دومین کتاب مرجع ایران‌شناسی توسط انتشارات راتلج انگلستان منتشر شد / چاپ کتاب استاد دانشگاه تهران توسط انتشارات ۱۷۰ ساله انگلستان

تعداد بازدید:۵۹۰
هفتمین کتاب در حوزه تمدن‌ها و باستان‌شناسی که توسط انتشارات معتبر بین‌المللی راتلج انگلستان با ۱۷۰ سال سابقه در سری جهانی منتشر شده است، به اثر مشترک پرفسور حسن فاضلی نشلی استاد بین‌المللی دانشگاه تهران و یک استاد باستان‌شناسی خاور نزدیک دانشگاه ردینگ انگلستان پرفسور راجر متیوز تعلق گرفت.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، اثر مشترک دکتر حسن فاضلی نشلی، باستان‌شناس و استاد بین‌المللی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و پروفسور راجر متیوز، استاد باستان‌شناسی خاور نزدیک دانشگاه ردینگ انگلستان با عنوان «The Archaeology of Iran from the Palaeolithic to the Achaemenid empire» در مجموعه باستان‌شناسی جهان «انتشارات معتبر بین‌المللی راتلج» منتشر شد.
دکتر حسن فاضلی با بیان اینکه این اثر حاصل ۱۱ سال تلاش مستمر و قریب ۳۰ سال تجربه باستان‌شناسی است، درباره این اثر گفت: این یک کتاب مرجع برای ایران‌شناسی در دنیا است که انتشارات معتبر جهانی راتلج در بخش جهانی آن را منتشر کرده است. پیش از این رومن گریشمن و لویی واندن برگ در دهه ۱۹۵۰ اولین سری کتاب مرجع ایران‌شناسی به زبان لاتین را منتشر کردند و پس از آن اثر چشمگیر دیگری در این حوزه در دسترس قرار نگرفته بود. بنابراین کتاب جدید منتشر شده توسط انتشارات راتلج انگلستان، دومین کتاب مرجع ایران‌شناسی به زبان لاتین است.
استاد دانشگاه تهران افزود: بیش از ۵۰۰ طرح و نقشه جدید از آثار کشف‌شده در ایران به خصوص در بعد از انقلاب اسلامی در این کتاب خوب چاپ شده است. در این کتاب سعی شده تا از جایگاه تمدنی ایران و سابقه فرهنگی آن دفاع شود که خوشبختانه بسیار مورد استقبال پژوهشگران داخلی و جهانی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این کتاب به شکل‌گیری نهاد جامعه ایرانی از ۵۰۰ هزار سال پیش تا برآمدن امپراطوری هخامنشی پرداخته شد و خوانندگان این کتاب به نقش و تأثیر اقوام مخلتف ایرانی در به وجود آمدن اولین امپراطوری بین المللی دنیا آشنا خواهند شد.
دکتر فاضلی نشلی تاکید کرد: در این دوره ایرانیان برای اولین بار در جهان، نخستین امپراطوری بین‌المللی را هخامنشیان از دریای سیاه تا کانال سوئز برپا کردن و ثابت نمودند که ایران این قابلیت را دارد که همانند همیشه سایر فرهنگ‌ها را در درون خود هضم نموده و روح بین‌المللی شدن را در دنیا بدمد.
وی با اشاره به اینکه انتشارات راتلج در مجموع هفت کتاب در سری جهانی در مورد تمدن‌های مختلف منتشر کرده است، افزود: از آنجا که ایران جز ۱۰ کشور برتر تمدن اسلامی دنیاست، ضروری بود که از کیان فرهنگی و تاریخی ایران در سطح بین‌المللی به شکلی نو دفاع شود. کتاب‌هایی که قبلاً درباره ایران چاپ شده است متعلق به ۷۰ سال پیش بوده که لویی واندن برگ و رومن گریشمن آن‌ها را به نگارش در آورده بودند. این کتاب‌ها از لحاظ کیفی و کمی دیگر نمی‌توانستند به عنوان کتاب مرجع برای ایران‌شناسان در دوره جدید مورد استفاده قرار گیرند.
استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران تصریح کرد: لذا ضروری بود که مورخان خارجی، باستان‌شناسان، ایران‌شناسان و گردشگران خارجی، کتاب جامعی درباره شکارورزان و گردآوردندگان خوراک تا چگونگی ورود به مرحله روستانشینی، شهرنشینی و ایجاد دولت‌ها و ورود ایران به عصر امپراطوری بین‌المللی را در اختیار داشته باشند. این کتاب در حقیقت حاصل پژوهش‌های جدید بعد از انقلاب اسلامی است که به خصوص نسل باستان‌شناسان جوان ایرانی در تولید داده‌های جدید آن نقش پررنگی داشته‌اند.
وی افزود: در ۴۰ ساله اخیر، پژوهش‌های گسترده‌ای هم به صورت ملی و هم به صورت بین‌المللی در ایران انجام شد که محققان و دانش‌پژوهان ایرانی و خارجی از محتوای آن اطلاعات جامعی نداشتند.
دکتر فاضلی اظهار کرد: ما این کتاب را به دانشجویان و پژوهشگران به ویژه دانشجویان رشته باستان‌شناسی، تاریخ و ایران‌شناسی تقدیم کردیم که آینده ایران را رقم خواهند زند.
پروفسور راجر متیوز و دکتر حسن فاضلی نشلی ضمن گذشت از حقوق مادی، این کتاب را به صورت Free Access و آن‌لاین در اختیار همگان قرار داده و نسخه چاپی آن نیز به زودی چاپ خواهد شد.
به گفته وی، اطلاعات جامعی از کردستان تا آذربایجان، از آذربایجان تا بلوچستان، از بلوچستان تا خراسان و از خراسان تا گیلان و از گیلان تا فلات مرکزی در این کتاب آمده است و مسأله قومیت‌گرایی را که برخی به آن دامن زده‌اند پاسخ داده و نشان می‌دهد همه اقوام ایرانی تکه‌های یک پازل یک فرهنگ بزرگ هستند که نهاد جامعه ایران زمین را فراتر از مرزهای کنونی آن گسترانده شده بود، بنیان‌گذاری کردند.

کلید واژه ها: انتشارات روتلج دانشگاه تهران


( ۲ )

نظر شما :