در جشن ولادت حضرت زهرا (س) در دانشگاه تهران مطرح شد:

پیگیری اختصاص یک درصد از بودجه دستگاه‌ها به امور زنان و خانواده | در انتصابات نباید مساله جنسیت مدنظر قرار گیرد | نوع نگاه به جایگاه زن از مزیت‌های نسبی گفتمان دینی است | کدام پژوهشگران زن پر استناد تقدیر شدند؟

۱۲ دی ۱۴۰۲ | ۲۰:۱۸ کد : ۳۸۹۹۶ اخبار اخبار فرهنگی-دینی خبر
تعداد بازدید:۴۴۷
رئیس مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران، اختصاص یک درصد از بودجه دستگاه‌ها به امور زنان و خانواده با ابتکار معاونت امور زنان و خانواده را یک امر مهم برشمرد و گفت: لازم است این موضوع با جدیت پیگیری شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، جشن ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و تجلیل از جمعی از پژوهشگران زن پر استناد دانشگاه تهران روز سه‌شنبه ۱۲ دی ماه با حضور دکتر انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، دکتر فهیمه فرهمند پور رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی جمعی از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر فاطمه یزدیان، مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران در آغاز این رویداد، اختصاص یک درصد از بودجه دستگاه‌ها به امور زنان و خانواده با ابتکار معاونت امور زنان و خانواده را یک امر مهم برشمرد و گفت: لازم است این موضوع با جدیت پیگیری شود.
دکتر یزدیان افزود: مطمئناً برای رسیدن به هدف مطلوب فاصله داریم ولی در هر عرصه از جمله عرصه زنان و خانواده، قدرت ساختار و بودجه دو عاملی هستند که می‌توانند در پیشبرد اهداف مؤثر باشند.
 

دکتر انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور نیز در این مراسم با گرامیداشت روز زن و روز مادر، گفت: زنان باید از نظر فرهنگی جایگاهشان را چه در خانه و چه در اداره، اجتماع و در سطح کلان اصلاح کنند.
وی با بیان اینکه آنگونه که باید از توان زنان در بخش‌های مهم و مدیریتی استفاده نمی‌شود، تاکید کرد: در انتصابات نباید مساله جنسیت مدنظر قرار گیرد و شایسته‌سالاری باید ملاک انتصابات و به کارگیری افراد باشد. بر این اساس، در دولت سیزدهم برای اولین بار زنان در شوراهای عالی تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی حضور دارند و حضور مشاوران زن در شوراها برای اولین بار در دولت سیزدهم انجام شد.
دکتر خزعلی همچنین با بیان اقدامات آسیب‌زدایی از زنان، از ارائه تسهیلات و اعتبارات به زنان به ویژه زنان آسیب‌دیده، بیمه ناباوری، بیمه زنان باردار تا پایان شیردهی برای اولین در کشور خبر داد و گفت: برای عملیاتی شدن این اقدامات باید بودجه و ساختار لازم وجود داشته باشد و در این راستا ساختارها اصلاح شد اگرچه معتقد هستیم این ساختار در سطح وسیع‌تر باید اصلاً شود و در سطح مشاوران ادارات نماند.
معاون رئیس‌جمهور همچنین از ارائه تسهیلات و اعتبارات به زنان در سفرهای استانی دولت خبر داد و گفت: کار دیگری که در حوزه بودجه برای زنان در دولت انجام دادیم یک درصد تکلیفی است که این بودجه سال گذشته بجز فصول ۱، ۴ و ۶ بود، و امسال اگرچه ادغام شده است اما میزان آن سه برابر بودجه سال گذشته شده است که امیدوار هستیم با این تصویب‌ها و سایر اقدامات، شاهد رشد و پیشرفت حوزه زنان باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قانون خوب داریم اما باید قوانین را عملیاتی کرد، گفت: باید زنان تأثیرگذار در هر حیطه و موضوع اعم از هنر، فرهنگ، رسانه، علم، فناوری، آموزش و پرورش و غیره را شناسایی کنیم و معرفی کنیم.
وی افزود: با معرفی این زنان موفق می‌توان علاوه بر ایجاد هم‌افزایی بین آنها، موجب ارتقای زنان شد و همچنین پشتیبانی‌هایی را برای مجوزها و ارائه تسهیلات لازم برای پیشرفت این زنان موفق انجام داد.
 

