گزارش آئین گرامیداشت روز زن در دانشگاه تهران / دکتر مقیمی: اسلام نه تنها از مشارکت اجتماعی زنان دفاع میکند بلکه آن را افتخار نیز میداند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران امروز در آئین نکوداشت میلاد حضرت فاطمه سلام الله علیها، گرامیداشت روز زن و تجلیل از مقام والای مادر، با تبریک میلاد باسعادت حضرت زهرا (س)، گفت: امیدوارم خداوند این توفیق را به ما بدهد که بتوانیم ولایتمداران خوبی باشیم و به تاسی از حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت که ویژگی ممتاز حضرت زهرا (س) بود، حامی ولایت بودن را در زندگی شخصی و اجتماعی خود دنبال کنیم.
رئیس دانشگاه تهران با ابراز امیدواری درباره بهرهگیری دانشگاه از ظرفیتها و توانمندیهای زنان در حوزههای مختلف مدیریتی و سازمانی، گفت: در نظام مدیریت دانشگاه تهران، تلاشمان این است که بر اساس آموزههای دین اسلام نسبت به انتصاب مدیران اقدام کنیم و فرقی نمیکند که طیف وسیعی از زنان یا مردان باشند. تلاش میکنیم شایستگی و صلاحیت، مبنای انتخاب و انتصاب مدیران باشد.
دکتر مقیمی در بخش دیگری از سخنانش، موانع و محدودیتهای مصنوعی ناشی از تعصبات بی اساس را یکی از موانع قرارگیری برخی افراد صاحب صلاحیت از جمله بانوان دارای صلاحیت در مناصب کلیدی عنوان کرد و گفت: تاریخ اسلام و آیات قرآن نشان میدهند که دین مبین اسلام هیچ منعی برای حضور زنان در پستهای مدیریتی ندارد. اسلام جایگاه ویژهای برای حضور زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی قائل است و نه تنها از مشارکت اجتماعی زنان دفاع میکند بلکه به آن افتخار نیز میکند.
رئیس دانشگاه تهران درباره معیارهای انتصابات در مسئولیتها در دانشگاه تهران؛ اظهار کرد: تلاش ما در دانشگاه این است که انتصاب مدیران بر اساس شایستگی باشد و جنسیت برای ما مطرح نیست بلکه صلاحیت و شایستگی ملاک انتصاب ماست.
وی تصریح کرد: تلاش ما این است که از بانوان در پستهای مدیریتی استفاده کنیم ولی اگر تلاش برای افزایش نرخ رشد انتصاب زنان در مسئولیتهای مدیریتی، بدون توجه به شایستهسالاری صورت گیرد، تبدیل به یک تجربه ناموفق مدیریتی تبدیل خواهد شد و منجر میشود که مدیران بعدی در زمینه بکارگیری بانوان در مسئولیتها، محافظهکار شوند.
دکتر مقیمی با تاکید بر استفاده از توان و ظرفیت بانوان در تمامی سطوح دانشگاه، خاطرنشان کرد: بحث مشارکت زنان دارای ابعاد گوناگونی است که یکی از آنها مشارکت در امور مدیریتی است.
بر طبق این گزارش، دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز به عنوان سخنران دیگر این گردهمایی، با تاکید بر اینکه زن در جامعه هم به عنوان مادر و محصل و دانشجو و هم فعال اجتماعی در عرصهها و موقعیتهای گوناگون اجتماعی میتواند تأثیرگذار باشد، گفت: «این توانایی را امام خمینی (ره) به زنان کشور یادآوری کرد و این بازگشت به خویش با حفظ موازین اسلامی را به آنان بازگرداند و خودباوری را به زنان تلقین و زنان ما نیز به خوبی دریافت کردند.»
دکتر خزعلی تاکید کرد: «ما باید شایستهسالاری داشته باشیم و اگر هم تبعیض مثبت در مورد زنان انجام نمیشود لااقل تبعیض منفی هم انجام نشود و اگر زنی توانمند است بتواند به جایگاه مناسب برسد. خوشبختانه در این چهل سال زنان توانمندی در دانشگاههای ما پرورش پیدا کردند که این توانایی را دارند که در پستهای کلیدی قرار گیرند و باید به جایگاه شایسته خود برسند.
وی افزود: زن مسلمان کسی است که احساس و عاطفه را با تدبیر جهتدهی میکند و با همین احساس بر چالشها غلبه و آن را تبدیل به فرصت میکند و از آن بهترین بهره را میبرد. کسی که پیرو حضرت فاطمه زهرا (س) است باید چنین ویژگیهایی داشته باشد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار کرد: جای تقدیر دارد که مسئولان دانشگاه تهران دنبال بهبود وضعیت زنان هستند و در بسیاری از نهادهای دیگر هم چنین نگاهی نسبت به زنان وجود دارد و امیدواریم هر روز شاهد پیشرفت بیشتر زنان باشیم؛ زنانی که هم ارزشها و هم خانواده را حفظ میکنند. همچنین قوانین باید به گونهای باشد که جامعه از توانایی زنان به میزان بیشتری بهرهمند شود. انشاءالله در جامعه اسلامی ما از ظرفیتهای زنان به میزان بیشتری استفاده شود.
