دکتر مقیمی در آئین اختتامیه جشنواره جوشش:

نقد تند را هم می‌پذیریم / قرارگیری فعالیت‌های دانشجویی تحت تأثیر خط مشی‌های بیرون از دانشگاه، جریان دانشجویی را منحرف می‌کند

۱۲ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۴:۴۷ کد : ۲۸۳۷۳ اخبار اخبار دانشجویی خبر
تعداد بازدید:۱۱۷۷
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر استقلال جریان دانشجویی، گفت: قرارگیری فعالیت‌های دانشجویی تحت تأثیر خط مشی‌های بیرون از دانشگاه، جریان دانشجویی را منحرف می‌کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران عصر چهارشنبه در آئین اختتامیه جشنواره دانشجویی جوشش در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، با حمایت از هر گونه فعالیت تحرک‌آفرین برای عرضه ابتکارات دانشجویی با توجه به سلایق و دیدگاه‌های متفاوت، گفت: یکی از مشخصه‌های تشکل‌های متنوع و متکثر دانشجویی این است که در عین وجود هدف روشن و بعضاً مشترک در تشکل‌های دانشجویی مختلف، اما اشتراک نظر چندانی در رویکردها و روش‌های آنها وجود ندارد اما برنامه‌هایی مانند جشنواره جوشش به یک نوعی پیونددهنده مسیرهای مختلفی است که تشکل‌های متفاوت دنبال می‌کنند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: ما می‌توانیم با پیدا کردن وجوه اشتراک، تمرکز و انرژی‌مان را بر روی وجوه مشترک متمرکز کنیم، نه اینکه مدام مشغول تنش‌زدایی و حل تعارضات بین تشکل‌ها باشیم. تعارضات گاهی به حدی می‌رسد که درون یک تشکل هم شعبه‌هایی شکل می‌گیرد. این در حالیست که انتظار می‌رود به جای تمرکز بر روی تفارق‌ها، بر روی جنبه‌هایی که می‌تواند برای جامعه و دانشگاه سازنده باشد و حرف تازه‌ای را از دانشگاه تهران به جامعه مخاطب‌مان مخابره کند، هم‌اندیشی و همفکری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این اشتراک‌سازی به این معنی نیست که همه با هم یک جور فکر و عمل کنیم؛ چراکه اگر افکار و نظرهای متنوع وجود نداشته باشد جامعه دچار رکود و رخوت خواهد شد. تفاوت دیدگاه که مایه تحول و ارتقای جامعه است، بویژه باید در دانشگاه وجود داشته باشد.

دکتر مقیمی در ادامه با تاکید بر ایجاد فضایی مناسب برای گفت‌وگو درباره مسئولیت‌ها و مأموریت‌های تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه، خاطرنشان کرد: این گفت‌وگوها کمک می‌کند تا با مرور مسئولیت‌های محوله و نقش‌هایی که باید در دانشگاه و جامعه ایفا کنیم، زمینه‌ای فراهم شود که یک هدفگذاری مشترک صورت گیرد و همه ما در راستای آن هدف مشترک تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه تشکل‌های فعال در دانشگاه تهران به گونه‌ای طیف‌های فکری و ارزشی موجود در جامعه را بازنمایی می‌کنند، افزود: همه ما تحت لوای نظام جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنیم، باید چارچوب و قواعد بازی را یاد بگیریم و طبق آن چارچوب‌ها حرکت کنیم. گاهی اوقات برخی فکر می‌کنند برای اینکه حرف تازه‌ای بزنند و مخاطب بیشتری جلب کنند، باید حرف‌های متمایز هنجارشکنانه بزنند تا دیده شوند. این رویکرد یک روند مخرب است.

رئیس دانشگاه تهران در عین حال خاطرنشان کرد: خیلی از اوقات به دوستان و فعالان تشکل‌های دانشجویی می‌گویم تا آن جایی که می‌توانید من را نقد کنید، حتی نقد تند؛ ولی لازم است به چارچوب‌های موجود در جامعه هم احترام بگذاریم، چارچوب‌هایی که قاعده بازی ما باید در آن قالب شکل بگیرد. اگر قرار است زیر میز بزنیم و قواعد را خراب کنیم، خودمان به هدف‌مان نمی‌رسیم و دائماً هم تعارضات توسعه پیدا می‌کند.

