ارتباط شبکه توجه مغز با چابکی بازیکنان فوتبال

ارتباطات شبکه‌های مغزی بازیکنان فوتبال با مهارت بازیکنان مرتبط است

تعداد بازدید:۱۲۷۵
نتایج پژوهش محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران نشان دادند که مهارت‌های فیزیکی و عملکردی بازیکنان فوتبال با ارتباطات شبکه‌های مغزی در این افراد مرتبط است و در نتیجه انتظار می‌رود با اصلاح این ارتباطات مغزی، بتوان به افزایش مهارت بازیکنان کمک کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، طی آزمایشاتی روی بازیکنان فوتبال دریافتند توانایی‌های شبکه‌های ارتباطی مغز، برای تعیین مناطق مهم مغز مرتبط با عملکرد فوتبال ضروری است و بین چابکی و دو سرعتی با شبکه توجه فوقانی مغز (DAN) در بازیکنان فوتبال رابطه وجود دارد.
دکتر حمید سلطانیان‌زاده، استاد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران و سرپرست تیم تحقیقاتی این پروژه گفت: «این مطالعه با هدف رابطه بین پارامترهای خاص فوتبال و اتصال عملکرد حالت استراحت در بازیکنان فوتبال انجام شد».
استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران افزود: «۲۵ بازیکن حرفه‌ای فوتبال که به صورت داوطلبانه در این آزمایش شرکت کردند، مورد مطالعه قرار گرفتند».
وی با اشاره به اینکه این مطالعه شامل ارزیابی جامع از جمله معیارهای عملکرد فیزیکی، عملکرد مهارتی و عملکرد اجرایی بود، اظهار داشت: «همه شرکت‌کننده‌ها تحت تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI)  در حالت استراحت قرار گرفتند. یافته‌ها نشان داد بین چابکی و دو سرعتی خطی با شبکه DAN همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد».
دکتر سلطانیان‌زاده در ادامه افزود: «در مقابل پارامتر تناسب اندام هوازی، یک همبستگی منفی قابل توجه با شبکه حالت پیش‌فرض مغز(DMN) نشان داد عملکردهای مهارت (دریبل، پاس و شوت) همبستگی مثبت و معناداری با شبکه حسی و حرکتی (SMN) نشان داده و DAN به طور مداوم بالاترین درجه مرکزی را در پارامترهای مختلف ورزشی نشان می‌دهد».
استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: «نکته قابل توجه این بود که نواحی IPSL و IPSR در شبکه DAN به طور مداوم، بالاترین درجه مرکزی را در پارامترهای مختلف ورزشی نشان می‌دهد‌».
این مطالعه بینش‌های ارزشمندی را در مورد رابطه پیچیده بین عملکرد فیزیکی، مهارت و عملکرد اجرایی بازیکنان فوتبال ارائه می‌کند، زیرا این فاکتورها با اتصالات عملکردی شبکه‌های خاص در این بازیکنان مرتبط هستند.
یافته‌های این تحقیق، یک درک اساسی برای اکتشافات آینده و کاربردهای بالقوه در علوم ورزشی و علوم اعصاب شناختی به منظور بهبود عملکرد بازیکنان فوتبال ایجاد می‌کند.
علیرضا فلاحی، محقق پسادکتری دانشگاه تهران و مریم نورشاهی، پوریا عباسی و یاسمین اسدی از اساتید و دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی از دیگر اعضای این تیم تحقیقاتی بوده‌اند.
در این تحقیق ویژگی‌های ژنتیکی بازیکنان مورد بررسی قرار نگرفته و بنابراین نمی‌توان در این خصوص اظهار نظری داشت.

کد تحریریه : ۰۱

کلید واژه ها: دانشگاه تهران دستاورد ارتباطات شبکه‌های مغزی


( ۱ )

نظر شما :