در مراسم تکریم و معارفه رئیس پردیس ابوریحان؛

رئیس دانشگاه تهران: رفع مشکلات و معضلات کشور در گرو همراهی با دانشگاه‌هاست / همچنان بحث آموزش در صدر اولویت‌های دانشگاه است

۲۳ دی ۱۳۹۹ | ۱۸:۵۸ کد : ۱۴۴۳۷ اخبار اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۷۰۵
روابط عمومی دانشگاه تهران: دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران با تأکید اینکه رفع مشکلات و معضلات کشور در گرو همراهی با دانشگاه‌ها و استفاده از دانش و تخصص آنها است، افزود: «اما ما به‌عنوان دانشگاه همیشه باید پیشگام شویم و فراتر از مسئولیت و وظایفی که داریم به نهادها و دستگاه‌های ذیربط مراجعه کنیم، توان و امکانات دانشگاه را ارائه دهیم و از آنها بخواهیم تا از مشارکت دانشگاه استقبال کنند و ظرفیت دانشگاه‌ها را در جهت حل مسائل کشور به کار گیرند».

در مراسم تکریم و معارفه رئیس پردیس ابوریحان که با حضور اعضای هیأت علمی پردیس، مدیران دانشگاه و برخی از مسئولان شهرستان پاکدشت امروز (۲۳ دی‌ماه) برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه دانشگاه تهران یک مرکز معتبر علمی در سطح ملی و بین‌المللی است، گفت: «این دانشگاه، خدمات بسیار زیادی برای جامعه داشته است و باید گفت به نوعی همگان در پیشرو و نوآور بودن دانشگاه تهران هم نظر هستند. با توجه به دلایل متعددی همچون سابقه، ماهیت، تجربه، تنوع رشته‌ها و گستردگی دانشگاه تهران، در حال حاضر نگاه همه دانشگاه‌های کشور به تصمیمات این دانشگاه معطوف است».
وی افزود: «همواره تصمیمات اخذ شده در دانشگاه تهران از جهات مختلف مورد بررسی قرار داده می‌شود، لذا در همه حوزه‌ها قابل پیاده‌سازی است. کمتر دانشگاهی را در کشور می‌توان یافت که این تنوع را به لحاظ تخصص و موقعیت جغرافیایی داشته باشد. به همین دلیل است هر آئین‌نامه‌ای که در دانشگاه تهران تدوین می‌شود، خیلی سریع و بدون مشکل در سایر دانشگاه‌ها اجرایی می‌شود».
دکتر نیلی احمدآبادی، با اشاره به همکاری و تعامل دانشگاه تهران در حوزه‌های مختلف در سطح ملی و بین‌المللی خاطرنشان کرد: «همواره شعار و هدف دانشگاه تهران تعامل با جامعه بوده که در برنامه سوم دانشگاه به این مسأله به‌عنوان مسئولیت اجتماعی و اخلاق حرفه‌ای بسیار عمیق پرداخته شده است. در ماه‌های آینده گزارشی تحت عنوان «تأثیر اجتماعی دانشگاه تهران» منتشر خواهد شد. در این گزارش، نقش استادان، دانشجویان، دانش‌آموختگان و خود دانشگاه تهران در توسعه کشور و حتی در صحنه بین‌المللی عنوان و بررسی شده است».
رئیس دانشگاه تهران با تبیین اهمیت پرداختن به جایگاه دانشگاه‌ها و بررسی این موضوع در زمینه‌های مختلف تصریح کرد: «پرداختن به موضوع دانشگاه یک رابطه نمایی با توسعه کشور دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار داده شود. هر دانشجویی که بهتر درس بخواند، آموزش‌های مهارتی بیشتری بیاموزد و فعالیت‌های اجتماعی آن گسترده‌تر شود، اثر آن در جامعه چندین برابر خواهد بود. تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران دانشگاه نمی‌توانند بدون آموزش علم تأثیرگذار باشند، پس اگر علم را مبنای هر تصمیم صحیح و شخصیت‌سازی بدانیم، نقش دانشگاه‌ها به خوبی روشن خواهد شد. منتهی در سال‌های اخیر تلاش شده تا این تعامل با شیوه‌های دیگر و گسترده‌تر نشان داده شود. درحال حاضر در کنار آموزش حوزه پژوهش نیز توسعه یافته است که بخشی از تأثیر دانشگاه به واسطه دستاوردهای پژوهشی است که در قالب مقاله و یا پژوهش‌های کاربردی ارائه می‌شود».
