پرونده نشست شورای دانشگاه تهران با شهردار تهران و قائم مقام بنیاد ملی نخبگان | گام اول: احداث مسکن دانشگاهیان؛ گام دوم: ایجاد ناحیه نوآوری تهران
پیگیریهای گام اول یعنی احداث مسکن دانشگاهیان، از پائیز دو سال قبل یعنی آغاز دوره جاری مدیریتی دانشگاه تهران از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران آغاز شد. از دیدارها و جلسات مستمر معاونان و مدیران کل دانشگاه با سطوح مختلف شهرداری تهران تا دیدارهای رئیس دانشگاه با شخص شهردار پایتخت. پیگیریها فقط محدود به شهرداری نشد و حمایتهای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری و بنیاد ملی نخبگان هم به میان آمد تا سرنوشت پیگیریهای دانشگاه تهران برای حل مشکل تامین مسکن دانشگاهیان به یک جایی برسد.
۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱ بود که معاون علمی ریاست جمهوری، رئیس دانشگاه تهران و قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران یک تفاهمنامه همکاری برای تأمین مسکن نخبگان و اعضای هیأت علمی امضاء کردند. رئیس دانشگاه تهران در حاشیه انعقاد این تفاهمنامه اظهار کرد که «بر اساس این تفاهمنامه، زمین برای احداث مسکن نخبگان دانشگاه تهران از طریق دانشگاه تأمین خواهد شد و منابع مالی آن را بنیاد ملی نخبگان تأمین خواهد کرد.»
کلید اولیه همان جا خورد اما جای مدیریت شهری که پیگیریهای آغازین هم از مسئولان ارشد آن صورت گرفته بود، خالی بود. تا اینکه به فاصله حدود دو ماه از تفاهمنامه با معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان، دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران به همراه معاونان خود به دانشگاه تهران آمدند و در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه تهران، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و اعضای هیات رئیسه دانشگاه، روسای دانشکدگان، دانشکدهها، پردیسها و مراکز وابسته به دانشگاه تهران در تالار شهید سلیمانی دانشگاه برگزار شد، تفاهمنامه همکاری و مشارکت در طرح، ساخت و سرمایهگذاری برای تولید ۷ هزار واحد مسکونی در اراضی متعلق به دانشگاه تهران برای تأمین مسکن اساتید جوان، اعضای هیأت علمی دانشگاه و یاوران علمی (کارمندان) دانشگاه تهران بین دانشگاه تهران و شهرداری تهران منعقد شد.
دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران، دکتر حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و دکتر سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از طرف شهرداری تهران و دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، دکتر احمد نوحهگر معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران و دکتر رضا قاسمی مدیرکل طرحهای عمرانی و پشتیبانی دانشگاه تهران از طرف دانشگاه تهران این تفاهمنامه را امضا کردند. بر اساس این تفاهمنامه که عصر روز دوشنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۲ در نشست شورای دانشگاه تهران منعقد شد، شناسایی و معرفی اراضی دارای سند قطعی مالکیت با قابلیت تخصیص به موضوع تفاهمنامه از سوی دانشگاه تهران صورت میگیرد و برای ساخت و سرمایهگذاری زمین معرفیشده توسط طرفین تفاهمنامه اقدام میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران به نمایندگی از شهرداری تهران و رئیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران به نمایندگی از دانشگاه تهران، مسئولیت پیشبرد موضوع تفاهمنامه و پیگیری تحقق آن را برعهده دارند. مدت زمان تفاهمنامه از زمان امضا ۵ سال تعیین شده است و در صورت توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود.
گام اول همکاری مشترک دانشگاه تهران، شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان تا یکی دو ماه دیگر از روی کاغذ وارد عرصه عمل میشود؛ چون دکتر ناصر باقریمقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان که در آیین انعقاد تفاهمنامه دانشگاه تهران و شهرداری تهران حضور یافته بود، گفت: بنیاد ملی نخبگان در حال حاضر بزرگترین طرح مسکن نخبگان را با دانشگاه تهران دارد و بر اساس دستور مستقیم رئیسجمهوری حداکثر باید ظرف یک تا دو ماه آینده کلنگ این کار به زمین زده شود. منابع اولیه طرح مسکن نخبگان تامین شده است بنابراین این کار را میتوانیم شروع کنیم. با توجه به اینکه فرآیند تهیه منابع لازم برای این کار مقداری زمانبر است، معاونت علمی و فناوری شخصاً ورود کردند و گفتند سراغ دو سه دانشگاه اصلی بروید و هر کدام آمادهتر بودند استارت اولین کار را بزنید و همین جا خواهشم این است که این کار را با دانشگاه تهران استارت بزنیم.
از ماهها قبل، موضوع ایجاد ناحیه نوآوری تهران طی همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، شهرداری تهران و دانشگاه تهران و چند دانشگاه دیگر نیز به عنوان یک محور همکاری مشترک بین این دستگاهها در دست پیگیری بود که در نشست هماندیشی اخیر بین اعضای شورای دانشگاه تهران و شهردار تهران، دوباره زنده شد و مورد تاکید قرار گرفت. دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در این هماندیشی گفت: بحث ناحیه نوآوری یکی از اولویتهای ما است که این ناحیه باید به امضای معاونت علمی ریاست جمهوری، وزیر علوم، شهردار تهران و رئیس دانشگاه تهران برسد که تقریباً با وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری به جمعبندی رسیدهایم.
دکتر اسدی خطاب به شهردار تهران اظهار کرد: «روز سوم خرداد روز پربرکتی است. اگر دستور بفرمایید امضای تفاهمنامه ناحیه نوآوری تهران روز سوم خرداد ماه انجام شود.» دکتر زاکانی هم پیشنهاد زمان سوم خرداد برای نهایی شدن انعقاد این تفاهمنامه را یادداشت کرد. گام دوم همکاری استراتژیک دانشگاه تهران، شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سوم خرداد به ثمر مینشیند؟
پرونده گزارشهای نشست دو ساعته شورای دانشگاه تهران با دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران از طریق لینکهای زیر قابل دسترسی است:
** گزارش تصویری | انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک دانشگاه تهران و شهرداری تهران برای تأمین مسکن
نظر شما :