دومین دوره مسابقه سخنرانی‌های ترویجی دانشگاه تهران برگزار شد

۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۷ کد : ۷۸۱۱ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۱۷۴۱
دومین دوره مسابقه سخنرانی‌های ترویجی با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی ، دومین دوره مسابقات سخنرانی‌های ترویجی UT-TED به همت انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران با هدف فراهم آوردن بستری جهت طرح و تبادل پیشنهادهای علمی و انگیزشی ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات، دکتر مجید سرسنگی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد، گفت: «خوشبختانه انجمن‌های علمی ما در این سال‌ها به بلوغ بسیار خوبی رسیده‌اند و در همین چند ماهه اخیر، برنامه‌های بسیار خوب علمی در سطح دانشگاه برگزار کردند».
وی افزود: «امیدوارم سال ۱۳۹۸ هم سال پرباری برای دانشجویان ما باشد. همه تشکل‌های دانشجویی کارشان برای ما محترم و ارزشمند است؛ هم کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی هم نشریات و هم تشکل‌ها سیاسی اما انجمن‌های علمی کارشان ویژه است به دلیل اینکه فضای دانشگاه فضای کار علم است و می‌توان گفت این دوستان به فضای علم در دانشگاه کمک می‌کنند و این کار بسیار ارزنده است».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، تصریح کرد: «به خاطر این ویژه بودن هم ما همواره سعی کرده‌ایم برنامه‌های انجمن‌های علمی را به صورت ویژه نگاه کنیم، چه جشنواره‌هایی که برگزار می‌کنند و چه برنامه‌های دیگری که برگزار می‌کنند. خیلی خوشحالم که چنین برنامه ارزشمندی هم به همت شما برگزار شده است».
وی تاکید کرد: «ما برنامه‌هایی از این دست را هم در سطح دانشجویان و هم در سطح اعضای هیأت علمی باید جدی‌تر بگیریم. در حال حاضر برنامه‌ای را در دانشگاه طراحی کردیم که از مهرماه سال آینده آغاز خواهد شد با نام سخنرانی‌های ویژه، که مربوط به اعضای هیأت علمی است و هدف این است که اعضای هیأت علمی برجسته ما که در حوزه‌های مختلف کار کردند بیایند و ماحصل تجربیات خودشان را در قالب سخنرانی‌های فشرده برای عموم مردم برگزار کنند».
دکتر سرسنگی، ادامه داد: «به نظر می‌رسد سخنرانی‌هایی که شما دارید در کنار سخنرانی‌هایی که اعضای هیأت علمی دارند می‌تواند خیلی به دانشگاه برای داشتن فضای پویا و فعال، کمک کند. ما باید روی توسعه مخاطب این برنامه‌ها بیش از پیش کار کنیم. یک بعد قضیه ارائه مطالب خوب علمی و فرهنگی است که شما در سخنرانی‌هایتان مطرح می‌کنید، یک بعد دیگر ترویج علمی این سخنرانی‌هاست و باید سعی کنیم دایره مخاطبان چنین سخنرانی‌هایی را بیشتر کنیم».
وی افزود: «با توجه به موفقیت شما در برگزاری این دو دوره، دوره سوم سخنرانی‌های ترویجی می‌تواند گسترده‌تر و به عنوان مثال به صورت لیگ بین دانشکده‌ها و پردیس‌های مختلف برگزار شود و برگزیده‌های آن‌ها با هم رقابت کنند. ما این آمادگی را داریم که هم حمایت مالی، معنوی و تبلیغاتی کنیم که دوره سوم مسابقات تد در سطح گسترده‌تری برگزار شود».
لازم به ذکر است، شرکت‌کنندگان این رویداد، در ابتدا چکیده سخنرانی خود را طبق شیوه‌نامه مسابقه ارسال کردند و پس از داوری، موضوع‌های برگزیده برای ارائه دعوت شدند؛ مراحل مختلف داوری در این مسابقات خود عاملی است که ضمن بررسی اعتبار اولیه، شرکت‌کنندگان را به طرح عنوان، محتوا و ارائه‌ای هر چه جذاب‌تر دعوت می‌کند.
در این دوره، ۴۷ چکیده از دانشجویان و دانش‌آموختگان ۱۷ دانشگاه و مرکز پژوهشی ارسال شد که از این تعداد، ۲۳ عنوان به مرحله سخنرانی راه یافتند. این مؤسسات شامل دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، شریف، شهید بهشتی، خواجه‌نصیرالدین طوسی، علامه طباطبایی، شفیلد انگلستان، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد، علوم و تحقیقات تهران، علوم پزشکی تبریز، کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، قم، مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه، رصدخانه اخترفیزیکی بیوراکان ارمنستان و بنیاد سخنرانان حرفه‌ای ایران بودند.
سخنرانی‌های ترویجی جذاب و محیط پویای ارائه‌ها در بیان سوالات و نظرات بین حاضران و سخنران‌ها، موجب استقبال بسیار خوب از این سخنرانی‌ها شد. در اختتامیه مسابقه، سه سخنرانی برگزیده و دو سخنرانی شایسته تقدیر انتخاب شده توسط هیأت داوران، با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و هیأت داوران مورد تقدیر قرار گرفتند.
سخنرانان برگزیده شامل مصطفی محمدی (با موضوع سخنرانی نگرش، جهشی برای بهتر زیستن)، محمدحسین طالع‌زاده (‌با موضوع سخنرانی فضا به چه درد ما می‌خورد) و سید محمدحسن حقایقی (با موضوع سخنرانی سوخت‌های زیستی، به سوی زمینی پاک‌تر) بودند که هر برگزیده لوح تقدیر، تندیس و ۵ میلیون ریال جایزه نقدی، دریافت کرد.
همچنین، سخنرانان شایسته تقدیر آرش رئیس بهرامی (با موضوع سخنرانی تکاملِ دایناسورها) و مصطفی طاهری (با موضوع سخنرانی تناسخ و کارما) بودند که هر کدام لوح تقدیر و ۲ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت کردند.
هیأت داوران دومین دوره مسابقات UT-TED را امین صادقی، علی اصغر خلیل خلیلی، فاطمه سخاوت، سید فخرالدین برقعی، مهران صادقی، همایون خوش اقبال و فاطمه بیگدلی، تشکیل می‌دادند.
گفتنی است، نخستین دوره مسابقات سخنرانی‌های ترویجی UT-TED همزمان با جشنواره علمی-دانشجویی «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه»، ۲۷ تا ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۷ با حضور گسترده انجمن‌ها و فعالان علمی-دانشجویی در دانشگاه تهران برگزار شد.

کلید واژه ها: اداره کل فرهنگی و اجتماعی سخنرانی‌های ترویجی


( ۱ )

نظر شما :