تجارب زیسته دانشجویان بین‌المللی- ۸

ادریس نوری عبدالله: به عنوان یک دانشجوی خارجی هرگز حس نکردم در اینجا من غیرایرانی هستم/ از ایرانیان جز کمک و دوستی هیچ ندیدم / برای تحصیل دکتری حتماً به دانشگاه تهران برمی‌گردم

۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۷ کد : ۱۵۳۰۷ تجارب زیسته
تعداد بازدید:۱۱۹۳
روابط عمومی دانشگاه تهران: سخن‌اش بر دل می‌نشیند چون از دل برمی‌آید، آنچنان با احساس و احترام نسبت به استادان و دانشجویان و دانشگاه تهران سخن می‌گوید که اگر لهجه شیرین کردیش نبود، باورش سخت بود که یک دانشجوی غیر ایرانی است. می‌گوید عاشق ایران است و ایران را مثل کشورش دوست دارد، این بخشی از سخنان ادریس نوری عبدالله دانشجویی کرد عراقی است که به تازگی در رشته روان‌شناسی کودکان استثنایی از پردیس البرز دانشگاه تهران دانش‌آموخته شده است و به همین بهانه صغری داوری فرد، کارشناس روابط عمومی دانشگاه تهران با وی درباره تحصیل در ایران و دانشگاه تهران به گفت‌و‌گو پرداخته است:


