به همت کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران

پنجمین همایش روز جهانی عصای سفید برگزار شد

تعداد بازدید:۱۰۱۳
به همت کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، پنجمین همایش روز جهانی عصای سفید برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی، همایش بزرگداشت «روز جهانی عصای سفید» با حضور جمع کثیری از دانشجویان کم‌بینا و نابینای دانشگاه تهران، مسئولان، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه ۲۹ مهر ۱۳۹۷، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم، دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، ضمن اشاره به برگزاری برنامه توسط دانشجویان عضو کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، گفت: «کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی یکی از فعال‌ترین کانون‌های دانشگاه تهران است و با اینکه دانشجویان با آسیب بینایی مواجه هستند اما نسبت به این محدودیت، بسیار توانمند و فعال هستند».
وی افزود: «دانشجویان روشندل ما به خوبی اثبات کرده‌اند که توانمندی بالایی دارند و در زمینه‌های علمی و فرهنگی این توانمندی‌ها را نشان داده‌اند».
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: «بخش‌های مختلف دانشگاه باید به مطالبات این قشر توجه ویژه داشته باشد و خوشبختانه این طور هم هست و نهادهای مختلف به این قشر از دانشجویان توجه ویژه‌ای دارند. برخی کاستی‌ها نیز حتماً توسط مسئولان مربوط رفع خواهد شد».
پیش از سخنان مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، زهرا علی اکبری، دبیر کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، طی سخنانی گفت: «کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی با اهداف آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، توانمندسازی و مطالبه‌خواهی خواسته‌های دانشجویان نابینا و کم بینا و افزایش مهارت‌های زندگی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در بهمن سال ۱۳۹۲ با تلاش و اهتمام گروهی از دانشجویان نابینا آغاز به کار کرد».
وی افزود: «این کانون تا کنون توانسته در بسیاری از امور فرهنگی، آموزشی، ورزشی و توانمندسازی، راه پیشرفت را به سمت آینده برای دانشجویان نابینا و کم‌بینا فراهم کند. این کانون موفق شده است در سه جشنواره کشوری رویش، جشنواره ترنج و جشنواره فرهنگ مقام اول را در بین کانون‌های فرهنگی دانشگاه، کسب کند».
علی اکبری در ادامه با اشاره به پیگیری مطالبات دانشجویان نابینا و کم‌بینا، اظهار کرد: «در سال گذشته ما توانستیم با تلاش بسیار، قانون ۱۰ ماده‌ای را برای رفاه هرچه بیشتر این قشر از دانشجویان در دانشگاه به تصویب برسانیم که صمیمانه از این بابت از هیأت رئیسه دانشگاه و به ویژه دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس محترم دانشگاه، تشکر می‌کنم».
وی ادامه داد: «در حال حاضر کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی ۱۰۰ عضو دارد که در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند».
دبیر کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی، تصریح کرد: «نابینایی معلولیت نیست بلکه محدودیت است و همانطور که دانشجویان دانشگاه تهران نشان داده‌اند در دانشگاه و در جامعه در صورتی که از امکانات و فرصت‌های برابر برخوردار باشند می‌توانند مراحل ترقی را یکی پس از دیگری بپیمایند. باید بپذیریم که این گروه از جامعه نیز دارای حقوق شهروندی هستند و باید دارای حق شهروندی برابر با دیگران باشند».
وی در پایان سخنانش از همراهی مسئولان دانشگاه و دکتر احمد به‌پژوه استاد روانشناسی کودکان استثنایی دانشگاه تهران برای همراهی‌های همیشگی‌شان تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه این مراسم، مهندس محمد طاهری ریکنده، مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه تهران طی سخنانی اظهار داشت: «معاونت دانشجویی و اداره کل امور دانشجویی دانشگاه تهران افتخار دارد از سال ۱۳۸۷ در خدمت‌رسانی امور مربوط به روشندلان عزیز و فرهیخته دانشگاه تهران ایفای نقش کند».
وی با بیان اینکه در زمینه آموزشی بن‌های کتابی در اختیار این عزیزان قرار داده شده، افزود: «سایت نابینایان اداره کل امور دانشجویی دانشگاه تهران حاوی کتب مورد نیاز برای روشندلان عزیز و فرهیخته است که با ارتقای این سایت دانشجویان روشندل می‌توانند در کل کشور تمامی کتب مورد نیاز خود را در قالب کتب صوتی از این سایت دریافت کنند که در این زمینه با همکاران محترم کتابخانه مرکزی دانشگاه جهت تأمین و تهیه این کتب جهت بارگذاری در سایت رایزنی‌هایی صورت پذیرفته است».
مهندس طاهری با اشاره به اینکه در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ دانشگاه تهران پذیرای ۱۴ دانشجوی روشندل است که به مجموع ۷۴ دانشجوی فرهیخته روشندل این دانشگاه افزوده شده‌اند، از آنان خواست تا مشکلات، پیشنهادها، انتقادات و دیدگاه‌های خود را با کارشناسان مربوطه در امور دانشجویی دانشگاه تهران در میان بگذارند.
این مراسم با اجرای موسیقی سنتی و تقدیر از مسئولان دانشگاه، همیاران و دانشجویان جدیدالورود نابینا، به پایان رسید.

دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران می‌توانند با عضویت در «شعاع» (شبکه علمی آموزش عالی دانشگاه تهران) در جریان آخرین اخبار و اطلاعیه‌های دانشگاه قرار گیرند.

کلیدواژه‌ها: دانشجویان نابینا دانشجویان کم‌بینا


( ۱ )

نظر شما :