اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم در دانشگاه تهران برگزار شد

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۴۵ کد : ۸۰۱۶ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۱۵۸۳
آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم (جایزه دکتر مریم میرزاخانی) در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی، مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم (جایزه دکتر مریم میرزاخانی) با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون امور خانواده و زنان ریاست جمهوری، رئیس دانشگاه تهران، قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری، معاون فرهنگی وزارت علوم و معاون فرهنگی دانشگاه تهران و جمعی از مدیران ارشد و استادان برجسته دانشگاه‌ها، دوشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، گفت: «من تصور می‌کنم نقش زنان در حوزه علم، دانش و دانشگاه بسیار گسترده شده است. هنگامی که به میهمانان خارجی آمار حضور زنان در دانشگاه‌ها را اعلام می‌کنیم، شگفت‌زده می‌شوند».
وی افزود: «بیش از ۴۵ درصد دانشجویان دانشگاه تهران را زنان تشکیل می‌دهند و خیلی وقت‌ها موفق‌تر از مردان عمل می‌کنند. جمع کثیری از اعضای هیأت علمی که تقاضای ورود به دانشگاه را دارند از خانم‌ها هستند».
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: «اکنون حضور زنان در حوزه مدیریت در تاریخ دانشگاه تهران بی‌سابقه است. در آینده نه‌چندان دور نقش زنان در دانشگاه بسیار وسیع‌تر می‌شود. در حال حاضر رئیس دانشکده مستقل، مدیر کل و بسیاری از پست‌های مدیریتی و علمی دانشگاه تهران را بانوان بر عهده دارند».
دکتر نیلی احمدآبادی در پایان تاکید کرد: «بسیار خوشحالم که انقلاب اسلامی از این ظرفیت ارزشمند بهره می‌گیرد. امیدوارم این بهره‌مندی روز‌به‌روز افزایش یابد».
در ادامه، دکتر اسحاق جهانگیری طی سخنانی، اظهار کرد: «از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای برگزاری این جشنواره تشکر می‌کنم. امیدوارم زنان مسیر پیشرفتی که اتخاذ کرده‌اند را ادامه بدهند».
وی گفت: «بسیار خوشحالم یک دانشمند جوان ایرانی (زنده یاد مریم میرزاخانی) توجه همه انجمن‌ها و نهادها و دستگاه‌های اجرایی به موضوع زن و علم را جلب کرد و روز تولد او به عنوان روز جهانی ریاضیات نام‌گذاری شده است. طبیعی است در وطن بیشتر مورد توجه قرار گیرد و این مسیر باید ادامه پیدا کند».
معاون اول رئیس جمهور افزود: «اکنون یک جوان نخبه ایرانی می‌تواند در سطح بین‌المللی بدرخشد و ایران را در جهان سربلند کند. این‌ها سرمایه ملی کشور هستند که می‌توان با تقویت انگیزه و کشف استعداد آن‌ها رویکرد اجتماعی و سیاسی کشور را اصلاح کنیم. جامعه ایران در دوران حیات و پس از مرگ ناگهانی این دانشمند قدردانی خود را نشان دادند».
وی افزود: «برای حمایت از سرمایه‌های علمی کشور لایحه‌ای به مجلس فرستادیم تا فرزند بتواند از مادر هم تابعیت بگیرد زیرا مرحوم میرزاخانی نیز علاقه زیادی داشت تا فرزندش تابعیت ایرانی داشته باشد، امیدواریم این لایحه هر چه سریع‌تر تصویب شود».
دکتر جهانگیری تاکید کرد: «قدرت و اعتبار سرمایه‌های علمی کشور بار مسئولیت سنگینی بر دوش نهادهای علمی و دولت ایجاد می‌کند تا بتوانیم کشور را از شرایط دشوار پیش رو نجات دهیم. مسئولیت گشودن افق‌های جدید از بین حوادث تلخ، افزایش امید و امیدواری نسل جوان از دیگر کارهایی است که ما باید انجام دهیم».