*** تاکید معاون بسیج اساتید دانشگاههای تهران بزرگ بر اصلاح قوانین در راستای تکریم زنان
دکتر لیلا ثمنی، معاون امور بانوان و خانواده بسیج اساتید دانشگاههای تهران بزرگ و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) نیز در این مراسم با تبریک ولادت باسعادت حضرت زهرا سلام الله علیها، بر حفاظت از کرامت زنان تاکید کرد و گفت: محافظت و زمینهسازی برای ارتقای کرامت ذاتی و اکتسابی زنان از اهداف اساسی مورد نظر اسلام و به تبع آن نظام جمهوری اسلامی ایران است. لذا در سیره امامین انقلاب اسلامی، دستورات اکیدی در این راستا بصورت قولی و فعلی مشاهده میشود.
وی در خصوص راهحلهای حفظ و ارتقای کرامت زنان، اظهار کرد: با نظر به اینکه یکی از مهمترین راههای تغییر فرهنگ ضد تکریم زنان در جامعه، جعل و اصلاح و اجرای قوانین است، بنابراین لازم است تا در خصوص این سه حوزه، فعالیتها و راهکارهای علمی و عملی موثر مدنظر قرار گیرد که تصویب بعد از تصحیح لایحه کرامت زنان، از جمله این راهکارهاست.
معاون امور بانوان و خانواده بسیج اساتید دانشگاههای تهران بزرگ توضیح داد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، مهمترین عرصه در تکریم زن، عرصه خانواده است و باید ساز و کار تکریم زن توسط خانواده و بخصوص شوهر، به طور خاص و با توجه به اهداف تحکیم و تعالی خانواده در مطمح نظر قرار گیرد و این موضوع مهم در لایحه کرامت زنان در نظر گرفته شود.
دکتر ثمنی خاطرنشان کرد: از جمله قوانینی که وضع و اصلاح آن میتواند گام موثری در تکریم زنان داشته باشد، حمایت از حق مادر شدن زنان است. این حق، هم در عرصه خانواده و نسبت به شوهر و هم در عرصه جامعه نسبت به حضور اجتماعی زنان اعم از اشتغال و تحصیل و غیره، نیاز به حمایت قانونی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) در پایان تاکید کرد: ما نباید شاهد مقاومت سازمانها و استنکاف آنها از اجرای قوانین حمایتی از زن و خانواده باشیم که این کار خلاف حفظ و ارتقای کرامت زنان در نظام اسلامی ایران عزیز است. بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا منافع سازمانها در کنار منافع زنی که تمایل و عشق به مادر شدن دارد، حفظ شود و با توجه به نام امسال، شاهد رفع موانع اجرای قوانین حمایتی زنان و خانواده از جمله اجرای قانون دورکاری برای مادران دارای فرزند زیر شش سال باشیم.
بر طبق این گزارش، دکتر احمد نوحهگر، معاون دانشگاه تهران نیز در این مراسم، گفت: «حضرت زهرا (س) نشان دادند زن هم میتواند مدیری توانمند در خانه و هم در عرصه اجتماعی باشد و این را در تلاش برای اثبات حقانیت ولایت نشان دادند، همانطور که با تربیت چنان فرزندانی مکتب عاشورا را رقم زدند.»
دکتر نوحهگر خاطر نشان کرد: «امروز مادران، همسران و فرزندان شهدا، ولی نعمتان ما هستند که توانستند با تربیت نسل توانمند، عرصههای نظام را بیمه کنند و اگر نظام در عرصههای بینالمللی میدرخشد به واسطه شهدا و خانواده ایشان است.»
دکتر فاطمه یزدیان مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده نیز در آغاز این مراسم ضمن گرامیداشت روز زن و مقام مادر، برگزاری این مراسم را فرصتی برای بررسی وضعیت موجود و وضعیت مطلوب دانست و گفت: جایگاه زن در اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی و منابع دینی ما کاملاً مشخص است و ما باید بررسی کنیم که تا چه اندازه به آن اسناد عمل میشود.
دکتر یزدیان ادامه داد: اگر بتوانیم به خوبی مشکلات زنان در حوزههای مختلف را شناسایی و به رفع مشکلات و موانع پیشرفت آنها بپردازیم و در سالهای آتی برنامهریزی مناسبی در حوزه زنان داشته باشیم یقیناً گامهای خوبی در بهبود جایگاه زنان در جامعه خواهیم برداشت.
در پایان این مراسم از تعدادی از اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان موفق در حوزههای علمی، فرهنگی و کارآفرینی با اهدای لوح سپاس تجلیل شد. فاطمه زکی، شادی جمیلی، اکرم زیوری، دکتر مریم بیاد و صغری علیشاهی به عنوان خیرین، طاهره محمودی و دنیا عباسی به عنوان دانشگاهی شاخص فرهنگی و دکتر فرنوش فریدبد و فاطمه حسن تبار به عنوان شاخص علمی، فاطمه میرباقری به عنوان شاخص فرهنگی و علمی و فاطمه غفوریان به عنوان فعال در حوزه کارآفرینی معرفی شدند.
همچنین از خانم زهرا زینلی مادر شهید شهروز مظفرینیا دعوت شد تا به بیان خاطراتی از فرزند شهید مدافع حرم خود که همرزم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بوده است، بپردازد. رئیس دانشگاه تهران با اهدای لوحی از این مادر شهید مدافع حرم تجلیل کرد.
نظر شما :