رئیس دانشگاه تهران: خیرین و واقفین ستون‌های اصلی جامعه هستند

تعداد بازدید:۴۵۶۸

رئیس دانشگاه‌تهران با بیان اینکه خیرین و واقفین ستون‌های اصلی جامعه هستند، گفت: «وقتی این ستون‌های اصلی و کارآفرینان به دانشگاه وارد شوند، دستیابی به یکی از اهداف دانشگاه که کارآفرین‌تر شدن است، تسریع می‌شود».

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه‌تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در چهارمین جشنواره خیرین و واقفین که ۷ اسفند ۱۳۹۵، برگزار شد، گفت: «بسیار مایه خوشبختی است که دانشگاه تهران به‌طور متناوب شاهد حضور خیرین است».

رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه نکته مهم‌تر، فرهنگی است که در دانشگاه تهران و جامعه علمی کشور رخ می‌دهد، گفت: «سال‌هاست به دنبال تعامل دانشگاه و جامعه هستیم تا دانشگاه به درون جامعه راه یابد و مدل‌های مختلفی را در تحقق این امر دنبال کرده‌ایم، اما وجود شاخصه‌های مدیریتی و دانشگاهی در قالب‌های مختلف منجر به ضعف این تعامل شده است».

دکتر نیلی احمدآبادی، با اظهار اینکه دانشگاه تهران دارای بزرگ‌ترین ظرفیت کشور برای سرمایه‌گذاری و فعالیت خیرین است، گفت: «در یک ماه گذشته این دانشگاه بالاترین رتبه در نانوفناوری را به‌دست آورد و به‌عنوان دانشگاهی که بیشترین دانشجوی نمونه در کشور را دارد، معرفی شد و هم‌چنین در رده‌بندی‌های جهانی نیز همواره جزو اولین دانشگاه‌های کشور است».

وی دانشگاه تهران را دارای بیشترین ظرفیت ساختاری برای کسانی که می‌خواهند در توسعه پایدار کشور سرمایه‌گذاری کنند توصیف کرد.

رئیس دانشگاه‌تهران در ادامه با بیان اینکه طرح ساماندهی دانشگاه تهران شهر دانش نامیده می‌شود گفت: «این فقط یک کلمه نیست و عنوان ملی است که نهادهای رسمی کشور نظیر سازمان مدیریت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجلس آن را پذیرفته و در بودجه نیز این طرح به‌عنوان شهر دانش شناخته می‌شود».

وی در توصیف مفهوم شهر دانش گفت: «شهر دانش یعنی محلی که علم و دانش، فناوری و کارآفرینی در تعامل واقعی با جامعه شکل می‌گیرد و اضافه بر این به لحاظ ساختاری این طرح دانشگاه را به دورن جامعه سوق خواهد داد».

رئیس دانشگاه تهران، در ادامه افزود: «شرکت‌های دانش‌بنیان که در کنار بضاعت مهم استاد و دانشجو و امکانات پژوهشی دانشگاه تهران شکل گرفت، می‌تواند هویت شهر تهران را تغییر دهد و با حضور بیش از ۵۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان کلیه فعالیت‌های مجموعه تغییر خواهد کرد».

دکتر نیلی احمدآبادی در پایان سخنان خود اظهار کرد: «اگر در گذشته فقط مشارکت خیرین در توسعه دانشگاه‌ها، ساخت خوابگاه، کلاس درس و تجهیزات آموزشی بود، امروز فضای بزرگ‌تری ایجاد شده که می‌تواند اثربخشی افزون‌تری داشته باشد و کمک‌های خیرین در این حوزه قطعاً توسعه کشور را به‌دنبال خواهد داشت».

دکتر محمود کمره‌ای، رئیس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه تهران، با بیان اینکه فعالیت‌های بنیاد از خرداد ۱۳۹۳ آغاز شده است گفت: «حدود دو سال است که بنیاد دانشگاه تهران به صورت عملی فعالیت می‌کند و این فعالیت‌ها به همت خیراندیشان، نیکوکاران، خیرین، واقفین، دانشجویان و اعضای دیگر صورت می‌گیرد».

