نخستین «نشان عالی دانش» بر سینه ۱۲ ستاره سپهر دانش ایران نشست

۰۸ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۲:۱۶ کد : ۳۴۸۰۵ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۷۴۲۵
در آئینی که همزمان با سالروز تأسیس دانشگاه تهران برگزار شد، ۱۲ چهره برجسته علمی کشور در حوزه‌های مختلف دانش معرفی و مفتخر به دریافت نخستین نشان عالی دانش شدند.
نخستین «نشان عالی دانش» بر سینه ۱۲ ستاره سپهر دانش ایران نشست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در نخستین آئین اعطای نشان عالی دانش که شامگاه دوشنبه ۸ خرداد ماه ۱۴۰۲ با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر خسرو پناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و دکتر رضا پورحسین دبیر نشان عالی دانش برگزار شد، استادان اعظم ایرجی زاد، عباس بازرگان، احمدرضا دهپور، علی‌اکبر رشاد، عباسعلی زالی، حسین صفایی، سید کاظم علوی‌پناه، محمود فتوحی فیروزآباد، اردشیر قوام‌زاده، سید محمدمهدی کیائی، محمود مهرداد شکریه و محمدحسین نصر اصفهانی مفتخر به دریافت نخستین نشان عالی دانش کشور شدند.
دکتر اعظم ایرجی زاد در سال ۱۳۳۴ متولد در تهران متولد شد. این استاد ممتاز فیزیک دانشگاه صنعتی شریف که دانش‌آموخته دکتری فیزیک از دانشگاه ساسکس انگلستان است بیش از ۱۵۰ مقاله علمی پژوهشی بین‌المللی تألیف و منتشر کرده است. این بانوی دانشمند نانوتکنولوژی ایران، سابقه ریاست دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و عضویت در کمیسیون جهانی اخلاق در علم و فناوری یونسکو را در کارنامه خود دارد. دکتر ایرجی زاد همچنین برنده جایزه علامه طباطبایی است که هم اکنون ریاست پژوهشکده جامع علوم و فناوری‌های همگرای دانشگاه صنعتی شریف را برعهده دارد.
دکتر عباس بازرگان هرندی در سال ۱۳۲۱ در شهر کرمان به دنیا آمد. او دارای دکترای تحقیقات آموزشی از دانشگاه شیکاگو و پیتسبورگ (پنسیلوانیا)، دانشنامه آمارشناسی از مؤسسه آمار هندوستان، دانشنامه عالی برنامه‌ریزی آموزشی از مؤسسه بین‌المللی برنامه‌ریزی آموزشی در پاریس (IIEP) است. عباس بازرگان از متخصصان حوزه ارزشیابی آموزشی است و آغازگر نظام ارزیابی کیفیت در ایران است. او استاد گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه تهران و پایه‌گذار نظام اطلاعات آماری آموزش عالی کشور در مؤسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی آموزشی است. او مؤسس انجمن پژوهش‌های آموزشی ایران در سال ۱۳۷۸، مؤسس رشته‌های جدید تحصیلی و مراکز مهم علمی، تلاش برای ایجاد پژوهشکده تعلیم و تربیت و عضو هیأت تحریریه فصلنامه بین‌المللی HIGHER EDUCATION POLICY می‌باشد و دارای آثار علمی متعدد و مرجع در حوزه تخصصی خود است.
دکتر احمدرضا دهپور نیز سال ۱۳۲۷ در دیلمان گیلان دیده به جهان گشود. این استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، داروشناس و متخصص فارماکولوژی پزشکی دارای پژوهش‌های گسترده درباره رویکرد پاتوفیزیولوژیکی بیماری‌های مختلف است. وی که پرکاربردترین پژوهشگر سال ۲۰۰۶ معرفی شد بیش از ۸۵۰ مقاله پراستناد را در مجلات معتبر بین‌المللی تألیف و منتشر کرده است. این استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی پژوهش‌های گسترده در زمینه سلول‌های خون از منظر بیوشیمیایی و بیوفیزیکی انجام داده است. وی همچنین دارای پژوهش‌های علمی و کاربردی با دانشگاه‌های خارجی است. دکتر دهپور دارای عناوین و جوایزی متعددی است که از جمله این‌ها می‌توان به برگزیده جشنواره علامه طباطبایی، دانشمند ایرانی در فهرست یک درصد دانشمندان برتر جهان، برگزیده جشنواره رازی، پژوهشگر رتبه اول جشنواره ابن سینا و پژوهشگر رتبه اول وزارت بهداشت اشاره کرد. عضو بورد فارماکولوژی ایران و رئیس مرکز تحقیقات طب تجربی نیز از جمله فعالیت‌های ثبت شده در کارنامه علمی و پژوهشی این استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران است.