دکتر فرهمندپور: ما در معرفی دیدگاه‌های اسلام درباره زنان ضعیف عمل کردیم
دکتر فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده نیز در این مراسم با تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و گرامیداشت روز مادر و زن، گفت: بر اساس متون عالیه دینی ما وجودمان و هستی‌مان را وامدار وجود نازنین حضرت زهرا (س) هستیم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سردار سلیمانی و گرامیداشت شهدای غزه، افزود: برای کسانی که در سال‌های اخیر ارتباطی با حوزه مطالعات جهانی و بین‌المللی و مطالعات حوزه سیاست و اجتماع و فرهنگ دارند تعبیر نظم نوین جهانی، تعبیر ناملموس و جدیدی نیست، ما این تعبیر را مرتب و مکرر در بخش‌های مختلف می‌شنویم.
وی با اشاره به تعبیر نظم نوین جهانی، گفت: این تعبیر سه نکته را در خودش مفروض دارد. نکته اول، نظم که بالاخره یک ساختار در نظام جهانی حاکم است و این نظم هم جهانی است و امر منحصر و محدود در یک محدوه جغرافیایی کوچک نیست.
وقتی صحبت از نظم جدید جهانی می‌شود این بیانگر این موضوع است که ما نظم‌های متکثر و نظم‌های رقیبی داریم که یکی از این نظام‌ها، نظم نوین جهانی است. بنابراین از خود این می‌توان دریافت که ما ساختارها و نظم‌های مطرح مدعی پیام‌های جهانی و مخاطب جهانی به شکل رقیب و معارض هم داریم و می‌شود اینها را در کنار هم بررسی کرد.
دکتر فرهمندپور اظهار داشت: این نظم‌های متکثر صرفاً بر اساس تعارض منافع شکل نگرفته‌اند و تعارض این نظم‌های رقیب، تعارض این ساختارهای مدعی متناظر و متعارض با هم نه صرفاً بر اساس منافع متفاوت سیاسی یا تعارض منافع سیاسی، که بر اساس یک تعارض عمیق گفتمانی شکل می‌گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت منابع انسانی در گفتمان‌های متفاوت، گفت: در نظام‌های رقیب نگاه یکسانی به منابع انسانی، محتوای تربیت منابع انسانی و نقش‌ها و مأموریت‌ها وجود ندارد. به همین لحاظ است که موضوع زنان و چالش‌های مرتبط با زنان یکی از آن ویژگی‌های تمایزبخش به نظام‌های رقیب و گفتمان‌های رقیب در نظام جهانی است و حتماً موضوع زنان و اینکه ما از زن چه تصور و چه پنداره‌ای داریم و او را چگونه و برای ایفای چه نقشی تربیت می‌کنیم و چه مأموریتی را به او واگذار می‌کنیم حتماً یکی از شاخص‌های تمایز در نظام‌های گفتمانی رقیب است.
دکتر فرهمندپور گفت: یکی از نقاط قوت و مزیت‌های گفتمان دینی، مساله زنان و مساله خانواده است و حتماً موضوع زنان و نوع نگاه گفتمان دینی به زن و جایگاهی که برای زن قائل است و رسالتی که برای تربیت و رشد او قائل است در گفتمان دینی از مزیت‌های نسبی گفتمان دینی است.
وی افزود: دلیل هجمه و حمله به گفتمان دینی نیز همین مزیت‌هایی است که گفتمان دینی در موضوع زنان دارد و هر اندازه که موضوع زنان مورد حمله قرار می‌گیرد نشان‌دهنده این است اینجا حوزه مزیت گفتمان دینی است.
وی خاطرنشان کرد: ما در معرفی دیدگاه‌های اسلام نسبت به مساله زنان و در معرفی و تبیین آن ضعیف عمل کردیم و دقیقاً به دلیل اینکه ما ضعیف عمل کردیم، دشمنان در هجمه از ما جلو افتادند. چون در معرفی خیلی کم‌کاری کردیم و به درستی نتوانستیم داشته‌هایمان را تبیین و ارائه کنیم، به جای اینکه طلبکار باشیم خیلی وقت‌ها ناچار به پاسخگویی و انفعال شدیم و این می‌تواند خیلی خطرناک باشد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، همچنین در این مراسم از بانوان پژوهشگر پر استناد ۱ درصد، ۲ درصد، ۵ پژوهشگر مورد تأیید معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، یک پژوهشگر پسادکتری ۱ درصد دانشگاه تهران و پژوهشگران (ISC) با اهدای لوح سپاس و هدیه‌ای قدردانی شد که در این بخش خانم‌ها دکتر مریم سلامی عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده مهندسی و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دکتر زهرا امام جمعه عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دکتر اکرم حسینیان سراجه‌لو عضو هیأت علمی گروه آموزشی علوم پایه و آموزش مهندسی دانشکده علوم مهندسی دانشکدگان فنی، دکتر فرنوش فریدبد عضو هیأت علمی گروه آموزشی شیمی تجزیه دانشکده شیمی دانشکدگان علوم، دکتر فرزانه شمیرانی عضو هیأت علمی گروه آموزشی شیمی تجزیه دانشکده شیمی دانشکدگان علوم، دکتر فرشته رشچی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشکدگان فنی، دکتر سپیده خوئی عضو هیأت علمی گروه آموزشی شیمی کاربردی و پلیمر دانشکده شیمی دانشکدگان علوم، دکتر افسانه باقری عضو هیأت علمی بخش تخصصی توسعه کارآفرینی دانشکده کارآفرینی، دکتر بیتا مشایخی عضو هیأت علمی گروه حسابداری و حسابرسی دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، دکتر الهه حجازی موغاری عضو هیأت علمی گروه آموزشی روانشناسی تربیتی و مشاوره دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، دکتر سهیلا صادقی فسائی عضو هیأت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی و دکتر الهه کولائی عضو هیأت علمی گروه مطالعات منطقه‌ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی تجلیل شدند.

در بخش دانشجویی پسا دکتری ۱ درصد دانشگاه تهران نیز دکتر میترا موسوی عضو پژوهشگر دانشکده شیمی دانشکدگان علوم مورد تقدیر قرار گرفت. در بخش دیگری از این مراسم همچنین از خانم‌ها دکتر زینب سازور عضو هیأت علمی گروه آموزشی سیستم‌های کسب‌وکار و علم داده دانشکده مهندسی صنایع دانشکدگان فنی، دکتر فاطمه ثقفی عضو هیأت علمی گروه مدیریت تکنولوژی و نوآوری دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، دکتر زهرا رضایی قهرودی عضو هیأت علمی گروه آموزشی آمار دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشکدگان علوم، دکتر نرگس ایمانی‌پور عضو هیأت علمی بخش تخصصی کسب‌وکار دانشکده کارآفرینی و دکتر نجمه نیسانی سامانی عضو هیأت علمی گروه آموزشی سنجش از راه دور و GIS دانشکده جغرافیا به عنوان پژوهشگران مورد تأیید معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری تقدیر شدند.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران روز بزرگداشت مقام زن


( ۱ )

نظر شما :