وی با اشاره به اینکه این کمک‌ها صرفاً مالی نیستند گفت: «هدف بنیاد دانشگاه‌تهران تنها انجام امور مادی و مالی نیست بلکه اشاعه فرهنگ پاک وقف و انفاق و معنویت است».

رئیس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه تهران با اظهار اینکه دانشگاه تهران به عنوان نماد عالی آموزشی کشور و برند ملی متعلق به ایران است گفت: «کسانی که برای اعتلای دانشگاه تهران چه به‌صورت مادی یا معنوی اقداماتی انجام می‌دهند قطعاً در مسیری قرار گرفته‌اند که خداوند توفیق بزرگی را به آنها عطا کرده است».

دکتر کمره‌ای با بیان اینکه از دی ماه تا کنون تعداد دانشجویان بورسیه به ۱۶۲۴ نفر رسیده است، افزود: «امیدواریم که به هدف بنیاد که رسیدن این تعداد دانشجوی بورسیه به ۵۰۰۰ نفر است، دست یابیم».

وی با اظهار اینکه بنیاد دانشگاه تهران دارای دو نوع بورسیه است گفت: «بخشی از آن به دانشجویان مستعد علمی که معدل آن‌ها در مقطع کارشناسی ۱۷ است، تعلق می‌گیرد و بخش دیگری از آن به دانشجویان نیازمند، که بنیاد دانشگاه‌تهران در برنامه خود این مسئله را با همکاری و مشارکت خیرین و واقفین قرار داده تا بتواند مشکلات مالی این قشر از دانشجویان را رفع تا آن‌ها نیز بتوانند توانمندی‌های خود را در امر تحصیل به منصه ظهور برسانند».

دکتر سید جواد ساداتی‌نژاد، مدیرعامل بنیاد دانشگاه تهران، نیز در این مراسم با اشاره به اینکه روز مهم دیگری در تقویم دانشگاه تهران رقم خورده است، گفت: «دانشگاه تهران روزهای بزرگ زیاد و به یاد ماندنی در تقویم خود دارد اما بعضی از روزها چون مملو از عطوفت، گذشت و فداکاری است و بویی از عشق خدایی و محبت انسانی می‌دهد، ماندگار تر هستند».

مدیر عامل بنیاد دانشگاه تهران، در پاسخ به این سوال که چرا این خیرین دانشگاه تهران را انتخاب می‌کنند، گفت: «دانشگاه تهران فعال‌ترین و مهم‌ترین نماد آموزش عالی کشور است که جدی‌ترین کار در حوزه علم و فناوری در آن جریان دارد که تولید کننده قدرت و ثروت برای کشور است».

وی، حضور خیرین اندیشمند در مراکز علمی و حمایت از حرکت جوشان علم و فناوری جوانان کشور را یکی از نمادهای مردمی شدن علم و فناوری دانست.

دکتر ساداتی‌نژاد افزود: «اراده کرده‌ایم دانشگاه‌تهران را مردمی اداره کنیم و ظرف مدت ۱۰ سال از نظر تأمین مالی مستقل از دولت، منابع مالی پایدار مردمی برای این دانشگاه مهیا سازیم و این در شهر تهران و در انبوهی از دانش‌آموختگان و دوستداران این نام وزین کاری نه دشوار که بر پایه عشق، آسان است».

در این مراسم خیرین به بیان نظرات، اندیشه‌ها و تجربیات خود پرداختند و از جمع ۵۰۰ دانشجوی بورسیه بنیاد دانشگاه تهران ۸۰ نفر به‌عنوان برترین‌ها مورد تقدیر قرار گرفتند.

هم‌چنین در حاشیه مراسم، بورسیه‌های جدید از سوی برخی از خیرین پذیرفته شد و در پایان با اهدای تندیس از همت والای خیرین و واقفین نیک‌اندیش با حضور رئیس دانشگاه تهران تقدیر به‌عمل آمد.

کلیدواژه‌ها: جشنواره خیرین و واقفین بنیاد حامیان دانشگاه تهران


( ۴ )

نظر شما :