آئین رونمایی از ترجمه ۲۰ زبانه نامه سردار سلیمانی به دخترش برگزار شد

۰۲ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۷:۵۴ کد : ۱۵۰۲۲ اخبار اخبار برگزیده اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۲۱۳۴
روابط عمومی دانشگاه تهران: آئین رونمایی از ترجمه ۲۰ زبانه نامه سردار سلیمانی به دخترش فاطمه (تقدیم به دختران و پسران ایران و جهان اسلام) با همکاری سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور، بسیج اساتید دانشگاه تهران و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم که امروز (دوم اسفند ماه) با حضور جمعی از مسئولان دانشگاهی و کشوری، در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن خیر مقدم و قدردانی از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم گفت: «شخصیت شهید سردار قاسم سلیمانی به‌ویژه بعد از شهادت مورد نقد و بررسی گسترده‌ای قرار گرفته است. هر چند که شهید سلیمانی، فرد نام‌آشنایی برای فرزندان انقلاب، جبهه مقاومت و مردم ایران بود، اما بعد از شهادت لایه‌هایی از شخصیت این بزرگوار عیان شد که شاید از آن آگاه نبودیم».
وی خاطرنشان کرد: «درباره جایگاه اجتماعی سردار سلیمانی صحبت زیاد شده است، تأثیراتی که در جبهه مقاومت، مواجهه با گروه‌های الحاقی و متحد کردن نیروهای مسلمان در منطقه و جهان داشت بر همگان آشکار است. اما آن چیزی که منجر به اعتبار و مقبولیت ایشان شده، فقط جنبه اجتماعی نبوده و نیست، چه بسا در بین نیروهای انقلاب و نظام بزرگوارانی هستند که امور مهمی را در دست دارند و خدمات ارزنده‌ای انجام می‌دهند».
دکتر سرسنگی افزود: «علت اینکه شهید سلیمانی علاوه بر اینکه سردار عرصه مقاومت بودن، سردار دل‌ها هم بود و بر دل‌های ما سیطره داشت و شهادت ایشان باعث شد تا صحنه‌ای در کشور رقم بخورد که نظیر آن را کم‌تر دیده بودیم، وجود ویژگی‌های خاص در شخصیت سردار سلیمانی بود. دوست و دشمن او را تقدیر و تحسین کردند، حتی کسانی که سردار سلیمانی را خیلی نمی‌شناختند هم به خیابان‌ها آمدند و حماسه‌ای تاریخی آفریده شد».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با تصریح اینکه یکی از وجوهات مهم سردار سلیمانی شخصیت و وجه درونی ایشان بود، بیان کرد: «این خداوند است که به افراد عزت می‌دهد و عشق را در جان آنان جاری می‌کند، عشقی که از سوی خدا به قلب افراد جاری می‌شود، آن فرد را محبوب جامعه و مردم خواهد کرد. شهید سلیمانی چنین شخصیتی را داشتند، هر چند که ما نیروهای انقلابی و متعهد زیادی در کشور داریم و پرچم این شهید بزرگوار هیچگاه بر زمین نخواهد ماند، اما جایگاه شهید سلیمانی جایگاهی بود که کمتر می‌توان تصور کرد کسی بتواند به این جایگاه دست یابد، ایشان جان، مال و آبروی خود را با خدا معامله کردند».
وی با اشاره به ترجمه نامه سردار سلیمانی از سوی بسیج اساتید و ارزشمند دانستن اقدام صورت گرفته عنوان کرد: «بررسی نامه سردار سلیمانی به دخترش فاطمه، نشان می‌دهد که چقدر از شخصیت ایشان برای ما هنوز ناشناخته است. کسی که از یک سوی محکم در مقابل دشمن می‌ایستد، می‌جنگد و هراسی ندارد و از سوی دیگر قلب او سرشار از عشق، محبت و رحمت است».
دکتر سرسنگی در پایان سخنان خود اظهار کرد: «امیدوارم برگزاری این چنین برنامه‌هایی ضمن اینکه جایگاه و مقام آن شهید بزرگوار را برای ما یادآوری می‌کند، ثمر دیگر نیز داشته باشد و اینکه همگان یک‌بار دیگر بر این نکته پافشاری کنیم که راه سلیمانی و راه سلیمانی‌ها در این کشور الهی ادامه خواهد داشت. همچنین نکته دیگری که به‌عنوان برجسته‌ترین رویکرد زندگی سردار سلیمانی قابل توجه است ولایتمداری این عزیز بود و امیدوارم که همه ما در این شرایط سخت این نکته را از یاد نبریم که شهید سلیمانی بیش و پیش از هر چیز سرباز ولایت بود».
