحله پیش از برنامه نهایی، به یک جلسه توجیهی دعوت خواهند شد.
- ارائه سخنرانیها: زمان هر ارائه حداکثر ۱۲ دقیقه بوده و سخنران لازم است زمانسنجی صحیحی به جهت مدیریت زمان لحاظ کند. همچنین ارائه باید به زبان فارسی صورت پذیرد. امکان بهرهگیری از انیمیشن و سایر امکانات خلاقانه نیز میسر است. سخنرانی بهصورت زنده در یکی از سالنهای دانشگاه و با حضور علاقهمندان انجام خواهد شد.
- مرحله نهایی: در روز برگزاری، به سخنران لوح تقدیر اهدا خواهد شد و سخنرانی از طریق تلویزیون اینترنتی دانشگاه پخش میشود.
- شئون اخلاقی محتوای سخنرانی: هر اثر ارسالی باید متناسب با شئون اخلاقی، شعائر اسلامی و استانداردهای محیط آکادمیک باشد.
- محدودیت تعداد پیامهای صوتی ارسالی توسط یک فرد: محدودیتی برای تعداد پیام صوتی ارسالی در مرحله اول با موضوعات مختلف توسط یک فرد یا گروه وجود ندارد و شرکت در این رویداد رایگان است.
- ارسال فایلهای صوتی از طریق ایمیل به آدرس : rowzane@tv.ut.ac.ir
- اعلام نتایج، اطلاعیهها و اخبار: مسیرهای ارتباطی روابط عمومی دانشگاه تهران
- آدرس صفحه تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران: http://tv.ut.ac.ir
زمانبندی :
- آخرین مهلت ارسال اطلاعات و فایل صوتی (مرحله اول): طبق زمانبندی اعلامی بعدی
- داوری و اعلام ۱۲ تا ۱۴ نفر برگزیدگان جهت ضبط سخنرانی برای تلویزیون دانشگاه: مطابق زمانبندی اعلامی بعدی
- برگزاری جلسه توجیهی برای سخنرانان: مطابق زمانبندی اعلامی بعدی
- انجام سخنرانی: مطابق زمانبندی اعلامی بعدی
توجه: تمامی اخبار و نتایج مربوط به برنامه از طریق کانالهای ارتباطی، تارنما و سایر راههای ارتباطی روابط عمومی دانشگاه اعلام میشود؛ بنابراین به شرکتکنندگان اکیداً توصیه میشود که اخبار و اطلاعیههای مسیرهای ارتباطی رسمی روابط عمومی دانشگاه را دنبال کنند.
نظر شما :