وی در ادامه اظهار داشت: «یکی از کارهایی که باید صورت بگیرد افزایش امید در کشور است و مسئولان باید افق‌های جدید برای کشور ایجاد کنند. مردم ما در شرایط دشواری قرار دارند و با تحریم‌های ظالمانه روبه‌رو هستیم و با حوادثی مثل سیل مواجه شده‌ایم هر چند ما به شدت به این بارندگی نیاز داشتیم و این نعمت بسیار بزرگی بود که خداوند به ما اعطا کرد».
دکتر جهانگیری افزود: «هفته گذشته حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان به زندگی مردم آسیب وارد شده است، البته جلوه‌های بسیاری رونمایی شد. حضور مردم و نهادهای مختلف فرصت‌های زیادی را نشان داد. کار نخبگان این است که این فرصت‌ها را شناسایی کرده و در مسیر قاعده‌مند قرار دهند».
معاون اول رئیس جمهور، گفت: «ما برای حل مشکلات به یک زبان، باور مشترک و امید نیاز داریم. کارآمدی دولت و جمهوری اسلامی جز به صحنه آوردن نخبگان و نهادهای علمی نیست. جفاست که به استاد دانشگاه و ظرفیت‌های علمی کشور کم‌توجهی شود. وقت آن است که این سرمایه‌های انسانی برای حل مشکلات مردم به میدان بیایند».
دکتر جهانگیری با اشاره به اهمیت زنان در سطوح مدیریتی بیان کرد: «توسعه علم متوقف به مسائل علمی نیست. در شورای عالی اداری تصویب کردیم حداقل ۳۰ درصد از مدیریت‌ها و شغل‌های اجرایی در اختیار زنان قرار گیرد. ۴۷ درصد دانشجویان دختران هستند و این نشان دهنده آن است که با وجود زیرساخت‌ها، شاهد حضور زنان خواهیم بود. امیدوارم کشور از توانمندی زنان در راه توسعه استفاده کنند».
در ادامه این مراسم، معاون رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در امور زنان و خانواده به سخنرانی پرداخت و گفت: «در چهل سالگی انقلاب ۴۰ شاخص پیشرفت زنان را استخراج کرده‌ایم که قله این شاخص‌ها در آموزش عالی قرار دارد».
دکتر معصومه ابتکار در مراسم اختتامیه جشنواره زن و علم، با اشاره به شخصیت جهانی پروفسور میرزاخانی، گفت: «پروفسور میرزاخانی یک شخصیت جهانی است و خوشحالم که امروز به کمک دیگر شخصیت‌های علمی نیز می‌توان استعداد زنان ایرانی را به همه دنیا نشان داد».
وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: «بیش از نیمی از دانشجویان کشور را بانوان تشکیل می‌دهند و ۲۷ درصد اعضای هیأت علمی نیز از بانوان هستند و این نشان‌دهنده عملکرد خوب زنان در مجموعه آموزش عالی است. خوشبختانه در مجموعه آموزش عالی تحولات خوبی داشته‌ایم اما انتظار داریم تا بانوان هم مدیران آموزش عالی شوند و طبق گفته رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ۳۰ درصد مدیران کشور را زنان تشکیل دهند».
در بخش دیگری از این مراسم دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، با ارائه گزارشی از روند اجرایی برگزاری جشنواره، گفت: «جایزه «مریم میرزاخانی» به زنان نخبه دانشگاهی اعطا می‌شود، این جایزه به منظور تقدیر از زنان فعال حوزه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی اعطا خواهد شد».
دکتر غفاری به اهمیت حضور زنان در جامعه اشاره کرد و افزود: «بی‌تردید کسانی که بخش نخبگانی جامعه را تشکیل می‌دهند، دغدغه فردایی بهتر را در مقیاس‌های فردی و فرافردی دارند. عمل و کنش آن‌ها صرفاً محصور بر زمان حال نیست، بلکه معطوف به آینده و فردای پیش رو است؛ زیرا علم و فعالیت علمی ذاتاً بهره‌مند از افق‌های رو به آینده است.