وی با اظهار اینکه امروز حجم پژوهش‌های دانشگاه‌ها بسیار گسترده‌تر و مؤثرتر شده است، گفت: «علت تأثیر بیشتر این پژوهش‌ها بین رشته‌ای کار کردن پروژه‌ها است. تعداد پروژه‌هایی که چند رشته با یکدیگر در سطح ملی همکاری دارند به شدت افزایش یافته است. امروزه دانشگاه‌ها به بلوغی دست یافته‌اند که می‌توانند به راحتی مدیریت پروژه‌های بزرگ را انجام دهند».
دکتر نیلی احمدآبادی ادامه داد: «یکی از موضوعات مهمی که دانشگاه تهران در آن مشارکت داشته، مسأله ازدیاد برداشت نفت از مخازن است که با بهره‌گیری از دانش متخصصان این دانشگاه در پروژه‌های بزرگ مربوط به برداشت مخازن نفتی، میلیاردها تومان به سرمایه کشور افزوده شده است. همچنین در بحث رفع مشکلات سد گتوند، بررسی سیلاب‌های کشور با تشکیل هیأت ویژه ملی و با مشارکت متخصصان و دانشگاه‌ها که البته به زودی گزارش آن در اختیار همگان قرار خواهد گرفت و طرح‌هایی همچون قلعه گنج و خواف دانشگاه تهران همکاری و نقش به سزایی داشته است».
رئیس دانشگاه تهران، با تشریح اهمیت مراکز نوآوری، رشد و پارک‌های علم و فناوری عنوان کرد: «دانشگاه تهران، بزرگترین پارک علم و فناوری دانشگاهی کشور و شبکه فناوری را دارد. یعنی هر جا که دانشگاه یک واحد آموزشی و پژوهشی دارد، مرکز نوآوری و فناوری هم تشکیل داده است. هدف این مراکز، تبدیل دانش و پژوهش دانشگاه‌ها به تجاری‌سازی از مسیر آموزش دانشجویان، مشارکت استادان و بخش خصوصی است. امروز دانشگاه تهران، به لحاظ مدیریتی و ظرفیت یکی از بزرگترین مراکزی است که امکان جذب سرمایه بخش خصوصی در توسعه فناوری و نوآوری را دارد. باید گفت نتیجه همه این فرآیندها به جامعه باز می‌گردد و مبنای همه آنها نیز علم و دانش است».
وی با اشاره به موضوع آلودگی هوا، از تشکیل کنسرسیوم سیزده دانشگاه با موضوع بررسی «سیاهه آلودگی شهرهای بزرگ» خبر داد و گفت: در این پروژه بررسی می‌شود که چه اقداماتی می‌توان انجام داد تا با حفظ تولید و بدون تعطیلی صنایع بتوان آلودگی هوا را کنترل کرد. در این طرح با محوریت دانشگاه تهران و تحت عنوان کنسرسیوم سیزده دانشگاه و با کارفرمایی سازمان محیط زیست بحث «سیاهه آلودگی شهرهای بزرگ» مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هدف این طرح حل مشکل آلودگی شهرهای بزرگ از مسیر فناوری است».