در ادامه مراسم دکتر علی باقری کنی، معاون امور بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: «از همت بسیج اساتید برای این ابتکار و ترجمه نامه سردار سلیمانی به ۲۰ زبان تشکر می‌کنم. به نظر من دانشگاه تهران محل مناسبی برای برگزاری این آئین هدفمند است. لازم می‌دانم تقدیر کنم از دانشگاه تهران که توفیق و سعادت این را داشت تا میزبان پیکر پاک شهید سلیمانی و این رویداد بزرگ تاریخی باشد».
دکتر باقری افزود: «شهید سلیمانی مثل هر کس دیگری دو برش شخصیتی داشت. یک برش شخصی است که بر اساس آن هر انسانی یک ویژگی‌های شخصی فیزیکی دارد و یک برش دیگر غیر مادی، اخلاقی و روحی است و باید گفت بعد ویژگی‌های شخصیتی سردار سلیمانی بود که باعث متمایز شدن ایشان از دیگران شد. دشمنانی هم که سردار سلیمانی را هدف قرار دادند به خاطر شخص ایشان نبود، بلکه بعد شخصیتی سردار سلیمانی مورد هدف دشمنان قرار گرفت».
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: «این شخصیت در یک بستر خاص شکل می‌گیرد،. شخصیت سردار سلیمانی در بستر انقلاب اسلامی، انوار نورانی ولایت، بستر هشت سال دفاع مقدس و در ساحت مقاومت قوام پیدا کرد و ویژگی‌های آن تثبیت و نهادینه شد. اگر انقلاب، جنگ تحمیلی، جریان مقاومت و امام و رهبری نبودند این شخصیت نمود و بروز پیدا نمی‌کرد».
وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: «یکی از موضوعاتی که در قرآن کریم به آن تأکید شده، صیانت از حقوق انسان‌هاست و سنبل و نماد این آیه شریف شهید سلیمانی است. سردار سلیمانی مدافع حقوق ملت‌ها بود، که البته کم به آن توجه شده است. بعد دیگر شخصیت ایشان مبارزه با تروریسم است و باید گفت آمریکا مبارز و مدافع بزرگ حقوق ملت‌ها و فرمانده مبارزه با تروریسم را ترور کرد».
معاون بین‌الملل قوه قضائیه تصریح کرد: «سردار سلیمانی نمی‌گوید می‌روم می‌جنگم چون دشمن ما هستند، بلکه ایشان جنگید تا انسان‌ها را نجات دهد. مدعیان حقوق بشر اگر می‌توانند شخصیتی مثل سردار سلیمانی را بیاوردند، سردار سلیمانی نمود و بروز نگاه دینی است».
دکتر سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به تبیین نکات موجود در نامه سردار سلیمانی به دخترش فاطمه پرداخت و گفت: «نامه سردار سلیمانی به دخترش فاطمه در واقع نامه‌ای برای جهان بود. فکر می‌کنم زمان نوشتن نامه ایشان صرفاً به دخترشان فاطمه فکر نمی‌کردند، بلکه تفکرشان متمرکز بر تمامی افراد دنیا بوده است. ویژگی‌های شخصیتی ایشان جزو آرزوهای ملت ایران است. خداوند آنقدر ظرفیت به سردار سلیمانی عطا کرده بود که وجودش سرشار از خیر، تدبیر و حکمت محض بود. همچنین ایشان در کار نظامی خود ویژگی‌های برجسته‌ای داشت و باید این ویژگی‌ها هم ذکر شود تا نشان داده شود که کار نظامی یک مسلمان با کار یک غیر مسلمان فرسنگ‌ها فاصله دارد».
وی افزود: «از بین بردن داعش که پشتیبانی‌ها و حمایت‌های زیادی داشتند و پاک کردن منطقه سوریه و عراق از وجود آنها کار آسانی نبود، ولی همین کار سخت را با ملاحظات الهی انجام دادن، برخواسته از نگاه یک انسان حکیم، فرهیخته و الهی همچون سردار سلیمانی است».
