دکتر محمودی بختیاری در گفتگو با شبکه اینترنتی دانشگاه تهران:

بستر مناسب برای چاپ مقالات پژوهشگران حوزه هنر وجود ندارد

تعداد بازدید:۷۴۶
دکتر بهروز محمودی بختیاری، دانشیار دانشکدگان هنرهای زیبا دانشگاه تهران از چالش‌های چاپ آثار پژوهشی رشته‌های هنری می‌گوید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر بهروز محمودی بختیاری، دانشیار دانشکدگان هنرهای زیبا دانشگاه تهران در گفت‌وگو با برنامه «سیمرغ» شبکه اینترنتی دانشگاه تهران، در خصوص اهمیت پژوهش و چالش‌های موجود در این مسیر در حوزه رشته‌های هنری، با طرح این سوال که «شأن پژوهش برای رشته‌های هنری در دانشگاه‌های هنر چه میزان اهمیت دارد؟»، گفت: در حال حاضر ارتباط دانشگاه با تشکیلات اجرایی به صورت حلقه‌ای مفقوده مانده است.

فرآیند عرضه پژوهش‌های رشته‌های هنری را داریم ولی عرصه را خیر
دکتر بختیاری در ادامه با اشاره به این موضوع که ۴۴ ژورنال هنر و معماری دارای مجوز از وزارت علوم، ۴۰ مجله مختص رشته‌های معماری و شهرسازی و تنها ۴ مجله مربوط به سایر رشته‌های هنر است، بیان کرد: با این شرایط، عرصه پژوهشی برای اساتید و افراد توانمند در این حوزه تنگ است. از همین رو افرادی که در رشته‌های متفاوت از معماری و شهرسازی، در حوزه هنر تحصیل می‌کنند، جایی برای عرضه و ارائه پژوهش‌های خود ندارند. بنابراین علی‌رغم وجود عرضه برای این موضوع، متأسفانه عرصه بروز و ظهور وجود ندارد.

ارتباط دانشگاه با تشکیلات اجرایی، حلقه‌ای مفقوده است
وی با طرح این موضوع که یکی از معضلات اصلی در بین دانشجویان رشته‌های هنر عدم آگاهی از اهمیت و ارزش تعاملات ارگانیک و گروهی میان‌رشته‌ای با دیگر دانشجویان در رشته‌های مرتبط است، تصریح کرد: حلقه ارتباط دانشگاه تهران با سایر نهادهای حوزه پژوهش و هنری مفقود مانده است و دانشگاه به مثابه یک جزیره جداگانه در این زمینه عمل می‌کند. از همین رو عملکردهای تئوریک و عملی به بیرون از فضای آکادمیک دانشگاه بروز پیدا نمی‌کند.
وی با تاکید بر نیازسنجی در حوزه پژوهش‌های هنری، عنوان کرد: همه دانشگاهیان محصل در رشته‌های هنری موظف به پژوهش در طول تحصیل خود جهت بروزرسانی علم و دانش خود هستند و نه فقط دانشجویان رشته پژوهش هنر.
دانشیار دانشگاه تهران افزود: پژوهش در تمامی رشته‌های دانشگاهی امری ضروری و مهم در بین دانشجویان به‌ویژه مقاطع تحصیلات تکمیلی است. بنابراین بهتر است با تغییر بخردانه عنوان رشته پژوهش هنر به "رشته مطالعات عالی هنر" که سبب تفکری نادرست در اذهان رهپویان هنر در فضای آکادمیک دانشگاه شده است، مانع از ادامه روند تصویرسازی و تفسیر غلط در این عرصه را به عمل آورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص اهمیت ضرورت شناخت و درک درست پژوهش در رشته‌های مختلف هنری، عنوان کرد: همه دانشگاهیان بواسطه نوع جایگاه خود ملزم هستند پژوهشگر نیز باشند؛ حتی در رشته‌های کاملاً مهارتی. بنابراین اساتید مربوطه بایستی به خوبی چالش‌های موجود در این حوزه را شناسایی کرده و آنان را یک به یک مورد بررسی قرار دهند. از همین رو فرایند مواجهه با چالش‌ها قدمی مهم در مسیر توسعه دانش پژوهشی دانشگاهیان محسوب خواهد شد.

بستر مناسب برای چاپ مقالات پژوهشگران حوزه هنر وجود ندارد
دکتر بهروز محمودی بختیاری با اشاره به اینکه در رشته‌های هنری هنوز بستر مناسبی جهت ارائه و چاپ مقالات پژوهشگران در این حوزه وجود ندارد، گفت: علی‌رغم توجه خوب به پژوهش در سال‌های اخیر، همچنان با خلاءهای زیادی در این عرصه مواجه هستیم. از همین رو امیدواریم با تغییر نگرش و رویکردهای افراد جدید در نظام آموزشی شاهد تغییرات مثبت در جهت پیشرفت و توسعه هرچه بیشتر دانش در بخش هنر باشیم.

کلید واژه ها: دانشکدگان هنرهای زیبا پژوهش سیمرغ دانشگاه تهران شبکه اینترنتی دانشگاه تهران


نظر شما :