دکتر مقیمی افزود: بنابراین انتظار می‌رود در محیط دانشگاهی که محیط گفت‌وگو و تعامل متقابل است، از زبان علمی و زبانی متناسب با شأن و جایگاه دانشگاه استفاده کنیم.

وی یکی از الزامات تأثیرگذاری تشکل‌های دانشجویی را عبور آنها از کلیشه‌ها و گزاره‌های سنتی و قدیمی و جریان‌سازی در جامعه به تناسب موضوعات روز دانست و گفت: یکی از دغدغه‌های ما در دانشگاه تهران این است که فعالیت سیاسی اجتماعی باید وجود داشته باشد و روز به روز هم رونق بیشتری پیدا کند. اعتقاد داریم فعالیت‌های دانشجویی باید جنبه آگاهی‌دهنده و ارتقادهنده داشته باشد.

دکتر مقیمی در ادامه با تاکید بر استقلال جریان دانشجویی، تصریح کرد: گاهی شاهد هستیم که فعالیت‌ها تحت تأثیر خط مشی‌هایی است که بیرون از دانشگاه تعیین می‌شود. این وضعیت، جریان دانشجویی را از منظر کارکردی منحرف می‌کند؛ چراکه تشکل‌های دانشجویی به جای اینکه جریان‌پذیر باشند باید جریان‌سازی کنند.

رئیس دانشگاه تهران همچنین جشنواره جوشش را از جمله فعالیت‌های نوآورانه در دانشگاه برشمرد و نسبت به توسعه برنامه‌هایی نظیر جشنواره جوشش با مشارکت ظرفیت ارزشمند خود تشکل‌های دانشجویی ابراز امیدواری کرد.

وی با تاکید بر بهره‌گیری از زبان هنر در قالب‌هایی نظیر فیلم کوتاه، پویانمایی و … برای انتقال ظرفیت‌ها، دیدگاه‌ها و کارکردهای اثربخش تشکل‌های دانشجویی به جامعه دانشجویی و افکار عمومی کشور، یادآور شد: مقام معظم رهبری در بحث جهاد تبیین، زبان هنر را یکی از ابزارهای اساسی آن می‌دانند.

وی در پایان اظهار داشت: جشنواره جوشش بر استفاده از زبان هنر برای بیان دیدگاه‌ها و تعامل و گفت‌وگو استوار شده است؛ البته برای این منظور می‌توان از زبان علوم مختلف یعنی از منظرهای حقوقی، سیاسی، مدیریتی، اقتصادی، ‌ روانشناسی و اجتماعی به موضوعات ورود کرد و بسترهای گفت‌وگو را شکل داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در پایان مراسم از مجید فرح آبادی با اثر در پایان اسرائیل، رسول صادقی با اثر وطن و محسن صابری با اثر از بهشت تقدیر شد. همچنین بسیج، مجمع جنبش دانشجویان عدالتخواه و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران به عنوان تشکل‌های دانشجویی فعال دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند.

جشنواره پویانمایی و فیلم با عنوان «جوشش» با هدف ایجاد نشاط در بخش تشکل‌های دانشجویی و با مشارکت فعالان این بخش برگزار شد که تجربه جدیدی را در فضای فرهنگی دانشگاه به ارمغان می‌آورد. نشست‌های ویژه نقد و بررسی فعالیت فرهنگی تشکل‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران نیز از جمله برنامه‌های این جشنواره بود که تا روز اختتامیه ادامه داشت. پایش فرهنگی تشکل‌های دانشجویی و معرفی برنامه‌ها و اهداف آنها توسط تشکل‌های اسلامی دانشگاه، فرصت جدیدی را برای آشنایی دانشجویان با این بخش فراهم کرد.

کلیدواژه‌ها: معاونت فرهنگی و اجتماعی جشنواره جوشش دکتر سید محمد مقیمی سید محمد مقیمی دکتر مقیمی مقیمی


( ۲ )

نظر شما :