همایش روز جهانی عصای سفید در دانشگاه تهران برگزار شد
در این مراسم، دکتر حسین میرزایی، سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، مهدی عباسی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تهران، دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، اساتید دانشگاه تهران، مسئولان سازمان بهزیستی کل کشور، رؤسا و نمایندگان انجمنهای مربوط به افراد نابینای شهر تهران و هنرمندانی چون محمد زند وکیلی، حسن ریوندی و علی مشکان حضور داشتند.
در ابتدای مراسم، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن تشکر از دستاندرکاران کانون دانشپژوهان با آسیب بینایی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، برای برگزاری همایش عصای سفید، گفت: خدا را شاکرم که یک سال دیگر توفیق حضور در همایش روز جهانی عصای سفید دانشگاه تهران را پیدا کردم. حضور در این جمع انرژی بخش است زیرا کسانی را میبینیم که علیرغم یک محدودیت ظاهری با روحیه و انگیزه بالا در دانشگاه درس میخوانند و خدمت میکنند و در آینده میتوانند نقش بسزایی در جامعه ایفا کنند.
وی افزود: دانشگاه تهران اعتقاد دارد که باید رابطه عمیقی با جامعه بر قرار کند، اعتقاد دارد در دانشگاه تهران نباید فقط در چارچوب فعالیتهای آموزشی و پژوهشی بماند، بلکه فعالیتهای اجتماعی نیز یکی از ارکان اساسی در پرورش دانشجویان این دانشگاه باشد. لذا خوشحالیم که شما در کانون دانشپژوهان با آسیب بینایی توانستهاید فعالیتهای خوبی انجام دهید و من مطمئن هستم ثمره این فعالیتها و تجربهها میتواند شما را در جامعه موفقتر کند.
دکتر سرسنگی در ادامه اظهار کرد: ما در دانشگاه تهران خیلی علاقه داریم که در حد بضاعتمان مسائل و مشکلاتی که شما عزیزان با محدودیت بینایی با آن مواجه هستید را بر طرف کنیم. سال گذشته در همین همایش، بعضی از دوستان گلایه داشتند که چرا در سطح دانشگاه مسابقات ورزشی برای کم بینایان و نابینایان گذاشته نمیشود؛ خوشحالم این خبر را اعلام کنم که امسال جشنواره ورزشی کمتوانان جسمی (معلولین) و جانبازان دانشگاه تهران برگزار میشود، این برنامه اولین جشنواره ورزشی معلولین و جانبازان سراسر کشور است که دانشگاه تهران برگزار خواهد کرد. امیدوارم این برنامه انگیزه خوبی برای شما ایجاد کند که بتوانید با ورزش جسمتان را سالمتر و شادابتر نگه دارید. همچنین ما در حال تهیه یک دستورالعمل برای بهبود کیفیت زندگی و تحصیل معلولانمان در دانشگاه تهران هستیم؛ یعنی میخواهیم از این به بعد در دانشگاه تهران قوانینی داشته باشیم که به عزیزانی که محدودیت جسمانی دارند کمک کند که بتوانید بهترین امکانات را در دو سطح دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران داشته باشند. امیدواریم ظرف یکی دو ماه آینده این دستورالعمل را به هیأت رئیسه دانشگاه تقدیم کنیم و انشاءالله پس از تصویب، ابلاغ کنیم. بر اساس این دستورالعمل ما امتیازات ویژهای را برای معلولین عزیزمان در دانشگاه قائل خواهیم شد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پایان سخنانش گفت: در جلساتی که با معلولان عزیز و به خصوص نابینایان دانشگاه داشتهام، همیشه گفتهام که این محدودیتها قطعاً چیزی از دل پاک و روشن شما کم نمیکند زیرا خیلی از ما هستیم که به ظاهر چشمانمان سالم است اما مسائل را درست نمیبینیم و درست درک نمیکنیم. چه بسا کسانی که نابینا یا کمبینا هستند اما مسائل جهان را خیلی بهتر از ما میبینند. شما باید بدانید که ما در دانشگاه تهران فارغ از اینکه در چه جایگاهی خدمت میکنیم، خدمتگزار شما هستیم و کمک خواهیم کرد کیفیت تحصیل و زندگی شما در سطح خوبی پیش برود.
پیش از سخنان دکتر سرسنگی، دبیر کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تاریخچهای از فعالیتهای چهار ساله کانون ارائه کرد و از مسئولان دانشگاهی خواستار تداوم توجه و همکاری بیشتر با دانشجویان نابینا در دانشگاه شد.
سپس، مهدی عباسی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تهران، طی سخنانی ضمن تشکر از کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران، گفت: کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران، سه چهار سالی است که با جدیت این برنامه را برگزار میکنند، فکر میکنم تلاش این دوستان در دانشگاه تهران میتواند درسی باشد برای سایر دانشجویان ما که فعالیت و مشارکت فرهنگی و اجتماعی را خیلی جدی بگیرند. امیدوارم برنامههای بیشتری از این دست در سال برگزار شود و مطمئن هستم همکاران ما در جهاد دانشگاهی و دانشگاه تهران از برگزاری چنین برنامههایی که نشان دهنده احساس مسئولیت اجتماعی شماست، حمایت خواهند کرد.
بخش دیگری از این مراسم به اجرای قطعات موسیقی توسط ارمغان همسی، مریم روزمند، ماه گل مقتدر و حمید اردوخانی اختصاص داشت. همچنین هنرمندان نابینای دیگری نیز به اجرای برنامه پرداختند.
در ادامه برنامه محمد زند وکیلی و حسن ریوندی به صورت افتخاری به اجرای برنامه پرداختند.
گفتنی است، در طول همایش از مسئولان دانشگاهی حامی دانشجویان نابینا، دانشجویان همیار افراد نابینا و همچنین دانشجویان نخبه نابینای دانشگاه تقدیر شد.
در بخش جانبی همایش، نمایشگاهی به منظور ارائه دستاوردهای هنری افراد نابینا و همچنین فناوریها و تکنولوژیهای به روز مربوط به این افراد برگزار شد.
نظر شما :