وی در ادامه تصریح کرد: «جست‌وجوی آینده بهتر، محتاج حساسیت به زندگی فردا و داشتن الزام‌ها و تعهداتی به فردا و آینده است. به تعبیری اگر چنین نباشد، باید لختی درنگ کنیم و بادبان‌های حرکت خود را برای قرار گرفتن در مسیری که به این مهم دست پیدا کند، تنظیم کنیم. در واقع بخش نخبگانی در درجه نخست خود را در نهاد دانشگاه و اجتماع علمی تعریف می‌کند؛ نهادی که بیش از هر نهاد دیگری محتاج کسب اقتدار و استفاده بخردانه از این است».
معاون فرهنگی وزیر علوم خاطر نشان کرد: «جشنواره «زن و علم» رخدادی ملی است که می‌کوشد با معرفی زنان که صاحب دستاوردهای علمی هستند، ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و استعدادهای زنان را در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی که مقوم امید و غرور ملی است را در معرض دید و نظر جامعه قرار بدهد، به گونه‌ای که اذهان بخش جوان را متوجه الگوهای موفق و شایسته کند که با تلاش و سخت‌کوشی توانسته‌اند مراتب عالی علمی را کسب و در مجموعه و منظومه نظام‌مند دانش و فناوری جایگاه بالایی کسب کنند».
دکتر غفاری تأکید کرد: «اعطای جایزه دکتر مریم میرزاخانی به عنوان یکی از شخصیت‌های فاخر علمی کشور به زنان نخبه در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی می‌تواند انگیزه مضاعفی برای نقش‌آفرینی بیشتر از جانب نسل جوان باشد، به همین جهت در اردیبهشت ۹۶ اولین دور جشنواره اعطای این جایزه در کتابخانه ملی ایران توسط مشاور وزیر علوم در امور بانوان اجرا شد».
وی افزود: «در این دوره نیز در چارچوب تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و وزارت علوم برگزاری دومین جشنواره ملی «زن و علم» در دستور کار قرار گرفت و توانستیم فراخوان جشنواره را اعلام کنیم و دستورالعمل داوری و امتیازدهی به آثار با دقت بالا صورت بگیرد».
معاون فرهنگی وزیر علوم در پایان خاطر نشان کرد: «به منظور ارتقای هر چه بیشتر مشارکت بخش نخبگانی جامعه زنان، بانوان داوطلب در سه رده سنی زیر ۴۰ سال، ۴۰ تا ۶۵ و بالای ۶۵ سال تقسیم شدند، به گونه‌ای که به لحاظ گروه‌های تخصصی، آثار در ۶ گروه فنی مهندسی، علوم انسانی و هنر، گروه علم پایه، کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، گروه فنی و علوم پزشکی اعطا می‌شود».
گفتنی است دکتر ناهید شبانیان بروجنی، دکتر گیتی کریم، دکتر سادات فیض‌نیا، دکتر رقیه نجف‌زاده، دکتر بنفشه زهرایی، دکتر سارا نظیف، دکتر مهتاب میرمحسنی، دکتر آزادی احمدی، دکتر نسرین مقدم، دکتر انسیه خزعلی، دکتر ستاره موسوی، دکتر زهرا فتحی رضایی، دکتر لیلا آزادبخت، دکتر منیژه مختاری دیزجی، دکتر فاطمه دارابی، دکتر سمیه کاظمی‌نژاد لیلی، دکتر ناهید پوررضا و دکتر طیبه مدرکیان، برگزیدگان دومین جشنواره ملی زن و علم بودند.

کلید واژه ها: جشنواره زن و علم جشنواره ملی


( ۱ )

نظر شما :