ازسرگیری آموزش حضوری در دانشگاه تهران به ثمر نشست | بازدید وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران از کلاسهای درس
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمدعلی زلفیگل در اولین روز از آغاز آموزش حضوری دانشگاهها با حضور در دانشگاه تهران، در ویژهبرنامه استقبال از دانشجویان این دانشگاه شرکت کرد.
وی در این آئین با بیان اینکه دانشگاهها هیچگاه تعطیل نبودهاند گفت: دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا که طرح پایان نامه و رساله آنها به تصویب رسیده بود، در آزمایشگاهها و کارگاهها مشغول فعالیت بودند. اما از امروز به طور رسمی در تمام مقاطع شاهد حضور دانشجویان در محیط دانشگاهها خواهیم بود.
وزیر علوم افزود: دانشجویان روح دانشگاه هستند و دانشگاه بدون دانشجو همانند کالبد بدون روح است و خوشحالم که شرایطی فراهم شده است که دانشجویان بتوانند مجدداً در محیط دانشگاه حضور داشته باشند و شور و نشاط به محیط دانشگاه بازگردد. برای همه دانشگاهیان، اساتید، کارکنان و دانشجویان آرزوی توفیق و سلامتی دارم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همانگونه که دانشگاهیان در تمام عرصهها الگو هستند، انتظار میرود در بحث رعایت پروتکلهای و دستورالعملهای بهداشتی نیز الگو باشند تا آسیبی به سلامتی دانشگاهیان وارد نشود و برای ما اصل سلامت دانشجویان، اصل اساسی در آموزشهای حضوری است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص غیبت برخی دانشجویان از کلاسهای درس گفت: ممکن است تعداد اندکی از دانشجویان به دلایل موجه امکان حضور در کلاس نداشته باشند که در این صورت دانشگاه تمهیدات لازم را برای رعایت حقوق آنها در نظر میگیرد. برای مثال امکان مهمان شدن در واحدهای درسی که در دانشگاههای محل سکونت دانشجو تدریس میشود وجود دارد و یا اینکه اگر به هر علتی نتواند از آموزش استفاده کند امکان حذف آن واحد درسی برای دانشجویان وجود دارد.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: همچنین دانشگاهها باید امکان استفاده از آموزشهای غیرحضوری را برای دانشجویان اندکی که به دلایل موجه نمیتوانند در کلاسهای درس حضور داشته باشند را فراهم کنند.
دکتر زلفیگل در ادامه این بازدید در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در زمینه روز ۱۵ فروردین و روز ذخایر ژنتیک و زیستی کشور و فعالیتهای وزارت علوم برای حفظ ذخایر ژنتیکی کشور گفت: بخشی از ذخایر ژنهای هوشمند، ژنهای نخبگان هستند که در درجه اول باید شرایطی ایجاد کنیم که نخبگان در کشور حضور داشته باشند و شاهد عدم مهاجرت آنها و یا مهاجرت معکوس آنها به کشور باشیم.
وی ادامه داد: در خصوص ژنهای غیرانسانی و گونههای حیوانی و گیاهی در سالهای اخیر دستاوردهای خوبی داشتیم. در دانشگاه تهران نیز مرکزی برای حفاظت از آنها تشکیل شده است. ولی حفاظت از ذخایر ژنتیک یک وظیفه فرابخشی و فرادستگاهی است و منحصر به وزارت علوم نیست و بحث صیانت و حفاظت از منافع آنها بسیار مهم است چرا که در کشور ژنهای منحصر به فردی داریم که باید از آنها حفاظت کنیم.
وزیر علوم همچنین در پاسخ به سوالی در زمینه راهکارهای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ گفت: وزارت علوم از بدو تأسیس خود به دنبال تقویت فناوری و نوآوری کشور بوده است و در همین راستا به فاصله سه ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم معاونت فناوری و نوآوری را با هدف تقویت زایش و افزایش شرکتهای دانش بنیان تأسیس کرد و اکنون نیز با توجه به فرمان مقام معظم رهبری به دنبال برنامهریزی منسجم برای استفاده از پتانسیل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و فناوری و شرکتهای دانشبنیان برای نوآوری و فناوری در کشور هستیم که البته این مهم نیاز به برنامهریزی، تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری دارد.
وی افزود: ایجاد ارتباط، همکاری و هماهنگی با دیگر دستگاههای مرتبط به فعالیتهای وزارت علوم مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی و… در قالب یک تیم هماهنگ، برای ما یک اصل است و تلاش میکنیم با ایجاد وحدت از ظرفیتهای همدیگر برای تحقق شعار سال استفاده کنیم.
