استودیوی ویژه نابینایان در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گشایش یافت

تعداد بازدید:۱۳۴۴
استودیوی ویژه نابینایان در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گشایش یافت

«استودیو رسانه» ویژه نابینایان، صبح امروز چهارشنبه ۲۲ مهرماه، همزمان با روز جهانی عصای سفید با حضور دکتر ناصر معصومی، معاون پژوهشی،‌ دکتر حسن به‌‌نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران،‌ دکتر علی‌اکبر فرهنگی، چهره ماندگار مدیریت، دکتر حبیب میدان‌چی، رییس هیات امنای بنیاد خیریه شهناز و جمعی از شخصیت‌های علمی، فرهنگی و هنری کشور در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گشایش یافت.
دکتر علی‌اکبر فرهنگی، چهره ماندگار مدیریت در این مراسم ضمن تشکر از اقدام ارزشمند بنیاد شهناز در حمایت از نابینایان و تاسیس این استودیو، به تجربه شخصی خود درباره تلاش دانشجوی نابینایش برای تحصیل در مقطع دکترا اشاره کرد و افزود: «باید زمینه حضور آسان‌تر و بهتر نابینایان و کم بینایان را در جامعه فراهم کنیم تا این عزیزان نیز مانند سایر افراد جامعه از شرایط و امکانات مساوی استفاده کنند».
دکتر علی اصغرپور‌عزت، رییس کتابخانه مرکزی ومرکز اسناد دانشگاه تهران نیز در این مراسم درباره ضرورت تولید کتاب‌های گویا در کشور گفت: «امید‌واریم کتابی نباشد که عزیزان روشندل در استفاده از آن مشکل داشته باشند همین‌جا از دانشگاهیان و غیردانشگاهیان دعوت می‌‌کنیم که حق کپی‌رایت کتاب‌های خود را برای تبدیل به کتاب گویا واگذار کنند».
دکتر رحمت‌الله ‌حافظی، رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم، با ارایه آماری از تعداد نابینایان و کم بینایان کشورگفت: «نابینایان از حقوق شهروندی خود محروم‌اند و جامعه نتوانسته زیرساخت‌های لازم برای ایجاد فرصت‌های برابر برای آنان را ایجاد کند بیشتر مشکلات این جمعیت، شامل تحصیل،‌ اشتغال،‌ ازدواج و حتی تردد در معابر عمومی است و کار‌های صورت گرفته برای رفع مشکلات نابینایان، کافی نبوده است».
دکترغلامرضا کاظمی دینان، رییس انجمن روابط‌عمومی ایران نیز در مراسم با انتقاد از بی‌توجهی برخی نسبت به مسئولیت‌های اجتماعی خود، گفت: «دکتر میدان‌چی و بنیاد خیریه شهناز، به وظیفه اجتماعی خود عمل کردند، موضوعی که چندان در جامعه ما به آن توجه نمی‌شود و باید از این اقدام سپاسگزار بود. شاید بشود گفت که معلولیت عیب نیست، بلکه انسان نبودن و ناتوانی در درک و فهم معلولیت، عیب است».
دکتر حسن به‌نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران نیز در این مراسم گفت:«دانشگاه تهران مفتخر است که در ارایه خدمات به نابینایان، به‌خصوص دانشجویان روشندل، یکی از بهترین ‌موسسه‌های کشور است و به‌عنوان بزرگ‌ترین میزبان نابینایان، هرچه توان دارد را در مسیر بهبود کیفیت زندگی این افراد انجام داده و خواهد داد».
در پایان این مراسم، استودیو رسانه کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران ویژه نابینایان، با حضوردکتر حبیب میدان‌چی، حامی این طرح و جمعی از مسئولان دانشگاه وشخصیت‌های فرهنگی و هنری گشایش یافت.
گفتنی است استودیو رسانه، رسانه‌ای ویژه نابینایان وکم بینایان است که در آن، کتاب‌ها به صورت صوتی برای این افراد قابل دسترسی است.

کلیدواژه‌ها: دانشجویان نابینا دانشجویان کم‌بینا