توسط مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران

سلسله نشست‌هایی حقوقی با حضور صاحبنظران بین‌المللی برگزار شد

۱۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۵:۵۹ کد : ۱۳۸۴۰ اخبار اخبار برگزیده اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۱۲۲۷
روابط عمومی دانشگاه تهران: در راستای توسعه همکاری علمی بین‌المللی دانشگاه تهران در ایام کرونا و گسترش فعالیت‌های بین‌المللی، سلسله نشست‌هایی با حضور استادان حقوقی دانشگاه‌های معتبر دنیا از سوی مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران، برگزار شد.
سلسله نشست‌هایی حقوقی با حضور صاحبنظران بین‌المللی برگزار شد

بنا بر اعلام مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران، به منظور اجرا و توسعه سیاست‌های همکاری علمی بین‌المللی دانشگاه در ایام کرونا و گسترش فعالیت‌های بین‌المللی در شرایط فعلی که همه‌گیری بیماری کرونا موانعی را در راه فعالیت‌های معمول و متداول بین‌المللی به وجود آورده است و با هدف بهره‌گیری از دانش و تجربه صاحبنظران بین‌المللی، سلسله نشست‌های حقوقی به‌صورت وبینار با حضور استادان حقوقی دانشگاه‌های معتبر دنیا در دو بخش ارائه استاد و پرسش و پاسخ برگزار شد.
بر این اساس، در وبیناری که با حضور پروفسور جاپ زونبرگن، استاد حقوق اراضی و نظام‌های ثبت و مدیریت املاک دانشگاه توئنته هلند، در آذرماه سال جاری برگزار شد، به موضوع «ثبت حقوق مالکیت املاک: راهکاری برای تلفیق مناسب حقوق و فناوری» پرداخته شد.
در این نشست دکتر زونبرگن، نقش ثبت در نظام معاملات اموال غیر منقول در نظام‌های حقوقی مختلف را تشریح کرد. این تقسیم‌بندی براساس یک طیف گسترده از نظام‌های معتقد به اصل رضایی بودن معاملات املاک که در قالب خرید و فروش شفاهی صورت می‌پذیرد، آغاز می‌شد.
در بخش دیگر از این نشست، این استاد حقوق به چگونگی ورود فناوری در نظام‌های ثبت املاک پرداخت. وی به طور خاص به فناوری بلاک‌چین و نقش آن در نظام‌های ثبت املاک اشاره کرد و در نهایت این نتیجه استنباط شد که فناوری بلاک‌چین باید در چهارچوب ساختارهای نظام ثبتی مورد استفاده قرار گیرد و نمی‌توان در هر نظام ثبتی توقع پیاده‌سازی این فناوری را داشت.
«حدود اختیارات ویژه دولت‌ها در زمان اضطرار: مطالعه بیماری‌های واگیردار» نیز عنوان یکی دیگر از این سلسله نشست‌ها بود که با حضور دکتر تام گینزبرک استاد حقوق تطبیقی و علوم سیاسی دانشکده حقوق دانشگاه شیکاگو، به صورت وبینار برگزار شد.
دکتر گینزبرک ، در ابتدای سخنان خود به تشریح مطالب ارائه شده در مقاله‌ای که با عنوان “The Bound Executive: Emergency Powers During the Pandemic” در شماره اخیر مجله حقوق عمومی و نظریه‌های حقوقی دانشگاه ویرجینیا به چاپ رسیده است، پرداخت.
وی ضمن تبیین نظریات پیشین در خصوص اختیارات ویژه قوه مجریه در زمان بحران و به خصوص نظریه کارل اشمیت که مجوز اقدامات غیرقانونی به قوه مجریه داده است و امکان نظارت بر این قوه را در شرایط بحران از سایر قوا سلب کرده است، نظریه جدیدی را عنوان کرد که بر مبنای نظرسنجی از برخی کشورهای جهان صورت گرفته بود. بر اساس این نظرسنجی آنچه که در عمل در کشورهای مذکور صورت پذیرفته بود، از نظارت‌ها و مداخلات ویژه قوه مقننه و دادگستری‌ها و حتی مقامات محلی پرده‌برداری می‌کرد.
در چهارچوب این نظرسنجی پروفسور گینزبرگ، معتقد به تشکیل کمیته‌ای از قوای سه‌گانه و همچنین مقامات محلی برای کنترل شرایط بحران بود، چون به عقیده ایشان کاهش خطرات اساسی و تصمیم گیر‌ی های احساسی تنها با تأسیس چنین کمیته‌ای امکان‌پذیر است.
لازم به ذکر است، پیش از این نیز کارگاه «آشنایی با فرآیند تدوین و انتشار مقالات در مجلات حقوقی آمریکا» با حضور دکتر زهرا تخشید، مدرس دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد و عضو کانون وکلای ایالت نیویورک برگزار شده بود. در این کارگاه، موضوع‌هایی همچون دسته‌بندی مجلات آمریکایی، نحوه مکاتبه با مجلات مزبور، شرایط نگارش و پذیرش مقاله در مجلات حقوقی آمریکا مطرح شد.

کلیدواژه‌ها: مؤسسه حقوق تطبیقی بین‌المللی نشست‌های حقوقی ثبت حقوق مالکیت املاک بلاک‌چین وبینار


( ۲ )

نظر شما :