تجارب زیسته دانشجویان بین‌المللی - ۷

یان هوا لیو: کشورهای ایران و چین زنان مستقل و سخت‌کوشی دارند/ در کلاس‌های مجازی نسخه انگلیسی نیز باید افزوده شود

۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۳:۲۲ کد : ۱۴۷۲۰ اخبار تجارب زیسته
تعداد بازدید:۱۱۴۱
یکی از مؤثرترین راهکارهای تبادلات علمی و فرهنگی بین کشورها، حضور دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه‌هاست؛ دانشجویانی با آداب، سنن، فرهنگ و زمینه‌های اجتماعی متفاوت از کشوری دیگر که می‌توانند علاوه بر تحصیل، ارتقا و رشد زمینه‌های علمی، پیام‌آوران صلح و دوستی و ارتباط بین ملت‌ها نیز باشند.

دانشگاه تهران نیز با تأکید بر توسعه روابط بین‌الملل و دیپلماسی علمی، همواره جایگاه ویژه‌ای برای حضور و فعالیت دانشجویان بین‌الملل قائل بوده است. از این‌رو هدیه میرزایی، کارشناس روابط عمومی دانشگاه، در سلسله گفت‌وگوهایی با این دانشجویان، به بررسی دغدغه‌های آنها و فرصت‌ها و چالش‌های تحصیل دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه تهران پرداخته است.