دکتر نیلی احمدآبادی، تأکید کرد: «رفع مشکلات و معضلات کشور در گرو همراهی با دانشگاه‌ها و استفاده از دانش و تخصص آنها است. اما ما به‌عنوان دانشگاه همیشه باید پیشگام باشیم و فراتر از مسئولیت و وظایفی که داریم به نهادها و دستگاه‌های ذیربط مراجعه کنیم، توان و ظرفیت دانشگاه را ارائه دهیم و از آنها بخواهیم تا از مشارکت دانشگاه استقبال کنند و ظرفیت دانشگاه‌ها را در جهت حل مسائل کشور قرار دهند. امروز شعار ما در دانشگاه این است که پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاه در حین اینکه باید در مرزهای دانش باشند، در جهت حل مسائل کشور نیز باید تعریف شوند. دانشگاه همچنین در تدوین برخی از بندهای قانونی با نماینده‌های مجلس همکاری داشته است که در این زمینه می‌توان به پیشنهاد دانشگاه تهران در خصوص تدوین بند ط تبصره ۹ که ۴۰ درصد اعتبارات پژوهشی دانشگاه‌ها را جهت پشتوانه پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها اختصاص می‌دهد، اشاره کرد. امسال هم چندین پیشنهاد دیگر همچون اجازه تشکیل سازمان سرمایه‌گذاری و توسعه در دانشگاه‌ها و تشکیل صندوق پژوهش و فناوری در وزارت علوم، ارائه شده است».
رئیس دانشگاه تهران بیان کرد: «همچنان بحث آموزش در صدر اولویت‌های دانشگاه است. افزایش کیفیت آموزش اولین و مهمترین برنامه است. شرط هر اقدام دیگری این است که دانشجویان ما خوب آموزش ببینند، منتهی شیوه‌های آموزشی باید متحول شود. مسأله دیگر انتشار مقالات علمی در نشریات معتبر ملی و بین‌المللی است که باید مورد توجه قرار گیرد. اگر یافته‌های ما قابل انتشار نباشد و دیگران مطالعه و تأیید نکنند، چگونه می‌توان مطمئن شد که این یافته‌ها دقیق است. یکی از وظایف دانشگاه نشر علم است، مطالعات دانشگاه نشان می‌دهد کسانی که مقالات معتبر چاپ می‌کنند، بیشترین پژوهش‌های کاربردی را نیز دارند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استانداردها و کیفیت پردیس ابوریحان افزایش پیدا کرده است، گفت: «در کنار همه توسعه و پیشرفت‌هایی که پردیس ابوریحان داشته است، باید به یک نکته‌ای پرداخت و اینکه ما نمی‌توانیم به مسائلی همچون فقر، بیکاری و توسعه‌نیافتگی شهرستانی که پردیس در آن واقع شده بی‌توجه باشیم. دانشگاه باید بتواند بر محیط پیرامون خود تأثیرگذار باشد، البته تاکنون اقداماتی صورت گرفته و مسئولان پردیس نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نبوده‌اند، اما باید جدی‌تر به این مسأله پرداخته شود و تفکرهای لازم صورت گیرد که به‌عنوان دانشگاه چه اقداماتی می‌توانیم در این شهرستان انجام دهیم».
دکتر نیلی احمدآبادی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: «از دکتر اکبری، رئیس پیشین پردیس و همه همکاران ایشان تشکر و قدردانی می‌کنم. در حال حاضر این پردیس، در بهترین شرایط خود قرار گرفته است. آرامش، صمیمیت، توسعه منابع انسانی، ساختار و اعضای هیأت علمی با تجربه و مشارکت با خارج از پردیس توفیقاتی بوده که در این مدت محقق شده است. به دکتر ایزدی نیز تبریک می‌گویم و برای ایشان برای انجام این مسئولیت آرزوی توفیق دارم و امیدوارم در همه حوزه‌ها بتوانند شرایط توسعه پردیس را فراهم آورند».
