در نخستین وبینار علمی مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه تومسک -۲:

رئیس دانشگاه تهران: در شرایط سخت کرونایی، گذار به «دانشگاه دیجیتال» صورت پذیرفت / کمک به راهبری کشور، پیشبرد علم و دانش و صیانت از فرهنگ و محیط زیست محور اصلی فعالیت دانشگاه در حوزه مسئولیت اجتماعی بوده است

تعداد بازدید:۱۳۴۹
روابط‌عمومی دانشگاه تهران: رئیس دانشگاه تهران در نخستین وبینار علمی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه تومسک روسیه با عنوان «دانشگاه‌ها در شرایط کووید ۱۹؛ تجربه ایران و روسیه»، به تشریح دستاوردهای دانشگاه تهران و نیز ایفای نقش مسئولیت اجتماعی در شرایط کرونایی پرداخت.

در این وبینار که روز گذشته (ششم اردیبهشت) و با حضور رؤسای دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی تومسک و جمعی از مسئولان دو دانشگاه برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران ضمن خوش‌آمدگویی به شرکت‌کنندگان در این وبینار، گفت: «بسیار خوشحالم که امروز با دانشگاه بزرگ «تومسک» می‌توانیم درباره یک موضوع بسیار مهم و جهانی که همان مساله همه‌گیری کووید ۱۹ است، سمیناری را داشته باشیم و به تبادل تجربه بپردازیم».

رئیس دانشگاه تهران با معرفی اجمالی دانشگاه تهران گفت: «دانشگاه تهران قدیمی‌ترین دانشگاه ایران است که در آغاز یک دانشگاه جامع بود اما حدود ۳۰ سال پیش دانشکده پزشکی به عنوان یک دانشگاه مستقل به نام دانشگاه علوم پزشکی تهران از این دانشگاه جدا و فعالیت علمی و پژوهشی خود را آغاز کرد، اما امروز ارتباط بسیار تنگاتنکی بین دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد و در جلسه امروز هم همکارانی از این دانشگاه حضور دارند».

دکتر نیلی در ادامه آماری از پردیس‌ها، دانشکده‌ها، آزمایشگاه و سایر امکانات علمی و آموزشی دانشگاه تهران ارائه داد و افزود: «گستره جغرافیایی دانشگاه تهران از کرانه‌های دریای خزر در شمال تا کرانه‌های خلیج فارس در جنوب ایران است و شعبات این دانشگاه در سراسر کشور گسترده است که در حال حاضر با بیش از ۲۰۰۰ هیأت علمی و ۵۵ عضو هیأت علمی بین‌المللی، بیش از ۷۰۰ دانشجویی خارجی و نزدیک به ۴۴ هزار دانشجو به فعالیت علمی و آموزشی می‌پردازد که با این گستردگی طبعاً مدیریت در شرایط همه‌گیری کووید ۱۹، مدیریت دانشگاه کاری بسیار سخت و دشوار بود».

وی افزود: «با توجه به تغییر آموزش حضوری به آموزش غیر حضوری و الکترونیکی به دلیل شرایط همه‌گیری کووید، ما باید در دو حوزه فعالیت‌هایمان را گسترده‌تر می‌کردیم؛ ایجاد آمادگی لازم در اعضای هیأت علمی برای ارائه آموزش الکترونیکی و توسعه زیرساخت‌ها که خوشبختانه دانشگاه تهران بیش از دو دهه بود که توسعه آموزش‌های الکترونیکی را در دستور کار خود داشت وبا وجود همین زیرساخت، دانشگاه از همان روزهای اول تعطیلی دانشگاه‌ها به ارائه آموزش غیرحضوری پرداخت».

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه دانشگاه تهران در ایام همه‌گیری کووید ۱۹ فقط یک هفته فعالیت آموزشی خود را متوقف کرد، این موضوع را مرهون زیرساخت دانشگاه در بخش آموزش الکترونیکی دانست و افزود: «بنابراین دانشگاه بعد از یک هفته توانست تمام دروس را به صورت غیر حضوری و به صورت الکترونیکی ارائه دهد».