ادریس نوری عبدالله، متولد ۱۹۸۵ در شهر حلبچه اقلیم کردستان است که پس از گذراندن دوره کارشناسی در دانشگاه کلار (شعبه‌ای از دانشگاه سلیمانیه) در رشته روان‌شناسی برای ادامه تحصیل، ایران و دانشگاه تهران را انتخاب کرد و در بهمن ماه ۱۳۹۷ به عنوان دانشجو در پردیس البرز دانشگاه تهران پذیرش گرفت. وی درباره دلایل انتخاب دانشگاه تهران برای ادامه تحصیل اینگونه گفت: «فرهنگ ایران و فرهنگ کردستان از بسیاری جهات به هم نزدیک هستند و من دوست داشتم جایی درس بخوانم که به لحاظ فرهنگی به فرهنگ مردم کردستان نزدیک باشد، دلیل دیگر برای انتخاب ایران برای تحصیل این بود که می‌دانستم در ایران به رشته روان‌شناسی اهمیت زیادی می‌دهند و استادان بسیار خوبی در زمینه روان‌شناسی در دانشگاه‌های ایران و بویژه دانشگاه تهران وجود دارند که کارهای پژوهشی و عملی خوبی در زمینه روان‌شناسی انجام می‌دهند».
وی با بیان اینکه سطح علمی و رتبه دانشگاه تهران یکی دیگر از دلایل وی برای تحصیل در دانشگاه تهران بوده است، گفت: «وقتی من در اینترنت درباره دانشگاه تهران تحقیق کردم دیدم رتبه دانشگاه تهران بسیار خوب و بالاست بنابراین گفتم من باید بروم و در دانشگاه تهران درس بخوانم و از طرفی هم نزدیکی (جغرافیایی) به ایران بود که من تصمیم گرفتم ایران و دانشگاه تهران را انتخاب کنم که بتوانم هم خانواده‌ام را به ایران بیاورم و هم به خانواده نزدیک باشم».
وی که به پیوستگی فرهنگی ایران و اقلیم کردستان تاکید دارد، می‌گوید: «اینکه چرا رشته روان‌شناسی را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کردم است، چون زبان فارسی و زبان کردی شباهت‌های بسیاری دارند و برای آموزش زبان فارسی زمان کمتری را باید اختصاص می‌دادم درحالی که اگر می‌خواستم در یک کشور انگلیسی زبان درس بخوانم، برای آموختن زبان جدید باید وقت زمان بیشتری می‌گذاشتم و این باعث هدر رفتن زمان من می‌شد».
این دانشجوی عراقی دانشگاه تهران، درباره چگونگی آشنایی خود با دانشگاه تهران گفت: «دوست بسیار خوبم به نام کوسار که در دانشگاه تهران تحصیل می‌کند در ایجاد علاقه در من و تشویق برای تحصیل در ایران بسیار مؤثر بود و ایشان مرا با دانشگاه تهران بیشتر آشنا کرد و توانست از دانشگاه تهران برای من پذیرش بگیرد».
ادریس نوری که زبان فارسی را به مدت دو ماه‌ونیم و همزمان با گذراندن دروس دیگر، در مؤسسه لغت‌نامه دهخدا آموخته است می‌گوید با این حال که زبان فارسی من زیاد خوب نیست ولی با کمک استادان و دانشجویان مشکلی در درس‌ها نداشتم و همیشه دوستان ایرانی‌ام منابع لازم درسی را در اختیار من می‌گذاشتند و به من کمک می‌کردند».
این دانشجوی عراقی با بیان اینکه دانشگاه تهران استادان بسیار خوبی دارد، گفت: «هم از نظر سطح علمی و هم از نظر اخلاقی دانشگاه تهران استادان بسیار خوبی دارد و من از استادان خودم بسیار راضی هستم؛ چرا همه استادان رفتاری محترمانه، متواضعانه با دانشجویان دارند و در طول تحصیل من در دانشگاه تهران استادان من از هیچ کمکی به من دریغ نکردند و اینجا باید از همه این استادان قدردانی کنم».
وی در پاسخ به این سوال که سطح علمی دانشجویان دانشگاه تهران را چگونه دیدید، گفت: «دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی دانشگاه تهران هم از نظر سطح علمی بسیار خوب هستند و هم بسیار با اخلاق، امین و صمیمی هستند و من دو سال، فقط صمیمیت و درستی را در کنار دانشجویان و استادان دانشگاه تهران تجربه کردم».
ادریس نوری در ادامه سخنان خود درباره تجربه تحصیل و زندگی در ایران به تسامح و تساهل ایرانیان در برخورد با فرهنگ‌های دیگر اشاره کرد و گفت: «آنچه که من در اینجا دیدم، اینکه برای مردم ایران چه در بازار و چه در دانشگاه اصلاً نژاد و زبان فرد برایشان مهم نیست، من به عنوان یک دانشجوی کرد هرگز حس نکردم در اینجا من یک فرد غیرایرانی هستم؛ یعنی برایشان فرقی نمی‌کند که شما اهل کجایی و به چه زبانی سخن می‌گویی، من فقط احترام و کمک دیدم چه در دانشگاه و چه در جامعه».
ادریس نوری عبدالله از اولین روزهای حضورش در دانشگاه تهران به خوشی یاد می‌کند و با بیان خاطره‌ای می‌گوید: «وقتی در بهمن ۱۳۹۷ وارد تهران و دانشگاه تهران شدم یک کلمه هم نمی‌توانستم فارسی صحبت کنم و تنها کلمه‌ای که بلد بودم «بله» بود، من به همراه دوست ایرانیم با آقای دکتر افروز آشنا شدم وقتی به دیدن دکتر افروز رفتیم و دوستم، مرا معرفی کرد، آقای دکتر افروز به من خوش‌آمد گفتند و من چون فقط کلمه بله را یاد گرفته بودم در جواب ایشان گفتم «بله»! دکتر افروز در این موقع به دوست من گفت به آقا ادریس بگو اگر برای ارشد آمده است چمدانش را ببندد و برگردد عراق! و من به دوستم گفتم من متوجه نشدم ایشان چه گفتند و ایشان دوباره تکرار کردند اگر برای ارشد آمدی برگرد برو کشورت. من گفتم هم برای ارشد آمدم هم برای پیشرفت خودم، و ایشان گفتند من می‌خواهم شما در دانشگاه تهران دکترا بخوانید و این حرف ایشان آنقدر برای من جالب بود، من در آن موقع نسبت به ایشان فقط حس احترام داشتم که یک استاد چگونه یک دانشجویی خارجی را که فقط یک کلمه فارسی بلد است اینگونه تشویق می‌کند، رفتار آن روز دکتر افروز در من یک حس اعتماد به نفسی بوجود آورد تا من بتوانم ادامه تحصیل بدهم و برای اولین بار بود که دیدم یک استاد چگونه برای یک دانشجو دلسوزی می‌کند و در دوره تحصیل نیز ایشان بسیار صمیمانه و دوستانه با من در تماس بودند و هر کمکی توانستند برای پیشرفت تحصیلی من انجام دادند».