استاد علی‌اکبر صادقی رشاد دانشمند برجسته دیگری است که نخستین نشان عالی دانش را دریافت نموده است. استاد رشاد در سال ۱۳۳۵ در شهرستان ساوه متولد شد. وی مؤسس مجتمع حوزوی امام رضا (ع) و رئیس حوزه‌های علمیه استان تهران است. دکتر صادقی رشاد عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی را در کارنامه خود دارد. وی مؤلف بیش از چهل اثر در عرصه علوم انسانی اسلامی، دارنده چندین عنوان و جایزه ملی از جمله کسب عنوان «نظریه‌پرداز برجسته کشور» در جشنواره فارابی، برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و کتاب سال حوزه است و دریافت جایزه جهانی علوم انسانی، دریافت نشان علمی «دهخدا»، کسب عنوان پژوهش دینی برگزیده سال و دریافت تقدیر از یونسکو و ایسسکو از جمله افتخارات ایشان می‌باشد.
دکتر عباسعلی زالی، متولد ۱۳۱۶ گلپایگان و دانش‌آموخته دکتری ژنتیک گیاهی از دانشگاه کالیفرنیا است. وی که محقق در زمینه‌های ژنتیک کمی، اصلاح نباتات و ژنتیک و متخصص برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری بخش کشاورزی است، عضویت انجمن ژنتیک ایران، عضویت فعال انجمن زراعت و اصلاح نباتات، وزارت کشاورزی، ریاست مرکز آمار ایران و ریاست پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران را در سابقه فعالیت‌های خود دارد. وی همچنین مفتخر به دریافت جایزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تحقیقات در دانه‌های روغنی و جایزه جشنواره علامه طباطبایی است.
دکتر حسین صفایی در سال ۱۳۱۲ در قزوین دیده به جهان گشود. وی که فارغ‌التحصیل دانشگاه سوربن فرانسه در رشته دکتری حقوق خصوصی است مؤلف و مترجم ۲۴ کتاب مرجع در حوزه حقوق مدنی و تطبیقی است. عضویت پیوسته فرهنگستان علوم، ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، ریاست مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران و سردبیر فصلنامه علمی تخصصی دانشنامه حقوقی از جمله فعالیت‌های علمی و پژوهشی ایشان است. وی همچنین مؤلف کتاب مرجع حقوق خانواده است که چندین بار تجدید چاپ شده است. دکتر صفایی که دارای پیشینه تحصیل در علوم دینی است تاکنون برنده چندین جایزه ملی و بین‌المللی شده است که از جمله می‌توان به برگزیده جایزه علامه طباطبایی، برنده کتاب سال و کسب جایزه حقوق در فرانسه برای رساله دکتری موسوم به جایزه لویی میو اشاره کرد.
دکتر سید کاظم علوی‌پناه نیز متولد سال ۱۳۳۷ در شهرستان ابرکوه استان یزد است. دکتر علوی‌پناه پایه‌گذار دکتری سنجش از دور و جی آی اس (GIS) در ایران است که بیش از ۳۰ عنوان جایزه ملی و بین‌المللی را کسب کرده است. انتشار چندصد مقاله و تألیف چندین کتاب، استاد نمونه کشوری، استاد نمونه دانشگاه تهران و پژوهشگر برجسته دانشگاه تهران، ارائه منشور هفتگانه برای همزیستی در جهان آینده و عضو منتخب اولین پنل بین دولتی خاک جهان در سازمان خوار و بار جهانی از جمله افتخارات ثبت شده در کارنامه دکتر علوی‌پناه است. وی همچنین یکی از پنج دانشمند پراستناد سنجش از دور حرارتی در جهان است که نظریه «حرارت، شاخصی از هوشمندی جهان» را نیز ارائه داده است و کتابی هم با عنوان «گرما، پیشران جهان هستی» به اهتمام او در این زمینه تألیف و منتشر شده است.
محمود فتوحی فیروزآباد نیز در سال ۱۳۳۸ در روستای فیروزآباد از توابع اشکذر یزد دیده به جهان گشود. وی که دانش‌آموخته دکترای مهندسی برق از دانشگاه ساسکاچوآن کانادا است، مقالات و کتب علمی متعددی در زمینه مهندسی برق را تألیف و منتشر کرده است. استاد مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، ریاست دانشگاه صنعتی شریف، عضویت برجسته انجمن جهانی مهندسین برق و الکترونیک IEEE و عضویت در فرهنگستان‌های علوم جمهوری اسلامی ایران و علوم جهانی (TWAS) را در کارنامه علمی و پژوهشی خود دارد. وی همچنین دارنده چندین عنوان برتر و جایزه از جمله مدال طلای سازمان جهانی حمایت از نخبگان WIPO، برنده جایزه جشنواره بین‌المللی خوارزمی و جایزه علامه طباطبایی است.
