تجارب زیسته دانشجویان بینالمللی - ۱
مایکل العبود: میاسای ز آموختن یک زمان / یادگیری در دانشگاه تهران هرگز متوقف نمیشود
دانشگاه تهران، نیز با تأکید بر توسعه روابط بینالملل و دیپلماسی علمی، همواره جایگاه ویژهای برای حضور و فعالیت دانشجویان بینالملل قائل بوده است. از اینرو، هدیه میرزایی، کارشناس روابطعمومی دانشگاه، در سلسله گفتوگوهایی با دانشجویان برتر بینالمللی، به بررسی دغدغهها، فرصتها و چالشهای تحصیل دانشجویان بینالمللی در دانشگاه تهران پرداخته است.
مایکل العبود، در رشته "علوم و مهندسی باغبانی گرایش فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان باغبانی"، مقطع دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تحصیل میکند. این دانشجوی برتر بینالمللی اهل کشور سوریه و شهر حمص است. مقطع کارشناسی رشته مهندسی کشاورزی را از دانشگاه البعث سوریه با معدل ۸۲.۷۷ و مقطع کارشناسیارشد در رشته علوم و مهندسی باغبانی گرایش فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه را از دانشگاه تهران با معدل ۱۸.۳ اخذ کرده است. در حال حاضر نیز در مقطع دکتری علوم باغبانی در دانشگاه تهران با معدل ۱۹.۵ مشغول به تحصیل است.
این دانشجوی برتر بینالمللی در ابتدای گفتوگو و در پاسخ به پرسشی درباره هدف و معیاری که از انتخاب دانشگاه تهران بهعنوان دانشگاه محل تحصیل داشته است، گفت: «دانشگاه تهران از نظر منطقهای و بینالمللی یک نهاد پیشرو است. در رشته تحصیلی من، این دانشگاه همیشه در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان بوده است. اگر عامل مهم موقعیت ایران و تنوع کشاورزی آن را در نظر بگیریم، به راحتی میتوان نتیجه گرفت که دانشگاه تهران مکان مناسبی برای یک محقق جوان در زمینههای مختلف کشاورزی است».
وی سخنان خود را با تبیین نحوه پذیرش و ورود به دانشگاه تهران ادامه داد و اینکه شاگرد اول دوره لیسانس خود در دانشگاه البعث سوریه بوده و توانسته تحت عنوان مربی استخدام شود و بورس تحصیلی همان دانشگاه را دریافت کند. پس از آمدن به ایران و آشنایی با زبان فارسی بهعنوان دانشجوی خارجی معرفی و در دانشگاه تهران پذیرفته شد که البته بنا بر اظهار وی این موضوع بر اساس بخشی از تفاهمنامه علمی بین ایران و سوریه صورت گرفته است. تحصیلات کارشناسیارشد خود را در دانشگاه تهران از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده و سپس در سال ۱۳۹۷ در مقطع دکتری پذیرفته شده است.
دانشجوی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، فعالیتهای علمی و پژوهشی خود را نیز اینگونه تشریح کرد: ««خوشبختانه من این فرصت را داشتم که با یک تیم اصلاح گیاه در گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه تهران همکاری کنم. از زمان تحصیل در مقطع کارشناسیارشد، کار در برنامه اصلاحی خربزه را در چهارچوب تیم تحقیقاتی آغاز کردم و اکنون نیز در مقطع دکتری این کار تحقیقی را ادامه میدهم. تحقیقات من بیشتر در زمینه انبارمانی محصولات باغی متمرکز است. نتایج ما تاکنون از نظر علمی و اقتصادی امیدوار کننده بوده است. افزونبر این، بسیاری از مقالات تحقیقاتی نیز در این زمینه تألیف شده و در دست انتشار است. همچنین مدیر تحریریه ژورنالهای DYSONA Applied Science و DYSONA Life Science و داور علمی در بعضی از مجلات معتبر بینالمللی هستم».
بنا بر نظر این دانشجوی برتر بینالمللی دانشگاه تهران، علوم باغبانی یکی از مهمترین علوم کشاورزی است. یک محقق باغبانی ارتباط بین سیستمهای تولید باغبانی و بخش تحقیقاتی ایجاد میکند. این یک وظیفه جالب و در عین حال چالش برانگیز است. بهعنوان یک محقق باغبانی، همیشه باید مشکلاتی را پیدا کنیم و به دنبال پاسخهایی بگردیم که معمولاً در زمینه مطالعاتی، سالها به طول میانجامد. هدف اصلی و نهایی ما بهعنوان دانشمندان باغبانی معرفی محصول سالم و مطلوب است. بهواقع این کار سادهای نیست و نیاز به آیندهنگری دارد.
