زندگینامه: دکتر مهدی قربانی (۱۳۶۲-)

۰۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۴:۵۴ کد : ۳۲۶۹۵ دیدگاه / گفتگو
تعداد بازدید:۲۱۹۵۷
روابط عمومی دانشگاه تهران: مهدی قربانی در بهمن ماه ۱۳۶۲ در شهرستان بجستان استان خراسان رضوی به دنیا آمد.

 

دکتر مهدی قربانی استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان را در شهرستان بجستان خراسان رضوی سپری کرد و در سال ۱۳۸۰ بعد از قبولی در کنکور سراسری، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته مرتع و آبخیزداری در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران آغاز کرد.
مهدی قربانی از جمله دانش‌آموختگان دانشگاه تهران است که هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه تهران گذرانده است. او دوره فرصت مطالعاتی دکتری خود را در دانشگاه ETH زوریخ در سوئیس سپری کرده و از سال ۱۳۹۱ به عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاه تهران مشغول به کار شده است.
دکتر قربانی در سال ۱۳۹۵ به رتبه دانشیاری و در سال ۱۴۰۱ به مرتبه علمی استادی نائل آمد. وی در سال ۱۴۰۱، به عنوان رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و سرپرست مؤسسه کسب‌وکار اجتماعی دانشگاه تهران منصوب شد.
تخصص اصلی دکتر قربانی، کاربرد تحقیقات بین رشته‌ای و فرارشته‌ای در مدلسازی نظام‌های اجتماعی – اکولوژیک است. دیگر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی او در حوزه‌هایی همچون مدیریت مشارکتی سازگار، تاب‌آوری نظام‌های اجتماعی–اکولوژیک، مدلسازی نظام‌های سازگار پیچیده، حکمرانی منابع طبیعی و محیط‌زیست و توانمندسازی جوامع محلی است.
از مهم‌ترین آثار علمی و تحقیقاتی او می‌توان به بیش از ۱۰۰ مقاله علمی-پژوهشی در مجلات معتبر داخلی و خارجی و همچنین ترجمه کتاب‌های مختلفی در بخش مطالعات بین رشته‌ای نظام انسان- طبیعت از جمله شبکه‌های اجتماعی و مدیریت منابع طبیعی (انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم، ۱۳۹۸)، علوم اجتماعی محیط‌زیست (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۹۶)، سازگاری نهادی (انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم، ۱۳۹۸)، حکمرانی آب در مواجهه با تغییرات جهانی (انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم، ۱۳۹۸)، سواد محیط زیستی در علم و جامعه (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۹۸)، اصول ایجاد تاب‌آوری (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۹۸)، جهانی با سه صفر (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۹۹)، اکولوژی مقدس (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۹۹)، کسب‌وکار اجتماعی (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۹۹)، رهایی از فقر (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۴۰۰) و روان‌شناسی پایداری (انتشارات دانشگاه تهران، ۱۴۰۱) اشاره کرد.
مدیرمسئولی در چندین نشریه از جمله مرتع و آبخیزداری، محیط زیست طبیعی، شیلات، جنگل و فرآورده چوب و راهنمایی بیش از ۵۰ پایان‌نامه و رساله دانشجویی از دیگر فعالیت‌هایی است که در کارنامه دکتر قربانی ثبت شده است.
از مهم‌ترین دستاوردهای تحقیقاتی – اجرایی و تأثیرگذاری اجتماعی دکتر مهدی قربانی می‌توان به اجرای طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در مناطق مختلف کشور اشاره داشت که از آن میان، طرح توان‌افزایی جوامع محلی در شهرستان قلعه‌گنج جنوب استان کرمان به عنوان دستاورد پژوهشی ویژه دانشگاه تهران در جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۷ و همچنین طرح برگزیده ممتاز کشوری در سال ۱۳۹۸ در حوزه «رونق تولید ملی» از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شده است.
همچنین وی از جمله نظریه‌پردازانی است که کسب‌وکار اجتماعی با تاکید بر احیای مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها را در ایران مطرح نمود و طی سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ در شهرستان خواف خراسان رضوی، الگوی کسب‌وکار اجتماعی را با تاکید بر مسئولیت اجتماعی شرکت‌های معدنی سنگان خواف در راستای توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی، اجرایی و پیاده‌سازی نموده است.
دکتر مهدی قربانی از جمله اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران است که در کارنامه خود دارای اقدامات تاسیسی هستند. تأسیس مرکز تحقیقات حکمرانی منابع طبیعی در سال ۱۳۹۸ و ایجاد مؤسسه کسب‌وکار اجتماعی در دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۱ از جمله اقدامات تأسیسی این استاد دانشگاه تهران است.

کلید واژه ها: زندگینامه مسئولیت اجتماعی توسعه


( ۳۷۴ )

نظر شما :