وی در ادامه به چالش‌های این نوع آموزش نیز اشاره کرده و آموزش کارشناسان و کمبود امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در بخش دانشجویان را از جمله این چالش‌ها عنوان کرد و افزود: «البته دانشگاه توانست با آموزش کارشناسان و پشتیبانی از دانشجویان برای تهیه امکانات لازم بر این مشکل غلبه کند واز همان روزهای نخست این دو مساله در دستور کار مدیریت دانشگاه قرار گرفت».

دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه سخنان خود آماری از آموزش‌های غیر حضوری در دانشگاه تهران ارائه داد و تشکیل بیش از یک میلیون کلاس، ارائه بیش از ۱۱۸۰۰ واحد درسی و دانلود بیش از یک میلیون فایل را نشانه پوشش الکترونیکی جامع در دانشگاه تهران عنوان کرد.

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود به مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران در سطح ملی اشاره کرد و گفت: «توسعه مسئولیت پذیری اجتماعی، کمک به راهبری کشور، پیشبردعلم و فناوری و کارآفرینی و صیانت از فرهنگ و محیط زیست را به عنوان مسئولیت اجتماعی دانشگاه در قبال کشور پیگیری کردیم و در واقع در کنار وظایف خود در دانشگاه به وظایف ملی خود در شرایط همه گیری کووید نیز پرداختیم».

وی در بخش دیگری از سخنان خود فعالیت‌های دانشگاه تهران در دوران شیوع کووید ۱۹ را در سه بخش حمایتی، پژوهشی و اجرایی برشمرد و گفت: «طراحی و تولید کیت سریع تشخیص کرونا، ساخت دستگاه کمک تنفس، طراحی و تولید ماسک‌های الکترومغناطیسی، ساخت سیستم میکروفلوئیدیک تشخیص کرونا و سایر تجهیزات مورد نیاز در بخش‌های پزشکی همچنین همکاری در تولید واکسن از جمله فعالیت‌های دانشگاه تهران است که دانشگاه تهران سعی کرده است با استفاده از ظرفیت‌های علمی خود به کشور کمک کند».

دکتر نیلی احمدآبادی با تاکید بر حمایت دانشگاه از دانشجویان در دوران همه‌گیری کووید ۱۹ گفت: «دانشگاه علاوه بر کمک در تهیه لوازم مورد نیاز مثل تهیه تبلت و ارائه اینترنت رایگان به دانشجویان، حمایت‌های معنوی نیز مثل مشاوره و پیگیری امور آموزشی را در دستور کار خود داشت و همه این‌ها در جهت تسهیل شرایط برای دانشجویان صورت گرفت».

رئیس دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به تعطیلی دانشگاه‌ها در این ایام افزود: «ما به صورت محدود دانشجویانی که باید در دانشگاه حضور داشته باشند (بویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی) را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوابگاه‌ها مستقر کردیم».

رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد در این مدت تلاش کردیم تا کارهای پژوهشی دانشگاه متوقف نشود و در این مدت آزمایشگاه‌ها با رعایت پروتکل‌ها فعالیت دارند و ۴۰۰۰ دانشجو (عمدتاً تحصیلات تکمیلی) در خوابگاه‌ها مستقر هستند تا فعالیت‌های پژوهشی خود را انجام دهند.

دکتر نیلی احمد‌آبادی در پایان سخنان خود با قدردانی از برگزارکنندگان این سمینار، اظهار امیدواری کرد که برگزاری این برنامه سرآغاز همکاری‌های بسیار گسترده‌تر دو دانشگاه در زمینه‌های مورد علاقه دو کشور باشد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۴

کلید واژه ها: وبینار علمی ایران و روسیه دانشگاه تومسک دانشگاه دیجیتال تجربه ایران و روسیه کرونا آموزش‌ الکترونیک


( ۱ )

نظر شما :