دکتر اردشیر قوام‌زاده، متولد ۱۳۱۹ در تهران است. این استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران نخستین عمل پیوند مغز استخوان در ایران را در کارنامه علمی خود دارد. وی همچنین پزشک نخستین تزریق سلول‌های قاتل لنفوستیک در ایران است. استاد برجسته خون و انکولوژی، دارنده چندین عنوان و جایزه معتبر ملی و بین‌المللی است که جایزه جامعه پیوند مغز استخوان اروپا، جایزه مرکز تحقیقات بین‌المللی پیوند سلول‌های بنیادی دنیا در آمریکا، جایزه علامه طباطبایی، دارنده رتبه یک جشنواره رازی از جمله این عناوین و جوایز است. دکتر قوام‌زاده علاوه بر پژوهش‌های علمی و پزشکی ارزشمند، ریاست انجمن هماتولوژی و انکولوژی ایران، ریاست مرکز تحقیقات خون و سرطان و پیوند مغز استخوان و عضو مؤسس برجسته‌ترین محققان جهان را نیز در کارنامه خود دارد.
دکتر سید محمد مهدی کیائی، استاد پیشکسوت دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در سال ۱۳۲۵ در تهران متولد شد. وی دارای مدرک تخصصی در رشته بهداشت و تغذیه طیور از دانشگاه آیردین اسکاتلند است. این پژوهشگر و متخصص بهداشت و تغذیه طیور طراحی و فرموله نمودن نوعی ژل غذایی برای جلوگیری از دز هیدراته شدن جوجه در هچری و حمل‌ونقل و مشارکت در ساخت واکسن ضد کوکسیدیوز ماکیان و طراحی و فرموله نمودن نوعی مکمل رشد گیاهی در ماکیان به منظور حذف آنتی‌بیوتیک در غذای طیور را در کارنامه علمی و پژوهشی خود ثبت کرده است. وی همچنین مقالات و کتاب‌های بسیاری در زمینه بهداشت دام و طیور را تألیف و منتشر کرده است. عضویت پیوسته فرهنگستان علوم ایران، ریاست دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و عضویت در قطب علمی پاتوبیولوژی نیز از جمله فعالیت‌های علمی و اجرایی وی است.
دکتر محمود مهرداد شکریه، استاد ممتاز رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ۱۳۳۹ در شهر رشت متولد شد. این استاد نمونه کشوری و برگزیده جشنواره علامه طباطبایی که متخصص برجسته مهندسی مکانیک است، حضور مؤثری در بخش مهندسی دفاع مقدس داشته است. وی که متخصص در حوزه مکانیک مواد کامپوزیت است تلاش مؤثری در به ثمر نشاندن، تجاری‌سازی و صادرات برخی از تحقیقات کامپوزیتی ایفا کرده است. دکتر مهرداد شکریه علاوه بر فعالیت‌های یادشده، مؤلف کتب و مقالات بسیاری در حوزه مکانیک کامپوزیت‌ها و حضوری مؤثر در عرصه سیاست‌گذاری توسعه فناوری کامپوزیت دارد.
دکتر محمدحسین نصر اصفهانی، متولد ۱۳۴۵ اصفهان است که دکترای تخصصی بیولوژی تولیدمثل را از دانشگاه کمبریج انگلستان اخذ کرده است. این استاد تمام پژوهشگاه رویان بنیان‌گذار مراکز باروری و ناباروری در اصفهان است. وی همچنین بنیانگذار پژوهشکده زیست فناوری رویان در اصفهان را نیز در کارنامه علمی خود دارد. دکتر نصر اصفهانی که انجام فعالیت‌های مهم علمی در زمینه شبیه‌سازی حیوانی، سلول‌های بنیادی و ژنتیک را در کارنامه علمی خود ثبت کرده است مسئول پروژه شبیه‌سازی گوسفند برای اولین بار در غرب آسیا نیز است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران دکتر سلاجقه، معاون رئیس‌ جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکتر منصور انبیاء، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران و جمعی از استادان ممتاز، پیشکسوتان و چهره‌های ماندگار در آئین رسمی اعطای نشان عالی دانش حضور داشتند.

 به برگزیدگان نخستین نماد نشان عالی دانش در نماد آموزش عالی ایران، علاوه بر لوح تقدیر و نشان عالی دانش، ۲۰ قطعه سکه بهار آزادی اهدا شد.

کلید واژه ها: نشان عالی دانش دانشگاه تهران


( ۵۹ )

نظر شما :