در جلسه هماندیشی استادان مشاوره فرهنگی و علمی
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه؛ دوره کارهای شعاری به سر رسیده است
بنا بر اعلام معاونت فرهنگی و اجتماعی، در جلسه هم اندیشی استادان مشاوره فرهنگی و علمی که (۲۵ آذرماه) بهصورت برخط برگزار شد، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، ضمن تبریک هفته پژوهش و تسلیت شهادت شهید فخریزاده، گفت: «یکی از برنامههای اثرگذاری که اجرا شده است، همکاری با سازمان فنی حرفهای کشور برای دوره گذراندن دانشجویان دانشگاه تهران در این سازمان بود. آئیننامه استاد مشاور فرهنگی و علمی تدوین شد تا مشاوران، دانشجویان را نه تنها از نظر علمی، بلکه در حوزه فرهنگی نیز حمایت کنند».
دکتر سرسنگی، درباره آئیننامه استاد مشاوران دانشجویان شاهد و ایثارگر خاطرنشان کرد: «این آئیننامه، ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر است و از زمانی که اجرا شده است، حدود ۸۰ درصد از افت تحصیلی این دانشجویان جلوگیری شده است».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، درباره فعالیتهای باشگاه دانشآموزی دانشگاه تهران نیز تصریح کرد: «باشگاه دانشآموزی با مراجعه به مدارس برای دانشآموزان، قبل از ورود آنها به دانشگاه دوره برگزار میکند و استعدادیابی میشوند. همچنین یکی از برنامههای اثرگذار، تأسیس انجمن خانواده و دانشگاه بوده است که وظیفه ارتباط با خانوادههای دانشجویان را دارد که جلسههای این انجمن کاملاً بر پایه حضور خانوادهها برگزار میشود. هدف از تأسیس این انجمن، استفاده از ظرفیتهای فکری و اندیشه خانوادهها است».
وی در ادامه با بیان اینکه طرحی برای توانمندسازی و ارتقای شایستگیهای اعضای هیأت علمی تصویب شده است، افزود: «یک عضو هیأت علمی از زمانی که وارد دانشگاه میشود تا پایان مسئولیت خود میتواند دورههای مختلفی در دو حوزه مهارتهای تدریس و مهارتهای اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی نسبت به دانشجو شرکت کند».
دکتر سرسنگی اظهار کرد: «طرح تشکیل شورای عالی سیاستگذاری اخلاق حرفهای در دانشگاه با ریاست رئیس دانشگاه در هیأت ریسه دانشگاه تصویب شده است، اگر طرحها در دانشگاه به خوبی اجرا شود بسیاری از مشکلات در دانشگاه برطرف خواهد شد».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: «یکی از دغدغههای جدی خانوادهها این است که به کمالات انسانی دانشجویان در دانشگاه افزوده شود. دانشگاه محلی است که بُعد علمی و اخلاقی یک دانشجو را ارتقا دهد. دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی باید تأثیرگذار باشند. یکی از افتخارات دانشگاهها این است که انسانهای اثرگذار در جامعه و حتی دنیا تربیت کردهاند، نامداران روزبهروز کمتر میشوند، به دلیل اینکه امروزه در دانشگاهها فقط به موضوعات علمی پرداخته میشود و موضوع اخلاق در دانشگاه گمشده است».
وی در پایان با عنوان اینکه برخیها اعتقاد دارند وظیفه دانشگاه فقط آموزش و پژوهش است، گفت: «استاد مشاوران علمی و فرهنگی باید به موضوعات اخلاقی توجه کنند تا از بروز زمینههای فقر اخلاقی در دانشگاه جلوگیری شود. باید بستری فراهم شود تا با توجه به شرایط موجود ارتباط با دانشجویان برقرار شود. البته ایدهآل بنده این است که هر دانشجو در دانشگاه یک استاد مشاور فرهنگی و علمی داشته باشد».
در ادامه این جلسه استادان مشاور به بحث و تبادلنظر و ارائه پیشنهادها در خصوص آئیننامه استاد مشاور فرهنگی و علمی پرداختند.
نظر شما :