آغاز دومین همایش صنعت و مهندسی عمران در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، آئین افتتاحیه دومین همایش صنعت و مهندسی عمران، با حضور دکتر رضا اکبری، معاون وزارت راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، دکتر غلامرضا هروی، رئیس دانشکده مهندسی عمران، دکتر حسین تقدس، رئیس همایش و معاون پژوهشی دانشکده مهندسی عمران و برخی دیگر اساتید و دانشجویان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم، دکتر اکبری، به اهتمام سازمان راهداری و حملونقل جادهای برای شناسایی و جذب دانشجویان و نخبگان مستعد اشاره کرد و گفت: «در این سازمان، مجموعهای از همه رشتههای مهندسی و به طور خاص مهندسی عمران فعالیت دارند. چالشها و مشکلاتی در بسیاری از حوزهها از قبیل جادهها، پلها، تونلها، ساختمانها، مدیریت ناوگان، ایمنی و تصادفات وجود دارد که دانشجویان و نخبگان دانشکدگان فنی میتوانند برای آنها راه حل ارائه دهند.»
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: «همکاری صنعت با دانشگاه میتواند در حوزههای هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و مدلسازی مالی به توسعه عمرانی کشور کمک کند.»
دکتر هروی نیز با ارائه توضیحاتی درباره این همایش، هدف آن را برقراری ارتباط بین پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکدگان فنی و صاحبان صنایع عنوان کرد. همچنین دکتر تقدس، رسالت چنین همایشهایی را تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و قرار دادن کارهای پژوهشی دانشجویان و نخبگان در معرض دید صاحبان صنایع دانست.
در ادامه، دکتر سیدمحمدضیاء علوی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی عمران، درباره ویژگیهای دومین همایش صنعت و مهندسی عمران گفت: «در این دوره، با مجموعههای صنعتی بیشتری مذاکره شد و به تبع کمکهای مالی بیشتری فراهم گشت. بر این پایه، در هفتههای آینده توافقنامههایی با صاحبان صنایع امضاء میشود تا علاوه بر کمک مالی به دانشگاه و دانشجویان، انتخاب رشته و گرایش دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی هدفمند شده و مبتنی بر نیازهای صنعت کشور شود.»
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر بهروز گتمیری، استاد بازنشسته دانشکده مهندسی عمران، بر اهمیت دانشگاه در توسعه عمرانی کشور اشاره کرد و افزود: «در گذشته صِرف مهندس بودن، برای ورود به بازار کار کفایت میکرد، اما با ورود به دهکده جهانی مهندسی نیز باید چندوجهی شود، بدین معنا که یک مهندس عمران باید علاوه بر تخصص خود، به زبانهای خارجی تسلط داشته و در حوزههایی چون کارآفرینی، فناوریهای نوین و محیط زیست نیز دانش لازم را کسب کند.»
وی تأکید کرد: «مهندسان باید، نه صرفاً با هدف مادی، بلکه به اقتضای مسئولیت اجتماعی و با نگرش توسعه پایدار و پایداری سرزمینی کار کنند تا بتوانند به حل بحرانهایی که کشور با آنها روبهرو است کمک کنند.»
دکتر محمد شِکَرچیزاده، استاد دانشکده مهندسی عمران دانشکدگان فنی نیز ضمن تأکید بر نقش دانشکدگان فنی در توسعه کشور در ۹ دهه گذشته، گفت: «امروز هم مهمترین وظیفه دانشجویان و اساتید دانشکده مهندسی عمران، شناسایی و حل مسئله در قالب کار تیمی است. برای پیشگیری از مهاجرت نخبگان، دانشجویان باید مسائل و ظرفیتهای داخلی کشور را بشناسند و پژوهشهایشان را بر اساس آن جهتدهی کنند. همایش جاری در این راستا بسیار کمککننده است.»
وی همچنین پیشنهاد داد: «در حوزه عمران، بهتر است که به جای تعریف پروژههای جدید، داراییهای موجود کشور، مانند تونلها و پلها مقاومسازی و بهروزرسانی شوند. شرایط کنونی ایجاب میکند که این رویکرد که با عنوان "مدیریت دارایی" (Asset Management) شناخته میشود، در دیگر حوزهها نیز اجرا شود.»
گفتنی است دومین همایش صنعت و مهندسی عمران، یکم اسفندماه نیز در تالار چمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران ادامه خواهد یافت.
نظر شما :