گزارش نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران | نشان مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران اول بهمن در سالن اجلاس سران رونمایی می‌شود

۲۵ دی ۱۴۰۲ | ۱۶:۵۳ کد : ۳۹۲۸۷ اخبار اخبار رویدادها خبر
تعداد بازدید:۱۱۱۴
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اعلام کرد: نشان مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران اول بهمن ماه با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و جمع دیگری از مسئولان و شخصیت‌های علمی، فرهنگی و سیاسی در محل سالن اجلاس سران رونمایی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مهدی شهبازی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نشست خبری دهمین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت‌پذیری اجتماعی که در سالن شورای دانشگاه تهران برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: دهمین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت‌پذیری اجتماعی، اول بهمن ماه در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود و رئیس مجلس شورای اسلامی، جمعی از وزرا و اعضای هیأت دولت، رئیس دانشگاه تهران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این همایش حضور پیدا می‌کنند.
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات در زمینه پیشبرد فعالیت‌ها در حوزه مسئولیت اجتماعی، ناظر بر برخی موارد موجود در قوانین و مقررات است که اصلاح و ویرایش آنها می‌تواند به تقویت نهضت مسئولیت‌پذیری اجتماعی در دانشگاه و کشور کمک کند.
عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران، رویکرد مدیریت جاری دانشگاه تهران را گذر از کمی‌گرایی و اتخاذ رویکردی فراتر از رویکردهای کمی دانست و گفت: رویکرد دانشگاه تهران بر تمدن‌سازی و ارتقای تأثیرگذاری اجتماعی متمرکز است. موضوعی که در ماهیت رویدادها، جشنواره‌ها و ویژه‌برنامه‌های دانشگاه تهران در دو سال اخیر مشاهده می‌کنیم ناظر بر موضوع تمدن‌سازی و مکتب دانشگاه تهران است و در این حوزه، برنامه‌های عملیاتی و کاربردی و نگاه کیفی مدنظر قرار گرفته است.
دکتر شهبازی با بیان اینکه برنامه‌ها و چشم‌انداز دانشگاه تهران با محوریت شعار «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی» طراحی و پیگیری می‌شود، بیان داشت: جهاد علمی، یک شتاب فزاینده در فعالیت‌های علمی دانشگاه را به ذهن متبادر می‌کند و رویکرد دانشگاه کارآفرین نیز با مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه دارای ملازمه است. دانشگاه نه تنها در قبال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان خود دارای مسئولیت‌هایی است بلکه در قبال جامعه نیز باید پاسخگو باشد. رئیس شورای سیاستگذاری دهمین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت‌پذیری اجتماعی همچنین تلاش دانشگاه برای حل مسائل و مشکلات جامعه را نمادی از مسئولیت‌پذیری دانشگاه در قبال ذی‌نفعان خود که همه افراد جامعه هستند، دانست و گفت: ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی باید در همه عرصه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مدنظر قرار گیرد.
وی مقوله مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه‌ها را امری ناظر بر منافع ملی دانست و گفت: رفع نیازهای جامعه یکی از مسئولیت‌های اجتماعی دانشگاه تهران است. مسئولان عالی کشور نیز همواره این مضمون را به انحای مختلف مورد توجه قرار می‌دهند. همین که گفتمان رئیس‌جمهوری در حوزه دانشگاه و نهاد علم، تحت عنوان گفتمان دانشگاه حل مسئله شناخته می‌شود و ایشان همواره بر نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور به عنوان اتاق فکر دولت تاکید می‌کنند، یک نما از انتظاراتی است که در حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه‌ها وجود دارد.
مشاور رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه مدیریت دانشگاه تهران همواره لحاظ نمودن اثربخشی اجتماعی را ملاک تصمیمات خود قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: ارکان مختلف دانشگاه رویکرد مسئله‌محوری را مدنظر خود دارد. آنچه که تحت عنوان تحول آموزشی محور فعالیت‌های معاونت آموزشی دانشگاه تهران قرار گرفته است، رویکرد مهارتی و درس یادگیری تجربی که در سرفصل‌های دروس دانشجویان دیده می‌شود و همچنین نیازمحور بودن تحقیقات مدنظر معاونت پژوهش و فناوری، همه منبعث از پرداختن به رویکرد مسئولیت اجتماعی دانشگاه است.
دکتر شهبازی به فعالیت نزدیک به ۵۰ کانون دانشجویی در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: کانون مرهم که آغازگر نهضت و جنبش تحول در بحث مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه بود. کانون والعصر نیز در حوزه خدمت‌رسانی اجتماعی به کودکان کار و کودکان بی‌سرپرست و یا ارائه خدمات اجتماعی به آحاد جامعه فعال است.
استاد دانشگاه تهران، معاونت فرهنگی و اجتماعی را هماهنگ‌کننده بین واحدهای دانشگاه و بازوی ارتباطی دانشگاه و اجزا و اقشار مختلف جامعه برشمرد و از راه‌اندازی ستاد مسئولیت‌پذیری اجتماعی (سمات) که دارای میزهای مختلف مسئولیت اجتماعی است به عنوان یک گام برای نهادسازی در این عرصه در دانشگاه تهران نام برد و ابراز امیدواری کرد: شعار زیبای اهدای وقت و تخصص که در حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی در دانشگاه تهران تعریف شده است در قالب میزهای تخصصی مختلف بروز و ظهور پیدا کند.
وی توضیح داد: کانون دانشجویی مرهم تاکنون دارای هدفگذاری خدمت‌رسانی به ۴۷۰ هزار نفر در حوزه سلامت و بهداشت بوده است که با توسعه فعالیت‌های حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی در دانشگاه تهران، قرار است فعالیت‌های این کانون فعال صرفاً در حوزه سلامت و بهداشت نباشد و فعالیت‌های خود را در موضوعات سایر میزهای تخصصی نیز تسری بخشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از تأسیس مؤسسه حکمت‌پژوهی، راه‌اندازی مهدکودک، تصمیم ایجاد مجتمع آموزشی فرزندان اساتید و کارکنان دانشگاه تهران، راه‌اندازی دانشکده علوم خانواده، ایجاد مرکز ازدواج و خانواده و دیگر نهادسازی‌ها در دانشگاه تهران به عنوان گام‌هایی در راستای مسئولیت‌پذیری اجتماعی نام برد و تاکید کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در راستای امیدآفرینی و جوانی جمعیت، موضوع گسترش ازدواج را دارند به صورت ساختاری پیگیری می‌کنند.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران مسئولیت‌پذیری اجتماعی


( ۲ )

نظر شما :