معاون پژوهشی دانشگاه تهران:

تفکر سیستمی بر مجموعه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه تهران حاکم می‌شود

۰۷ آذر ۱۴۰۰ | ۱۷:۲۷ کد : ۲۳۹۴۵ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۳۲۲
معاون پژوهشی دانشگاه تهران از «شبکه‌سازی» به عنوان یکی از سیاست‌های محوری حوزه پژوهش و فناوری در دانشگاه نام برد و گفت: تفکر سیستمی بر مجموعه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه تهران حاکم می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مهدی فکور معاون پژوهشی دانشگاه تهران، امروز یکشنبه ۷ آذر ماه در آئین تکریم و معارفه جمعی از معاونان و مسئولان دانشگاه تهران، با بیان این مطلب افزود: بین‌المللی بودن و در خدمت جامعه بودن دانشگاه، از جمله محورهای اصلی برنامه چهار ساله سوم دانشگاه تهران است که روح پژوهش در این محورها نهفته است. در تدوین برنامه چهارم دانشگاه تهران نیز چرخه علم و پژوهش و فناوری با نگاه به کلیدواژه‌های جهاد علمی، دانشگاه کارآفرین و مسئولیت‌پذیری اجتماعی دیده خواهد شد.

دکتر فکور همچنین افزایش رغبت صنعت برای سفارش پژوهش‌های کاربردی و بنیادی به دانشگاه را در گروی تقویت رویکرد نوآورانه در دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: زمانی آن ارتباط تنگاتنگ و مؤثر بین صنعت و دانشگاه برقرار می‌شود که مراکز اقتصادی مطمئن شوند سیستم‌های اقتصادی‌شان را می‌توانند با استفاده از مبانی علمی پیش ببرند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران از شبکه‌سازی به عنوان یکی از سیاست‌های محوری حوزه پژوهش و فناوری نام برد و گفت: فعالیت جزیره‌ای اساتید و مراکز تحقیقاتی دانشگاه باید جای خود را به حاکم شدن یک تفکر سیستمی بر مجموعه فعالیت‌ها بدهد. در این صورت است که قابلیت طراحی و ایجاد پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین سامانه‌ها هم ممکن می‌شود.

وی افزود: هم‌افزایی در موضوعات پژوهشی نیازمند رویکرد سیستمی است. در صورتی که تفکر سیستمی بر مجموعه فعالیت‌های دانشگاه بویژه در حوزه پژوهشی حاکم نباشد، نتیجه این می‌شود که برخی پایان‌نامه‌ها و نتایج تحقیقات آنچنان که باید مورد بهره‌برداری جامعه قرار نمی‌گیرند.

دکتر فکور در پایان، توسعه تحقیقات را مستلزم ریل‌گذاری و بسترسازی مناسب دانست و اظهار کرد: البته وقتی بودجه مناسب تحقیقاتی تزریق شود، اعضای هیأت علمی هم بهتر می‌توانند فعالیت‌های پژوهشی را رهبری کنند و جلو ببرند.

بر طبق این گزارش، دکتر محمد رحیمیان، معاون سابق پژوهشی دانشگاه تهران نیز در این آئین، برنامه‌ریزی پژوهشی دانشگاه تهران در شش سال اخیر را مبتنی بر توجه به کیفیت پژوهش دانست و گفت: در راستای همین نگاه کیفی‌نگر بود که با دریافت کد اخلاق پژوهش و تشکیل کمیته‌های مختلف اخلاق پژوهش به ساماندهی تحقیقات مرتبط با موجودات زنده اعم از انسان و حیوان و محیط زیست پرداخته شد.

دکتر رحیمیان با اشاره به تصویب آئین‌نامه جذب پژوهشگران پسادکتری در دانشگاه تهران، افزود: با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق حمایت از پژوهشگران، رکورد مناسبی در جذب پژوهشگران پسادکتری داشته‌ایم.

معاون سابق پژوهشی دانشگاه تهران در زمینه اقدامات انجام‌شده در حوزه کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، به توسعه سامانه‌های دسترسی به منابع تاریخی و اسناد، استقرار حداکثری و یکپارچه منابع دانشگاه در سامانه مدیریتی آذرسا و افزایش ذخایر کتب چاپی جدید، سنگی و خطی اشاره کرد.

بر طبق این گزارش، دکتر هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز در آئین معارفه خود، اظهار کرد: کار با نخبگان دانشگاهی و دانشجویانی که با امیدها و انتظارات و آرزوهای بسیار متنوعی وارد دانشگاه می‌شوند و همچنین کار با همکارانی که می‌خواهند ما را در تولید فرهنگی و راهبری فرهنگی کمک کنند، دارای ظرایفی است.

وی افزود: همچنین با توجه به توسعه شبکه‌های اجتماعی و فضای دیجیتال، باید طراحی لازم در این باره که کنش اجتماعی ما در بستر دیجیتالی شدن چگونه باشد نیز صورت گیرد. چون اگر در مواجهه با این فضا، دارای پیش‌بینی و راهبری مناسب نباشیم، ممکن است دنیای دیجیتال فضای کنش یکسویه‌ای باشد که ما مقهور آن خواهیم شد.

دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، معاون سابق فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه رویکرد اصلی حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران بر اساس سند دانشگاه اسلامی و برنامه سوم دانشگاه تهران پیش برده شده است، از ارتقای نقش و جایگاه تشکل‌های دانشجویی، تهیه کارنامه فرهنگی دانشجویان، راه‌اندازی سامانه نشریات دانشجویی، بهره‌گیری از اعضای هیأت علمی به عنوان استاد مشاور انجمن‌های علمی، تأسیس انجمن خانواده و دانشگاه و جلب حمایت خیرین نیک‌اندیش با کمک بنیاد حامیان دانشگاه را به عنوان برخی اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در دوره اخیر نام برد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید امید فاطمی، رئیس سابق مرکز فناوری دیجیتالی دانشگاه تهران نیز در مراسم تکریم و معارفه رئیس این مرکز، عنوان کرد: در دو سال گذشته بار جدی دانشگاه بر روی دوش همکاران مرکز فناوری دیجیتالی دانشگاه بود.

دکتر فاطمی تاکید کرد: باید مدیریت دانش کاملی از کلیه اطلاعاتی که در دانشگاه تهران وجود دارد، راه‌اندازی شود. فضای دیجیتال دیگر ابزار نیست بلکه یک فرآیند راهبردی و مزیت رقابتی است که دانشگاه باید داشته باشد.

دکتر بابک سهرابی، رئیس جدید مرکز فناوری دیجیتالی دانشگاه نیز در این مراسم بر طرح‌ریزی لازم برای توسعه فعالیت‌های دیجیتال دانشگاه با وجود محدودیت منابع تاکید کرد.

کد تحریریه : ۱۱۶/۱۰۱/۱۱۶

کلیدواژه‌ها: تودیع و معارفه دانشگاه تهران


( ۲ )

نظر شما :