دکتر غلامعباس اکبری، رئیس پیشین پردیس ابوریحان در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه گزارش اقدامات صورت گرفته به رئیس دانشگاه ارائه شده است، گفت: «در این فرصت از همه همکاران پردیس اعم از اعضای هیأت علمی، هیأت رئیسه و کارمندان تشکر می‌کنم. همچنین از رئیس و هیأت رئیسه دانشگاه که در این دو دوره به بنده اعتماد کردند و اجازه فعالیت در این سمت را دادند، قدردانی می‌کنم».
وی افزود: «در کنار فعالیت‌های پژوهشی و علمی صورت گرفته، آرامشی که در پردیس در این سال‌ها شکل گرفت یکی از دستاوردهای بسیار خوب بوده است. امیدوارم دکتر ایزدی نیز در مسیری که گام برمی‌دارند این آرامش را برای همکاران به ارمغان بیاورند».
دکتر اکبری تصریح کرد: «در این مدت تمامی سازمان‌ها و نهادهایی که به نوعی با پردیس ابوریحان همکاری داشته‌اند، اظهار می‌کنند که با ریل‌گذاری‌های مناسب، امروز پردیس ابوریحان در شرایط خوبی برای توسعه و پیشرفت بیشتر قرار گرفته است. این چند سال خدمت برای من افتخار بزرگی بود و توانستیم زمینه ارتباطات مؤثر و خوبی را با خارج از پردیس فراهم آوریم که البته تمامی این دستاوردها با کمک و تجربه اعضای پردیس و پشتیبانی مسئولان دانشگاه صورت گرفته است».
دکتر علی ایزدی دربندی، رئیس پردیس ابوریحان، نیز در این مراسم گفت: «دکتر اکبری، مدت شش سال در این مجموعه تلاش کردند و شایسته است در این فرصت از زحمات مفید و مؤثر ایشان قدردانی کنم. همچنین از رئیس دانشگاه تهران برای اعتمادی که به اینجانب داشته‌اند، تشکر می‌کنم».
وی افزود: «پردیس ابوریحان گذشته‌ای دارد که هم فرصت وهم محل نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. این پردیس، جزو قدیمی‌ترین مجموعه‌های علمی حوزه کشاورزی و شناخته شده در سطح ملی و منطقه‌ای است و با هدف تأثیرگذاری و تولید علم و دانش در منطقه و کشور ایجاد شده، در این مسیر گام برداشته و بر اساس شرایط زمانی فعالیت خود را ادامه داده است».
دکتر ایزدی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر این مجموعه، در حوزه آموزش و پژوهش فعال است. ما باید بتوانیم از سرمایه‌های موجود در این پردیس حداکثر استفاده را کنیم، البته بزرگترین سرمایه آن نیروی انسانی عالم و خلاق در سطوح مختلف است که دارای تجربیات زیاد و دانش تخصصی و به‌روز هستند. این سرمایه‌ها باید هدفمند و کاربردی شوند و مدیریت باید بسترهای لازم را در این زمینه فراهم آورد».
در پایان این مراسم با اهدای لوح از سوی رئیس و مسئولان بخش‌های مختلف دانشگاه تهران از زحمات و تلاش‌های دکتر غلامعباس اکبری، رئیس پیشین پردیس ابوریحان تقدیر به‌عمل آمد. همچنین حکم دکتر علی ایزدی دربندی به‌عنوان رئیس پردیس ابوریحان از سوی رئیس دانشگاه تهران به وی اعطا شد.
در حاشیه این مراسم رئیس دانشگاه تهران با حضور بر مزار شهدای پردیس به مقام والای آن شهیدان بزرگوار ادای احترام کرد. همچنین از استخر در دست احداث پردیس بازید به عمل آمد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلید واژه ها: پردیس ابوریحان تودیع و معارفه ظرفیت دانشگاه‌ها تعامل دانشگاه تهران در سطح ملی و بین‌المللی مسئولیت اجتماعی اخلاق حرفه‌ای پژوهش‌های بین رشته‌ای سیلاب‌ها قلعه گنج مرکز نوآوری و فناوری سیاهه آلودگی شهرهای بزرگ انتشار مقالات علمی


( ۲ )

نظر شما :