دکتر عاملی با بیان اینکه در نامه سردار سلیمانی به دخترش پنج نکته قابل توجه وجود دارد، تصریح کرد: «نکته اول عاشقانه‌های نامه است و عنصر عشق، مهر و محبت در این نامه به چشم می‌خورد. سردار سلیمانی در این نامه می‌گوید فرزندان من مثل چشم من هستند و مهم‌تر از فرزندانم، فرزندان جامعه انسانی است. عاشقانه‌های سردار سلیمانی از جنس عاشقانه‌های خداست که به دنبال حفاظت و نجات انسان‌ها است».
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نکته دوم نامه را توجه به خدا دانست و عنوان کرد: «سردار سلیمانی اگر زیبا بود، به این دلیل است که محو در خدا بود. سردار سلیمانی در نامه می‌گوید که دائماً از خدا می‌خواستم و می‌خواهم که دل من را مجذوب خود کند تا بتوانم در مسیری حرکت کنم که خداوند آن را می‌پسندد. انسان به همان میزانی که دچار غیر خدا خواهی شود به همان میزان نیز زشت و پلید می‌شود. عقل‌ورزی بالای شهید سلیمانی به دلیل پیوند خوردن با خدا و وجود توحیدی و ولایی ایشان بود».
وی در ادامه سخنان خود گفت: «زیبایی توحید را به وضوح در رفتار ایشان می‌بینیم. سردار سلیمانی در این نامه می‌گوید مسیری را انتخاب کرده که نگاه جاودانگی داشته باشد. ایشان همچنین عنوان می‌کنند به دنبال جاودانگی بودم و چیزی جز توجه به خدا جاودانگی را در پی ندارد. توسعه جاودانه، نگاه به جهان ابدی دارد و نگاه الهی در نامه موج می‌زند».
به گفته دکتر عاملی، نکته سوم در نامه سردار سلیمانی به دخترش فاطمه، رها شدن از وابستگی‌ها و پیرایه‌ها است و ما در گام دوم انقلاب باید به دنبال پیرایه‌زدایی از انقلاب باشیم و تشریفات را کنار بگذاریم. سردار سلیمانی بی‌پیرایه بود و آن را در این نامه برجسته کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: «نکته چهارم بحث کار نظامی است. کار نظامی در کشور ما جنبه بازدارندگی دارد. ما برای جلوگیری از جنگ قدرتمند شدیم، می شویم و باید بشویم و نه برای جنگ کردن. ما برای آدم کشتن نیامده‌ایم و برای جلوگیری از آدم‌کشی آمده‌ایم. کشتن شخصیت، روح، فرهنگ و مسیر زندگی بدتر از کشتن جسم است منطقی که سردار سلیمانی در نامه‌اش تأکید می‌کند جنگیدن نیست، بلکه جلوگیری از آدم‌کشی است. در سطح جهانی باید به سردار سلیمانی جایزه بزرگ حقوق بشر اعطا شود و به‌عنوان سردار حقوق بشر به دنیا معرفی شوند. حتی امنیت آمریکا و اروپا مدیون سردار سلیمانی است. نکته پنجم نگاه سردار است که خود را سرباز در خانه هر مسلمانی می‌بیند».
در بخش دیگری از این مراسم خالد قدومی نماینده حماس فلسطین، نیز به ایراد سخنرانی در خصوص شخصیت و ویژگی‌های بارز سردار سلیمانی پرداخت. همچنین در پایان مراسم از ترجمه ۲۰ زبانه نامه سردار سلیمانی به دخترش فاطمه که به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، عربی، اسپانیولی، آلمانی، روسی، چینی، ژاپنی، پرتغالی، عبری، ترکی استانبولی، مالایی، اردو، هندی، سواحیلی، اندونزیایی، ترکی آذربایجان، بنگالی، بوسنیایی و ایتالیایی ترجمه شده است، رونمایی شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلید واژه ها: معاونت فرهنگی و اجتماعی آئین رونمایی سردار سلیمانی سازمان بسیج اساتید بسیج اساتید دانشگاه تهران


( ۲ )

نظر شما :