وی افزود: «وقتی دیدم در تهران و دانشگاه اینگونه با من برخورد می‌شود زندگی برای من بسیار آسان شد، من وقتی این فرهنگ را در دانشگاه تهران و در بین استادان و دانشجویان دیدم بسیار آسوده بودم و این اعتماد به نفسم را مدیون همه استادانم بودم که رفتاری بسیار دوستانه با من داشتند، من هر وقت هر سوالی یا مشکلی داشتم جواب مرا می‌دادند و مرا راهنمایی می‌کردند و این استادان مقصد واقعی را به من نشان دادند که مقصد فقط گرفتن مدرک نیست و من در کنار گرفتن مدرک کارشناسی ارشد چیزهای با ارزش دیگری از استادان و دانشجویان دانشگاه تهران آموختم».
دانشجوی بین‌المللی پردیس البرز دانشگاه، درباره مزیت تحصیل در دانشگاه تهران گفت: «استادان دانشگاه تهران همگی دارای سطح علمی بالای هستند و با مراجع علمی دنیا در ارتباطند و تسلط بسیار خوبی در رشته‌های خود دارند و من در رشته خودم تجارب بسیار خوبی کسب کردم و استادان هر آنچه را می‌دانند به دانشجویان خود منتقل می‌کنند و در دانشگاه تهران این فرصت همواره برای دانشجویان وجود دارد که از تجارب و اندوخته‌های استادان خود بهره ببرند».
ادریس نوری که به تازگی از پایان‌نامه خود با راهنمایی دکتر افروز و با مشاوره دکتر ارجمندنیا دفاع کرده است، درباره انجام کارهای تحقیقاتی خود گفت: «استادان من و دانشگاه در انجام کارهای تحقیقاتی از انجام هیچ کمکی به من دریغ نکردند و من توانستم کار پایان نامه‌ام را بخوبی به سرانجام برسانم».
این دانشجوی کرد عراقی در ادامه از عشق و علاقه خود به فرهنگی ایرانی گفت و افزود: «همه فرهنگ ایران زیبا و دوست داشتنی است، اما من علاقه زیادی به فرش ایرانی و موسیقی سنتی ایران دارم و من هر روز موسیقی سنتی ایرانی که موسیقی بسیار فاخری است گوش می‌دهم و علاقه زیادی به کارهای استاد شجریان، پسر استاد شجریان، علیرضا افتخاری و محمد اصفهانی از خوانندگان موسیقی سنتی ایران دارم».
وی که مدتی به همراه خانواده خود (همسر و فرزند) در تهران زندگی کرده است ایران را کشوری با امنیت بسیار بالا عنوان کرد و افزود: «ایران علاوه بر امینت بالای که دارد از نظر امکانات رفاهی و بویژه از نظر امکانات پزشکی و بهداشتی در سطح بسیار خوبی است و تمام نیازهای بهداشتی و پزشکی در این‌جا در دسترس همگان است و مردم هر آنچه که نیاز داشته باشند در داخل کشور وجود دارد».
وی درباره تعامل با دیگر دانشجویان بین‌المللی دانشگاه تهران با بیان اینکه به خاطر شیوع کرونا بسیاری از شرایط تغییر کرد افزود: «دانشگاه باید برای ارتباط دانشجویان با یکدیگر لینکی ایجاد بکند تا دانشجویان خارجی بتوانند با یکدیگر ارتباطات بیشتری داشته باشند».
ادریس نوری که تمایل دارد در مقطع دکتری در دانشگاه تهران ادامه تحصیل بدهد، گفت: «من می‌خواهم یک پیشنهاد به مسئولان بدهم که برای دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد به صورت پرداخت شهریه تحصیل کرده‌اند برای دوره دکتری بورس داده شود یا حداقل ۵۰ درصد تخفیف شهریه برای دانشجویان دوره دکتری در نظر بگیرند؛ چرا که به دلیل طولانی بودن دوره دکتری، همه دانشجویان توان پرداخت هزینه بالای دوره دکتری را ندارند و از طرفی هم به خاطر شیوع کرونا تقربیا همه مردم در همه جای دنیا دچار مشکلات اقتصادی هستند و این پیشنهاد من به دانشگاه است که کمک بیشتری به دانشجویان دکتری بشود».
وی تصریح کرد: «البته من بخاطر عشق و علاقه‌ای که به ایران و دانشگاه تهران دارم چه به صورت بورس و چه به صورت غیر بورسیه، انشاالله در دوره دکتری شرکت می‌کنم».
ادریس نوری عبدالله در پایان گفت: «من برای مردم ایران آرزوی سلامتی و شادکامی دارم و مردم حلبچه همواره مردم ایران را دوست و برادر خود می‌دانند؛ چرا که وقتی صدام به حلبچه حمله شیمیایی کرد، تنها کشوری که به یاری مردم حلبچه آمد کشور ایران بود و مردم حلبچه این کمک ایران را هرگز فراموش نمی‌کنند».

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۴

کلیدواژه‌ها: تجارب زیسته تبادلات علمی و فرهنگی پردیس البرز پیوستگی فرهنگی روان‌شناسی کودکان استثنایی


( ۶ )

نظر شما :