در وبینار بینالمللی جهان معاصر، ادیان الهی و صلح؛
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه: شهید سردار سلیمانی برای استقرار صلح در منطقه و جهان میجنگید
بنا بر گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، وبینار بینالمللی «جهان معاصر، ادیان الهی و صلح» به مناسبت سالروز شهادت سردار سلیمانی ارمغان آورنده صلح به جهان پرآشوب (۱۷ دی ماه) به صورت برخط برگزار شد.
در ابتدای این وبینار دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، ضمن ابراز خرسندی نسبت به برگزاری این نشست ارزشمند اظهار کرد: «یکی از مهمترین دلایل برگزاری این وبینار شهادت مظلومانه سردار سلیمانی، سرباز جهاد مقاومت علیه دشمنان صلح در جهان است. این اتفاق برای جمهوری اسلامی ایران و حتی جهان اسلام بسیار تلخ بود».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران عنوان کرد: «در کتاب الهی قرآن عبارتی تحت عنوان امت واحده نام برده شده است و خداوند در آیات متعدد میفرمایند که انسان را به شکل امتی واحد خلق کردهایم و هیچ تفاوتی میان آنها نیست، مگر اینکه در تقوای خود تفاوت داشته باشند. تأکید ادیان الهی و بهویژه اسلام همواره بر این بوده است که بشر یک سر منشأ دارد، انسانها یک خالق داشتهاند و از یکجا آمدهاند. اما آن چیزی که امروز بهعنوان تفرقه بین انسانها میبینیم متأسفانه ثمره اندیشههای کجی است که خود را از منشأ وحی دور کرده و به سمت دینزدایی از فضای زندگی بشر گام برداشته است».
دکتر سرسنگی با بیان اینکه برخلاف اندیشه اسلامی و ادیان الهی، برخی از متفکران غربی همواره بر طبل نفاق و دشمنی کوبیدهاند و سعی کردند انسانها را به قبایل مختلف تقسیم کرده و میان آنها جنگ دائمی برقرار کنند، تصریح کرد: «فراموش نکردیم هانتینگتون نظریه برخورد تمدنها را مطرح میکند و معتقد است مهمترین چالش آینده و جنگ نهایی بین اسلام و غرب است. این تفکرات زمینه اسلام هراسی و دور شدن هر چه بیشتر جامعه غربی از حقیقت اسلام را فراهم کرده است و سر منشأ اتفاقاتی شده است که امروز تجلی آن را در جنگهای بزرگ و مصیبتهای فراوان در کشورهای مختلف و بهویژه خاورمیانه میبینیم».
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: «غرب برای اینکه خود را برتر و مالک جهان معرفی کند شرق و اسلام را با شدیدترین اتهامات مواجه کرده است. مسلمانان را انسانهایی به دور از تمدن و درگیر خشونت فردی و اجتماعی و ناتوان از گفتمان و برقراری دیالوگ با جهان معرفی میکند. اما خداوند رحمان و رحیم وعده داده است که پیروزی با مستضعفان و شکست با مستکبران است، از اینرو امروز تمامی خدعهها و تعاریف دروغین در مقابل مردم جهان رنگ باخته است».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، ضمن نقد تفکرات غربی نسبت به آزادی و دموکراسی گفت: «توجیهات غرب برای حمله به کشورهای دیگر به بهانه ارمغان آوردن دموکراسی و آزادی رنگ باخته است و مردم جهان با چهره واقعی کسانی که همواره بر طبل جنگ با ادیان الهی میکوبند، آشنا شدهاند. امروز ماهیت دشمنان اسلام و ادیان الهی بر همگان روشن است و جهان بیش از هر زمان دیگر تشنه معارف دینی است».
وی در پایان خاطر نشان کرد: «این وبینار با هدف تبیین هر چه بیشتر نقش ادیان الهی در آینده بشر و در صلحی فراگیر و پایدار برای جامعه بشر برگزار میشود تا تأکید دیگری باشد بر رحمانیت خالق رحیم و اینکه دین نه تنها عامل خشونت نیست، بلکه عاملی بر آشتی انسانها با یکدیگر است. این حقیقتی است که پشت ابرهای تیره تبلیغات رسانهای دشمنان ادیان، گاهی به فراموشی سپرده میشود، اما هیچگاه خورشید پشت ابر نمیماند و از طلوع خود دست بر نخواهد داشت».
شهید سلیمانی بزرگترین استراتژیست نظامی بود
در ادامه نشست، دکتر ابومحمد عسگرخانی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، اظهار کرد: «شهید سلیمانی بزرگترین استراتژیست نظامی و در عین حال مردی اخلاق مدار بود. همچنین شهید سلیمانی بالاترین مرحله انسانیت را داشت و تلاش ایشان در سرکوب و پاکسازی داعش مثالزدنی است. بسیاری از قدرتهای بزرگ سعی بر سنگاندازی داشتند، اما در نهایت استراتژی شهید سلیمانی پیروزی شد و توانست بداندیشان داعش را از محیط پاک کند».
شهید سلیمانی اسطورهای برای تمام فرماندهان دیگر بود
در بخش دیگری از این نشست، دکتر محمدعلی السعدی، استاد دانشگاه بغداد، در خصوص «شهادت آگاهانه و نقش آن در دین و صلح» سخنرانی کرد و گفت: «شهید سلیمانی در مقابل قویترین قدرت جهان ایستاد و جان خود را در راه مقابله با تفکرات انحرافی فدا کرد. شهید سلیمانی، درس آزادگی و کرامت داد که برای آیندگان به یادگار باقی خواهند ماند. حاج قاسم سلیمانی یک مکتب و اسطورهای برای تمام فرماندهان دیگر و یک رهبر در میدان و حامی مستضعفان بود».
شهید سلیمانی در فضای بحران و آشوب اعتقاد به موازنه داشت
در پایان نشست، دکتر ابراهیم متقی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در خصوص تاکتیکهای شهید سردار سلیمانی در روند صلحسازی به سخنرانی پرداخت و بیان کرد: «قدرت در تفکر شهید سلیمانی ماهیت منفصل نداشت، بلکه ماهیت متصل داشت. اگر اتصال قدرت شکل نمیگرفت اکنون داعش بر تمامی غرب آسیا مسلط بود».
وی ادامه داد: «شهید سلیمانی در فضای بحران و آشوب اعتقاد به موازنه داشت تا کنترل اتفاق افتاد. بر این اساس، الگوی رفتاری وی حمایت از بازیگری بود که مورد تهدید قرار میگرفت. بنابراین شهید سلیمانی از ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ شرایط مناسبی برای موازنهسازی به وجود آورد.
دکتر متقی در پایان خاطرنشان کرد: «شهید سلیمانی معتقد به ائتلافسازی بود و میدانست اگر در مقابل داعش و حامیان گروههای تکفیری و تروریستی ائتلاف ایجاد نکند، بحران گسترش مییابد. از اینرو کشورهایی مانند ترکیه و روسیه در مدار مبارزه با داعش قرار گرفتند».
نظر شما :