در بخش دیگری از گفتوگو به موضوع مزیتها و چالشهای تحصیل در دانشگاه تهران پرداخته شد، از دیدگاه این دانشجوی برتر بینالمللی، تحصیل در این دانشگاه، مزایای زیادی دارد از جمله اینکه تعداد بسیاری از استادان در سطوح بالای علمی رشتهای که وی در حال تحصیل است در دانشگاه تهران تدریس میکنند. همچنین این دانشگاه، از شهرت بینالمللی بسیار خوبی برخوردار است و در بسیاری از پروژههای همکاری با دانشگاههای برتر و مؤسسات تحقیقاتی در سراسر جهان مشارکت دارد. افزونبر این، دانشگاه تهران دارای بسیاری از آزمایشگاههای پیشرفته با تجربه طولانی است که به طور قابل توجهی محققان منطقه را جذب کرده است و از ساختار زیربنایی مناسب برای معرفی یک جامعه دانشجویی موفق برخوردار است. در واقع رتبهبندی دانشگاه تهران، در سطح ملی و بینالمللی شاخص موفقیت این دانشگاه است. این دانشجو، در طی پنج سال گذشته توانسته به روابط عالی بین دانشجویان و مدیران دانشگاه پیببرد که به نظر وی واقعاً چشمگیر است.
مایکل العبود، درباره انجام کارگروهی و ارتباط و تعامل با دیگر دانشجویان بینالمللی و همچنین دانشجویان ایرانی نیز گفت: «من بهعنوان یک عضو تیم، مطمئناً میدانم که یک کار تحقیقاتی بدون تیم کامل نمیشود. همانطور که میدانید، تحقیقات علمی یک فعالیت سخت و در بسیاری از موارد، یک کار چند رشتهای است. در تیم خودم، همیشه تلاش دارم تا کمک کنم و یاد بگیرم و به نظر من این اصل کار تیمی است».
وی ادامه داد: «با بسیاری از دانشجویان بینالمللی از ملیتهای مختلف از طریق جشنوارههای بینالمللی که توسط دانشگاه برگزار میشود و همچنین حضور آنها در دانشکده محل تحصیلم، آشنا شدهام. در واقع، من برای اولین بار با بسیاری از دانشجویان سوری آشنا شدم که بسیاری از آنها بهترین دوستان من شدند و این نشاندهنده نقش مثبت و قابل توجه دانشگاه در زندگی اجتماعی دانشجویان بینالمللی است. دوستان ایرانی من در دانشگاه بسیار زیاد هستند و دوست شدن با یک ایرانی واقعاً آسان است. اول، ممکن است کنجکاوی باشد که با فرهنگ یکدیگر آشنا شویم. سپس اهداف مشترک، رویاها و حتی برنامههای روزمره میتوانند ما را به بهترین دوستان تبدیل کنند».
دانشجوی بینالمللی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، همچنین درباره چالش و نحوه عملکرد خود در مواجهه با فرهنگ و زبانی جدید، اینگونه توضیح داد: «من در ابتدا نگران یادگیری زبان فارسی بودم، به خصوص اینکه یادگیری زبان جدید از ابتدا برای زبانآموزان بزرگسال دشوار است و این از نظر علمی ثابت شده است. با این حال، خیلی زود فهمیدم که زبان فارسی زیبا و چقدر فرهنگ ایران به فرهنگ خودمان و زبان مادری ما (عربی) نزدیک است. معلمان در مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد و دوستان جدید ایرانی نیز کمک کردند تا از هر مانعی عبور کنم».
مایکل العبود در بخش پایانی این گفتوگو بیان کرد: «من از همه استادان خود در گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه تهران قدردانی میکنم، آنها از روز اول انگیزه موفقیت ما بودند. همچنین میخواهم از دکتر سیامک کلانتری و دکتر فروزنده سلطانی، استادان راهنمای خود که همیشه در کنار من هستند، تشکر کنم. آنها برای من اثبات کردند که چگونه یک تیم تحقیقاتی میتواند برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به خانواده دوم تبدیل شود. در واقع، من آرزو دارم در آینده روابط خوب خود را با دانشگاه عزیزمان (دانشگاه تهران) حفظ کنم تا بتوانیم هماهنگیهای علمی مناسبی را بین دانشگاه تهران با دانشگاههای سوریه ایجاد کنیم. این هماهنگی میتواند شامل بازدید متقابل محققان و گردهماییهای علمی باشد».
همچنین در این فرصت از مسئولان دانشگاه تهران و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران تشکر کنم. امیدوارم که نماینده خوبی برای کشورم (سوریه) باشم و امیدوارم که هنگام بازگشت، نماینده خوبی برای کشور دوم خود (ایران) باشم. از خانوادهام تشکر میکنم که آنها دلیل هر موفقیتی در زندگی من هستند.
سخنان خود را با شعر فردوسی «میاسای ز آموختن یک زمان» که شعار دانشگاه تهران نیز هست به پایان میرسانم، به نظر من دانشگاه تهران جایی است که یادگیری در آن هرگز متوقف نمیشود.
نظر شما :