یان هوا لیو (فیونالیو) دانشجوی بین‌الملل دانشگاه تهران، از کشور چین، مدت چهار سال است در ایران زندگی می‌کند که بنا بر گفته خودش به‌واقع زندگی در این کشور را دوست دارد. این دانشجو، در سال ۱۳۹۲ دوره کارشناسی را به پایان رسانده و در سال ۱۳۹۶ برای فراگیری زبان فارسی به ایران آمده است و توانسته در سال ۱۳۹۷ مدرک دیپلم زبان فارسی را از مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی و لغت‌نامه دهخدای دانشگاه تهران اخذ کند. او، مهر ۱۳۹۸، در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران پذیرفته شده و هم‌اکنون دانشجوی مقطع کارشناسی‌ارشد رشته ایران‌شناسی است.
دانشجوی بین‌الملل دانشگاه تهران، با بیان اینکه مدت سه سال در ایران کار کرده، در نظر داشته تا درباره ایران و فرهنگ ایرانی بیشتر بداند، بنابراین دانشگاه تهران را به‌عنوان دانشگاه محل تحصیل خود انتخاب کرده است. بر این اساس، خرداد ۱۳۹۸ درخواست خود را به دانشکده مطالعات جهان ارائه داده که مورد پذیرش قرار گرفته است. این دانشجو، به دلیل اینکه در مدت اقامت در ایران توانسته زبان فارسی را بیاموزد و دوستان ایرانی زیادی پیدا کند، تحصیل برای وی تا حدودی آسان بوده است.
یان هوا لیو استادان دانشگاه تهران را بسیار عالی، صبور و خوب توصیف کرد و داشتن محیط خوابگاهی مناسب و هزینه‌های معقول را از مزیت‌های تحصیل در این دانشگاه برشمرد، اما گفت برخی اوقات، استادان سختگیر و درس‌ها دشوار می‌شوند که این مسأله وی را با چالش‌هایی مواجه کرده است.
وی در ادامه از علاقه‌مندی به رشته تحصیلی خود، یعنی مطالعات ایران گفت و اینکه بیشتر در زمینه‌های همچون سیاست ایران، اقتصاد ایران و فرهنگ اسلامی مطالعه و بررسی دارد. ابتدا بر این باور بوده که مباحثی در زمینه اسلام جالب و ویژه است، اما بعد موضوع سیاست ایران و روابط چین و ایران مورد توجه این دانشجو، قرار گرفته است.
دانشجوی دانشکده مطالعات جهان، درباره انجام کار گروهی و ارتباط و تعامل با دیگر دانشجویان بین‌الملل و همچنین دانشجویان ایرانی نیز این‌گونه توضیح داد: «من با تعدادی از دانشجویان بین‌الملل که در دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند، آشنایی دارم. در خوابگاه برخی دانشجویان از کشورهای آلمان، سوریه و ترکیه حضور دارند، البته چیز زیادی در مورد آنها نمی‌دانم، اما دوستان نزدیک ایرانی دارم که در دانشکده‌های مختلف مشغول به تحصیل هستند. تعامل با دیگران و همکاری در کار و مطالعه بسیار مهم است. من مدیر یک شرکت چینی هستم و می‌دانم کار گروهی و حکمت گروهی برای رسیدن به موفقیت لازم است».
یان هوا لیو با اظهار اینکه به روابط بین‌الملل و سیاست‌های بین‌المللی علاقه دارد، موضوع پایان‌نامه خود را در مورد روابط چین و ایران انتخاب کرده است. از دیدگاه این دانشجو، رابطه چین و ایران بسیار ویژه است، زیرا هر دو کشور دارای سابقه و تمدن طولانی هستند و روابط این دو کشور، برای ظهور چین در خاورمیانه و توسعه ایران مهم است.
این دانشجوی بین‌الملل دانشگاه تهران در مجمع بین‌المللی که توسط دانشکده مطالعات جهان در سال ۱۳۹۸ برگزار شده، شرکت کرده که برای وی بسیار شگفت‌آور بوده است. همچنین با اظهار اینکه فرصت‌های زیادی برای حضور در انجمن‌های دانشگاهی وجود دارد، برخی اوقات به‌صورت مجازی در این انجمن‌ها حضور می‌یابد.
دانشجوی دانشکده مطالعات جهان درباره فرهنگ ایرانی سخن گفت و اینکه با زبان فارسی و فرهنگ اسلامی مشکلی ندارد و پیش از آمدن به ایران، در زمینه‌های فرهنگ اسلامی و فرهنگ ایرانی شناخت و بررسی داشته است. او کشور ایران را زادگاه دوم خود توصیف می‌کند، بنابراین از زندگی در این کشور لذت می‌برد. شعر فارسی را دوست دارد، به‌ویژه اشعار «سعدی»، شاعر نامدار ایرانی و می‌گوید از آنجا که شعر می‌نویسد، بنابراین وقتی اشعار سعدی و دیگر شعرای فارسی را می‌خواند، کاملاً عاشق فرهنگ ایرانی می‌شود. او با زمزمه‌ای، شعر (ای روی تو راحت دل من / چشم تو چراغ منزل من) از سعدی را می‌خواند و عقیده دارد که این بهترین شعر است.
یان هوا لیو برای بهتر شدن شرایط آموزشی از مسئولان دانشگاه تهران درخواست دارد تا به سیستم کلاس‌های مجازی نسخه انگلیسی بیافزایند. همچنین تأکید می‌کند که برخی از کارکنان باید با وظایف و کار خود بیشتر آشنایی پیدا کنند تا امور و فرایندها بهتر صورت پذیرد.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به معرفی استادان خود پرداخت و گفت: «قبل از معرفی استادانم، می‌خواهم نهایت احترام و تشکرم را نسبت به آنان ابراز کنم. دکتر سمیعی، دکتر محسنی، دکتر صبار، دکتر احمدیان و دکتر مشیر‌زاده همگی استادانی عالی، آگاه، صبور و مهربان هستند. در چین نیز استادان بسیار مهربان و خوبی را ملاقات کرده‌ام، مانند دکتر ژائو که در مطالعه به من کمک زیادی کردند و همواره مشوق من بودند».
دانشجوی دانشکده مطالعات جهان درباره جایگاه مطالعه زبان فارسی و رشته ایران‌شناسی در کشور چین این‌گونه توضیح داد که در این کشور، برخی از دانشگاه‌های معروف مانند دانشگاه مطالعات خارجی پکن و دانشگاه مطالعات خارجی شانگهای دارای آموزش زبان فارسی هستند و در دانشگاه جنوب غربی و دانشگاه نینگشیا نیز رشته مطالعات ایرانی تدریس می‌شود.
دانشجوی بین‌الملل دانشگاه تهران، همچنین با اشاره به نقش تأثیرگذار زنان در جامعه، زنان کشورهای ایران و چین را مستقل و سخت‌کوش توصیف کرد که حضور آنها در جامعه به‌طور دائم در حال افزایش است، اما نسبت مشارکت زنان در این دو جامعه را متفاوت دانست و گفت که در ایران فقط ۱۶ درصد زنان در اجتماع فعالیت دارند، در صورتی‌که در چین ۸۰ در صد زنان در شرکت‌ها و کارخانه‌ها کار می‌کنند. از دیدگاه او برای زنان ایرانی محدودیت‌های بیشتری نیز وجود دارد و یکی از محدودیت‌ها را این‌گونه توضیح می‌دهد که در چین، هنگامی که زنی گذرنامه خود را می‌گیرد، می‌تواند بدون اجازه پدر یا همسر به خارج از کشور برود، اما در ایران این رویکرد وجود ندارد.
یان هوا لیو در پایان این گفت‌وگو اظهار کرد: «دانشگاه تهران به دلیل داشتن استادان ممتاز، از دانشگاه‌های برتر جهان است. افتخار من این است که در این دانشگاه، تحصیل می‌کنم و به‌واقع دانشگاه تهران و کشور ایران را دوست دارم».

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلید واژه ها: نسخه انگلیسی کلاس‌‌های مجازی چین تبادلات علمی و فرهنگی پیام‌آوران صلح و دوستی ارتباط بین ملت‌ها توسعه روابط بین‌الملل ایران‌شناسی روابط چین و ایران نقش تأثیرگذار زنان در جامعه تجارب زیسته


( ۷ )

نظر شما :