دکتر زلفیگل در پایان اظهار داشت: با تقویت فناوری و نوآوری و توسعه شرکتهای دانشبنیان که بهترین مکان برای اشتغال دانشجویان و جوانان هستند میتوان به حل مشکل اشتغال جوانان و به تبع آن افزایش ازدواج در جامعه و سر و سامان گرفتن خانوادهها و برگشت نشاط و امید به جامعه کمک کرد و ما در این راستا به حمایت و سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان تأکید داریم.
تزریق دو دوز واکسن، شرط حضور دانشجویان در دانشگاه است
دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران نیز شرط حضور دانشجویان در دانشگاه را تزریق دو دوز واکسن اعلام کرد و گفت: «با توجه به اینکه مرکز بهداشت دانشگاه تهران مرکزی مجهز و آماده است، آمادگی لازم را داریم تا دانشجویانی که فاصله زمانی لازم را طی کردهاند، واکسیناسیون انجام دهند تا از تحصیل در این نیمسال محروم نشوند».
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران امروز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ همزمان با اولین روز ازسرگیری آموزش حضوری در دانشگاه تهران، در جمع خبرنگاران، افزود: معاونت آموزشی وزارت علوم تمام تسهیلات لازم را فراهم کرده است تا اگر موانعی برای برخی دانشجویان وجود دارد، برطرف شود.
دکتر مقیمی در خصوص اجرای طرح بازگشایی حضوری دانشگاه تهران گفت: «در پی تاکید رئیس محترم جمهوری و دستور مقام عالی وزارت، دانشگاه تهران در هفته آخر اسفند ماه اعلام کرد که کلاسهای تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه تهران از ۱۴ فروردین ماه به صورت حضوری برگزار میشود. در این مدت، همکاران در دانشگاه تهران تلاش ارزشمندی کردند؛ بهویژه در بخش تأمین خوابگاهها و آمادگی کلاسها».
وی با اشاره به عملیات آمادهسازی کلاسهای درس، افزود: امروز که اولین روز بازگشایی حضوری بهویژه برای مقطع کارشناسی دانشگاه تهران بود، استقبال دانشجویان و استادان بسیار خوب بود. چراکه در سالهای قبل از کرونا، دانشجویان در اولین روز پس از تعطیلات نوروزی، چنین استقبالی نداشتند. البته در روزهای آینده که استقرار دانشجویان غیربومی در خوابگاهها تکمیل میشود، شاهد پویایی و سرزندگی بیشتری در دانشگاه خواهیم بود.
رئیس دانشگاه تهران بیان داشت: بنابراین همانطور که رئیس محترم جمهور تاکید داشتند، ما به صورت عملیاتی وارد شدیم و در عمل، کار ازسرگیری آموزش حضوری را به منصه ظهور گذاشتیم.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به شعار دانشگاه تهران مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی» خاطرنشان کرد: «معتقدیم با مدیریت جهادی میشود کارهایی که به نظر غیرممکن میرسد، عملیاتی کنیم. با تلاش شبانهروزی همکاران و مسئولیتپذیری اجتماعی که جز قواعد اصلی ماست، این کار را در حد خوبی به اجرا درآوردیم».
دکتر سیدمحمد مقیمی با تاکید بر اینکه در دوره کرونا درسآموختههای فراوانی در حوزه آموزشهای الکترونیکی به دست آوردهایم، تاکید کرد: «قطعا ازاین تجربهها در آینده استفاده خواهیم کرد، ولی هیچ چیزی جای آموزش حضوری، ارتباط چهره به چهره و تعامل نزدیک با استاد را نمیگیرد. بسیاری از آموختنیها از رفتارهای غیرکلامی استاد آموخته میشود».
وی آموزش حضوری را گزینهای بیبدیل وهمچنان ثابت در آموزش توصیف کرد و افزود: قطعاً از روشهای آموزش الکترونیکی و ترکیبی در فرصت مناسب از مهر ماه در بخشی از واحدها که ظرفیت قابلیت این آموزش را دارند استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم رسالت اصلی خود را در حوزه ارتقای علم و دانش به اجرا درآوریم.
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش، با تاکید بر اینکه مخاطب اصلی شعار «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» دانشگاه است، خاطرنشان کرد: این نشان میدهد که دانشگاهها باید نقش ویژهای را ایفا کنند و ما به عنوان مدیرانی که فکرمیکنیم سبک مدیریت جهادی همیشه حلال مشکلات در کشور در حوزه آموزش عالی بوده است، حتماً میتوانیم کارهای بزرگی را به انجام برسانیم.
وی در پایان تاکید کرد: وزیر علوم در مدت کوتاه با مدیریت جهادی، کارهای بزرگی انجام دادند و امروز زمان زیادی برای بازدید کلاسها و گفتوگو با دانشجویان و استادان گذاشتند. امیدواریم با مدیریت ایشان، دانشگاه را طوری مدیریت کنیم که به اهدافی که مقام معظم رهبری تعیین کردند، برسیم.
نظر شما :