نشست کمیته سیاستگذاری و علمی کنگره ملی نقش مطالعات میان‌رشته‌ای در توسعه علمی و کارآفرینی کشور برگزار شد

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۷:۵۸ کد : ۵۷۱۵ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۲۰۳۷
نشست کمیته سیاستگذاری و علمی کنگره ملی نقش مطالعات میان‌رشته‌ای در توسعه علمی و کارآفرینی کشور با حضور رئیس دانشگاه تهران برگزار شد.
نشست کمیته سیاستگذاری و علمی کنگره ملی نقش مطالعات میان‌رشته‌ای در توسعه علمی و کارآفرینی کشور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پردیس البرز، جلسه مشترک کمیته سیاستگذاری و علمی کنگره ملی نقش مطالعات میان‌رشته‌ای در توسعه علمی و کارآفرینی ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ در دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه حدود ۲۰ نفر از اعضای کمیته سیاستگذاری و علمی متشکل از شخصیت‌های علمی دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و دفتر گسترش آموزش عالی حضور داشتند.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با تاکید بر اهمیت مطالعات میان‌رشته‌ای و لزوم پرداختن دانشگاه تهران و وزارت علوم به این مسئله گفت: «در مسیر تحقق این مهم، در دانشگاه‌ها و در سیستم اداری و نظام ترفیع و ارتقاء موانعی وجود دارد که باید برطرف شود».

وی افزود «ما هدف اصلی آموزش عالی را گم کرده‌ایم و آموزش خود به هدف اصلی تبدیل شده است و معمولاً ساختارها زودتر از محتوا شکل می‌گیرد، در حالی که اهمیت محتوا به مراتب بیشتر است. در حال حاضر مرزهای قطعی در زمینه آموزش تعریف شده و به نام گروه‌های مختلف آموزشی شکل گرفته است اما میان این گروه ها ارتباطی وجود ندارد».

دکتر نیلی احمدآبادی ادامه داد: «این مرزهای مصنوعی باید برداشته شود و در قالب برنامه‌های آموزشی و پژوهشی مورد بازبینی قرار گیرد. در این کنگره باید مانیفستی از مفاهیم ارائه شود، تجربه دانشکده‌های میان‌رشته‌ای بررسی و آسیب‌ها و موانع و چالش‌های موجود مورد بررسی قرار گیرد. باید دید چرا اقدامات قبلی به نتیجه نرسیده است، تجربیات کشورهای دیگر با دعوت از سخنرانان از دانشگاه‌های دنیا ارائه شود. ما ۱۵ سال پیش مصوبه میان‌رشته‌ای را داشتیم ولی تا به‌حال تحقق نیافته است. ما هنوز فرهنگ این کار را ایجاد نکرده‌ایم ولی ظرفیت آن وجود دارد». وی تاکید کرد: «در دانشگاه تهران ۱۴۰ گروه آموزشی وجود دارد و این امکان وجود دارد که رشته‌ها با هم ارتباط برقرار کنند و مطالعات میان‌رشته ای شکل بگیرد و پردیس البرز به دلیل همان جامعیت دانشگاه تهران این ماموریت را یافته است که این بررسی را انجام دهد».

سپس دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی و دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی و اعضاء جلسه نقطه نظرات خود را در خصوص اهمیت توسعه مطالعات میان‌رشته‌ای در دانشگاه‌ها و کیفیت برگزاری همایش بیان کردند.

در ادامه دکتر دولتی، مدیر کل گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «برگزاری چنین رویدادهایی خود می‌تواند برای سیاستگذاری کشور راهبردهای خوبی ارائه کند. بایستی در برگزاری کنگره به تجربه‌ای موفق و البته ناموفق توجه خاص مبذول شود تا بتوان توسط آن آسیب‌شناسی در زمینه‌های مختلف صورت گیرد».

وی اظهار کرد: «در وزارت علوم بیش از ۲۲۰ رشته میان‌رشته‌ای بررسی و تصویب شده است که باید مشخص شود که سرانجام آنها به کجا رسیده است».

در پایان، دکتر یونس نوربخش، رییس همایش ضمن تشکر از همه اعضاء اظهار امیدواری کردکه این کنگره با اهداف بلند خود بتواند راهبردهایی را به دانشگاه و وزارت علوم ارائه نماید و در جهت ترویج فرهنگ کار مشترک بین گروه‌های علمی برای حل مسائل جامعه کمک کند.

نخستین کنگره ملی با هدف بررسی نقش مطالعات میان‌رشته ای در آبان ۱۳۹۷ برگزار خواهد شد. هدف از برگزاری آن تبیین اهمیت و ضرورت مطالعات میان‌رشته‌ای و شناسایی موانع ساختاری و فرهنگی، تحقق آن و بررسی نقش مطالعات میان‌رشته‌ای در تحقق توسعه علمی و کارآفرینی کشور است.


نظر شما :